peloponez Nafplio
Nafplio / Foto: milangonda
Europa

5 locuri din Peloponez care merita vizitate

Peninsula Peloponez, din Grecia, are de toate – peisaje care iti taie rasuflarea, situri istorice nenumarate, o cultura locala extrem de vasta si mancare delicioasa. Pasionatii de plimbari in natura, cei care iubesc cultura sau istoria, gurmanzii si practic toata lumea, va gasi aici ceva care sa ii starneasca interesul. Peloponez este una dintre cele mai tentante regiuni din Grecia, unde se poate ajunge usor din Atena, mai ales daca inchiriezi o masina. Planifica totul in detaliu, inchiriaza un vehicul pe patru roti si esti pregatit pentru aventura vietii tale. Iata 5 locuri din Peloponez pe care ar trebui sa le vizitezi neaparat:

1. Acrocorint, Acropolele Corintului Antic

Acrocorint
Acrocorint / Foto: morpheas

Aflate la aproximativ o ora si jumatate distanta de mers cu masina de Atena, Acropolele Corintului Antic pot fi usor explorate intr-o excursie de o zi in Peloponez, sau pot fi trecute pe lista atractiilor de vizitat, atunci cand te indrepti catre sudul peninsulei. Acrocorintul este o fortareata medievala, masiva si impunatoare, aflata la 575 de metri deasupra stravechiului oras Corint si este considerat a fi unul dintre cele mai importante simboluri ale Greciei. Zidurile fortaretei au o lungime totala de 2000 de metri, aici aflandu-se numeroase atractii istorice interesante, inclusiv un templu dedicat zeitei Afrodita. Privelistea de aici este si ea magnifica, asa ca nu uita sa iei cu tine aparatul de fotografiat.

2. Epidaurus

Epidaurus
Epidaurus / Foto: Canva Photos

Inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO, Epidaurus este un loc fascinant atat prin istoria sa, cat si din punct de vedere vizual. Considerat locul de nastere al fiului zeului Apollo, Asclepius, vindecator de oameni, aici a functionat cel mai important centru terapeutic din era clasica. In prezent, vizitatorii pot vedea ruinele fostelor camere de oaspeti si ale fostelor sali de tratament si o arena sportiva. Tot aici se afla un teatru gigantic, unde pot fi gazduiti 1500 de oameni si unde au loc uneori reprezentatii artistice, acustica fiind una de exceptie. Mai multe detalii poti afla de la ghiseul de bilete.

3. Nafplio

Nafplio
Nafplio / Foto: jxydas

Putine locuri din lume sunt la fel de idilice precum Nafplio, situat pe incantatoarea coasta Argolic. Arhitectura orasului, casele elegante si stradutele inguste si serpuite, alcatuiesc un cadru perfect pentru oricine vine aici. Fortareata Palamidi care sta de straja orasului Nafplio, adauga un plus de farmec locului, la fel ca si restaurantele si cafenelele de aici. Magazinele elegante abunda, iar daca vrei sa experimentezi ceva in plus, mergi si pe plaja din zona, care desi stancoasa, este de o frumusete aparte.

4. Mystras

Mystras
Palatul despoților, din Mystras / Foto: DanFLCreativo

Alta locatie protejata UNESCO, minunea arheologica de la Mystras, incanta chiar si pe cei mai umblati turisti. In anul 1249 aici exista numai un castel, dar in prezent locul abunda in ruine istorice medievale, printre care biserici de o frumusete rara. Nu rata frescele datand din secolul 14, aflate in manastirea Peribleptos. In afara de ruine, peisajul natural este splendid, intregit fiind de munti stancosi, flori in culorile curcubeului si copaci care par sa se inalte pana la cer. O zi intreaga nici nu vei simti cand trece aici, asa ca ia si ceva de mancare la tine.

5. Mani

mani peloponez
Mani / Foto: Diatrezor

Peninsula Mani, o zona montana destul de izolata, este un taram al superlativelor, unde apele limpezi ale oceanului se intalnesc cu linia stancoasa de coasta, sprijinita parca de paduri vesnic verzi.  Desi aici se afla mai multe oraseorase, Kardamyli este locul ideal unde poti petrece cateva zile. Cararile bine marcate abunda si exista si multe locuri unde poti inota. Restaurante simple si fara prea mari pretentii impanzesc centrul orasului, servind mancare greceasca delicioasa.

Pentru o sedere confortabila si accesibila din punct de vedere al pretului, Kalamitsi Hotel este locatia perfecta. Micul dejun servit aici si care include preparate pregatite in casa este unul dintre cele mai bune din Grecia. Cu toate aceste frumuseti la dispozitie, nu e de mirare daca vei veni aici cu gandul de a sta doar un weekend, sfarsind prin a petrece o saptamana intreaga.

Citeste si: 7 superbe insule grecesti de langa Atena

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!