America de Nord Cum sa

Insulele din Caraibe – pe care să o alegi?

Zecile de insule ce impanzesc Marea Caraibelor sunt pe cat de multe, pe atat de diverse. Jamaica cea plina de energie are putine in comun cu Aruba si chiar insule apropiate precum  St Kitts and Nevis difera atat prin aparenta cat si prin ceea ce ofera vizitatorilor.

Asa ca e greu sa faci o alegere atunci cand vine vorba despre o vacanta in Caraibe. O insula mare sau mica, apropiata sau mai indepartata, civilizata sau pierduta in timp si spatiu se numara printre multele aspecte care pot transforma o vacanta lipsita de griji intr-un haos. Din fericire, exista ghidul de mai jos. Lista include insulele din Caraibe, de fapt, cele mai vizitate dintre ele, fiind completata cu ceea ce are mai bun de oferit una sau alta, in asa fel incat alegerea sa-ti fie cat mai usoara.

Aruba

Aruba  insulele din caraibe
Aruba / Foto: Canva Photos

Se poate spune ca Aruba e arida si aproape lipsita de orice expresie, dar principala atractie din aceasta insula este reprezentata de catre intinderile de nisip unde se afla statiuni turistice de top, in care gasesti mall-uri si restaurante si baruri elegante. Principalul avantaj: vacanta aici nu necesita o planificare in avans.

Bahamas

Bahamas
Bahamas / Foto: Canva Photos

Oferind o multitudine de posibilitati de petrecere a vacantei, cele 700 de insule din arhipelagul Bahamas se mandresc cu locatii izolate si mega-statiuni de top. Este locatia ideala pentru cei care iubesc explorarile, scufundatori, petrecareti si toti cei care au nevoie de o evadare.

Insulele Cayman

cayman islands
Plaja Seven Miles din Insulele Cayman / Foto: Micolaj Niemczewsky

Grand Cayman aduce in mare masura cu sudul Floridei, numai ca este mult mai ordonata si cu mai putin trafic. Ea ofera statiuni turistice pentru toate buzunarele, locatii fantastice pentru scufundari si snorkeling, plus posibilitati de a inota alaturi de pisicile de mare. Avantaj: vacante lipsite de griji, posibilitati nenumarate de practicare a sporturilor acvatice.

Jamaica

Jamaica
Jamaica / Foto: Canva Photos

Dupa cate s-ar parea, nucleul cliseelor caraibiene ilustrate perfect in cantecele lui Bob Marley, Jamaica ofera locatii elegante si pline de stralucire, caracterizate printr-o cultura urbana distincta. Recomandata pentru mancarea condimentata, muzica, aventuri urbane si rurale si statiuni turistice fermecatoare.

Puerto Rico

Puerto Rico
Puerto Rico / Foto: Canva Photos

Vechiul San Juan este una dintre principalele atractii din Puerto Rico, un loc unde totul vibreaza de energie. Statiuni intinse, cazinouri, o istorie bogata si fascinanta si cultura hispanica unica, sunt principalele avantaje de care beneficiezi daca alegi sa iti petreci vacanta aici.

St-Martin/Sint Maarten

maho beach st martin
Plaja Maho, din St. Martin / Foto: SeanPavonePhoto

Doua culturi distincte, cea olandeza si cea franceza, impart spatiul din St. Martin, aceasta insula mica, dar plina de viata. Asemenea unui creier cu doua emisfere, ele functioneaza cel mai bine luate impreuna: cea franceza ofera vacante, in timp ce partea distractiei revine celei olandeze. Punctele forte sunt vacantele in hotelul Midrange, incursiunile in cultura franceza, olandeza si creola si cel mai tare bar intalnit vreodata intr-un aeroport. Si, desigur, sa nu uitam de celebra plaja Maho, aflata langa aeroportul international din St. Martin.

Anguilla

Anguilla
Anguilla / Foto: daniloforcellini

Intr-o varietate nesfarsita de plaje care au creat standardele cliseistice atunci cand vine vorba despre intinderi de nisip, plajele de pe micuta Anguilla sunt tot ce poate fi mai tare in materie. Mici, cu o cultura locala bogata si locatii luxoase de cazare, ele ofera celor care vin aici sansa de a petrece o vacanta cat se poate de relaxanta si linistita

Antigua

Antigua
Antigua / Foto: Sean Pavone

O multime de plaje mici alcatuiesc aceasta insula unde se afla statiuni turistice mari si mici, modeste, dar si luxuriante. In portul din Antigua (capitala St. John) poti admira iahturile si mostenirea culturala apartinand fostelor colonii. Insula este recomandata pentru cei dornici de excursii de o zi in diverse locatii din zona. Sa nu uitam, totodata, ca tara se numeste Antigua si Barbuda, aceasta din urma fiind situata la nord de Antigua.

Barbados

Barbados
Barbados / Foto: Canva Photos

Accentul britanic este ceva obisnuit pe aceasta insula scaldata de valurile Oceanului Atlantic, loc de nastere al cantaretei Rihanna. Plajele din Barbados sunt ideale pentru surferi, pentru cei iubitori de plaja si de lenevit la soare. Barbados se adreseaza oricarui buget si permite practicarea a numeroase activitati, dintre cele mai diverse.

Bonaire

Bonaire
Bonaire / Foto: Canva Photos

Una dintre cele mai interesante insule din sudul Caraibelor, micuta Bonaire este faimoasa pentru locatiile spectaculoase de scufundari. Istoria acestor locuri este una fascinanta si tot aici se afla si frumosul oras Kralendijk. In Bonaire pot veni cei care iubesc scufundarile, cei care nu dispun de foarte multi bani si turistii carora le place sa exploreze locuri noi.

Insulele Virgine Britanice

insulele virgine britanice
Insulele Virgine Britanice / Foto: Canva Photos

Varianta mai bogata si mai putin dezvoltata a Insulelor Virgine Americane, asa ar putea fi descrise cele 40 de insule ale arhipelagului Insulelor Virgine Britanice, cea mai importanta fiind Tortola. Locatia este ideala pentru pasionatii de scufundari si snorkeling, pentru cei iubitori de petreceri la apusul soarelui si pentru cei care prefera apele involburate in locul celor linistite ale oceanului.

Cuba

cuba
Cuba / Foto: Canva Photos

O frumusete ciudata si salbatica, Cuba ofera muzica de calitate, schimbari politice majore si o frumusete urbana iesita din comun. Havana merita din plin cateva zile pentru a fi explorata, locurile oferind o vacanta la preturi rezonabile, intr-o tara cu adevarat unica.

Curaçao

Curacao
Curacao / Foto: Patrice Audet

O insula de marime medie, a carei capitala, Willemstad, se remarca prin portul ei, un loc fermecator, colorat si incarcat de istorie. Plajele din Curacao sunt izolate, dar ceea ce atrage aici sunt zonele urbane.

Dominica

dominica
Dominica / Foto: Canva Photos

Desi cu plaje mai putine decat in alte parti din Caraibe, Dominica este nestemata regiunii, caracterizata de varfuri stancoase si vai, paduri tropicale si cascade. Locatia este ideala pentru cei care adora excursiile si plimbarile, iubitorii naturii si cei care vor sa scape de cliseele caraibiene.

Republica Dominicana

Republica Dominicana
Republica Dominicana / Foto: Canva Photos

Tara mare, cu o cultura predominant hispanica, Republica Dominicana are statiuni turistice de top cu plaje elegante, o istorie coloniala bogata si zone de uscat cu varfuri muntoase impresionante. Locul este ideal pentru cei in cautare de aventuri.

Grenada

St. George, Grenada
St. George, Grenada / Foto: NAPA74

Mirosul de nucsoara pluteste in aer, in Grenada, aceasta fosta colonie britanica, unde se afla una dintre cele mai interesante capitale din regiune, St George. Plajele mici dar fermecatoare, au drept fundal dealurile cu vegetatie tropicala, iar ospitalitatea localnicilor este renumita.

Guadelupa

Guadelupa
Guadelupa / Foto: Canva Photos

Guadelupa ofera locatii relexante pentru cei care nu vor sa calatoreasca prea mult si care prefera sa leneveasca la soare si sa savureze mancare de calitate. Plajele de aici sunt fantastice, iar natura tropicala vine sa completeze cadrul natural de vis. Este locul ideal pentru o zi de stat la plaja topless, urmata de o cina romantica cu fructe de mare.

Haiti

Haiti
Haiti / Foto: Canva Photos

Mai tot timpul pe prima pagina a ziarelor, din motive care mai de care mai terifiante, Haiti ofera exact opusul unei vacante fara griji. Provocarile abunda aici, mai ales daca te gandesti la cutremurul din 2010, dar daca vrei sa explorezi o cultura unica in aceasta regiune predominant africana, Haiti este locul ideal.

Martinica

Martinica
Martinica / Foto: Damien Verrier

Cel mai galic colt al Caraibelor, cu capitala la Fort-de-France, Martinica se remarca prin plaje izolate si pline de farmec, posibilitati de plimbare in natura si vorbitori de limba franceza.

St Kitts

St. Kitts
Basseterre, in St. Kitts / Foto: Sean Pavone

Facand pereche cu Nevis, St Kitts se mandreste cu hoteluri elegante si o dezvoltare imobiliara iesita din comun. Insula este suficient de mare pentru a permite excursii de o zi, care includ si o vizita la fortareata Brimstone Hill. Este locatia ideala pentru vacante confortabile si pentru a invata sa vorbesti ca un pirat.

St Lucia

St. Lucia
St. Lucia / Foto: Canva Photos

Plaje, statiuni de vis si dealuri cu paduri intinse, alcatuiesc triunghiul atractiilor pe Santa Lucia, aceasta insula populara in randul francezilor si al celor care vin aici sa isi petreaca luna de miere, unica tara din lume cu nume de femeie. Activitatile sunt variate atat pe uscat cat si pe apa, iar pasionatii de scufundari, plimbari, kite-surfing si natura, vor fi peste masura de incantati sa o viziteze.

St Vincent & the Grenadines

St Vincent & the Grenadines
St Vincent & the Grenadines / Foto: Canva Photos

Pescuitul este activitatea clasica in St Vincent & the Grenadines. Insula principala, St Vincent, abunda in vegetatie tropicala, in timp ce Bequia este vedeta. Pasionatii de sporturi acvatice si cei care vor sa isi petreaca vacanta fara o planificare prealabila, se vor simti aici cum nu se poate mai bine.

Trinidad (Trinidad Tobago)

trinidad
Golful Maracas, din Trinidad / Foto: phbcz

La umbra vecinei sale, Tobago, Trinidad este o insula mare si pulsand de energie, care dezvaluie cultura creola a acestor locuri si ofera petreceri care nu se termina niciodata, totul culminand cu unele dintre cele mai mai festivitati din lume. Atractia principala de aici este petrecerea anula care rivalizeaza cu Carnavalul de la Rio.

Tobago (Trinidad Tobago)

Tobago
Golful Parlatuvier, din Tobago / Foto: Alana Bridgelal

Tinand companie lui Trinidad, in Tobago gasesti tot ceea ce lipseste in partea cealalta: natura virgina, statiuni turistice de top si distractie cat cuprinde. In plus, in Tobago ai sansa sa admiri spectacolul unic oferit de varietatea speciilor de pasari.

Turks & Caicos

Turks & Caicos
Turks & Caicos / Foto: Raynor Garey

O multime de insule mici cu plaje perfecte si ape albastre precum turcoazul, abia asteapta sa le descoperi in Turks & Caicos. Nicaieri nu este aglomerat, chiar daca aici se afla unele dintre cela mai tari locatii pentru scufundari din zona.

Insulele Virgine Americane

Insulele Virgine
Insulele Virgine / Foto: Canva Photos

Primul popas caraibian ofera tot confortul necesar unei vacante de vis. St Thomas este o locatie comerciala, dar St John si St Croix ofera atractii naturale si cu o mare incarcatura culturala. Insulele Virgine Americane sunt ideale pentru iubitorii de natura si pentru cei care vor  sa petreaca o vacanta de neuitat.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!