Lacul Heviz ungaria
Foto: Deposit Photos
Europa

Fantasticul lac Heviz din Ungaria

Exista multe centre spa si izvoare termale in lume si la fel de multe si in Ungaria, dar nimic nu se compara cu fantasticul lac termal natural Hévíz. In cele ce urmeaza vei afla mai multe despre aceasta minune naturala si, probabil, iti vei planifica o vizita la Lacul Heviz.

Orasul

Hévíz se afla in sud-vestul Ungariei, in partea de vest a lacului Balaton. Primele marturii scrise despre existenta lacului dateaza din anul 1328, dar oamenii de stiinta sustin ca apele curative de la Hévíz au inceput sa fie folosite mult mai inainte. Hévíz este a doua destinatie ca popularitate din Ungaria, dupa Budapesta. Din capitala tarii pana aici sunt 193 de kilometri pe autostrada M7, dar in Hévíz se afla si un aeroport international, Hévíz-Balaton.

Lacul

Lacul termal Hévíz este cel mai mare lac termal natural, activ din punct de vedere biologic. Apa sa are o suprafata de 4,4 hectare, iar izvoarele termale de sub el produc 410 litri de apa pe secunda. Aceasta inseamna ca apele lacului sunt complet inlocuite zilnic. Adancimea sa variaza de la 100-150 centimetri aproape de mal, pana la 38 de metri in mijloc. Temperatura apei este in jur de 35 °C in timpul verii si nu scade niciodata sub 22 °C, nici chiar in toiul iernii.

lacul heviz
Lacul Heviz / Foto: heviz4evszak

Recomandarile medicale si terapeutice vizeaza un spectru larg de afectiuni locomotorii: reumatism, osteoporoza, boli degenerative ale articulatiilor si ale coloanei, sindromul Bechterew, inflamatii ale articulatiilor, tratamente post-traumatice, precum si reumatism al tesuturilor moi, boli secundare ale articulatiilor, afectiuni cronice, periferice si ale nervilor, afectiuni ginecologice cronice.

Lacul Hévíz este deschis tot timpul anului, dar programul zilnic poate varia in functie de sezon.

Spitalul

Spitalul de reumatologie Sf. Andrei, inaugurat la sfarsitul secolului 17, are 9 piscine interioare si ofera tratamente precum impachetari cu namol, bai cu greutati, masaje cu jet de apa, exercitii terapeutice individuale, masaje medicale, terapie cu ultrasunete si multe altele.

Citeste si: Top 10 atracții turistice din Ungaria

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!