5 orase spania
Burgos / Foto: ctbctb8
Europa

Cinci orase spaniole senzationale, pe care le poti vizita intr-o singura zi

Te-ai obisnuit ca atunci cand te gandesti la Spania in minte sa-ti vina nume precum Barcelona, Madrid, Granada, Valencia. Doar ca Spania are locuri minunate, despre care, cel mai probabil, un ai auzit inca. Iti vom face, pentru inceput, o lista cu cinci astfel de orase extraordinare, pe care le poti vizita pe indelete, intr-o singura zi.

Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera
Jerez de la Frontera este locul de bastina pentru flamenco si vinurile sherry / Foto: max8xam

Situat in sud-vestul Spaniei, Jerez se află la nord de senzationala plaja din Cadiz si aici poti gasi tot ce este mai bun din cultura si traditiile andaluze din sudul Spaniei. Locul de bastina pentru flamenco si vinurile jerez (sau sherry, daca iti suna mai bine), aici vei gasi o multime de locuri in care poti degusta pe indelete licorile zonei. Daca esti un impatimit al istoriei, te vei bucura sa afli ca in Jerez sunt o multime de ruine, castele si biserici medievale. Daca vrei doar sa te bucuri de linistea si frumusetea unui oras care nu a fost inca napadit de turisti, plimba-te pe stradutele pietruite, opreste-te la o bodega, la un pahar de vin de jerez si un platou de tapas, si incearca sa te simti ca un localnic.

Cand sa mergi
Primavara, pentru a evita temperaturile ucigatoare din timpul verii.

Cum ajungi  
Desi aici exista un aeroport, cel mai simplu este sa vii cu trenul, fie din Sevilia, fie din Cadiz

Ce sa nu ratezi
Bodegas Tio Pepe, cea mai mare si mai veche bodega din oras, unde vei gasi, cum altfel, cel mai bun vin de jerez

Logrono

Logrono
Logrono este un orasel perfect pentru a-ti gasi linistea si a te relaxa. Foto: mehdi33300

Logrono este capitala regiunii viticole La Rioja, din nordul Spaniei. Este un oras caruia nu-i lipseste nimic pentru a fi perfect: mai multe baruri unde se servesc celebrele tapas decat poti numara, vinuri renumite, cladiri remarcabile, stradute cu aer medieval. Logrono a fost multa vreme pe traseul celebrului Camino de Santiago. Este un orasel perfect pentru a-ti gasi linistea si a te relaxa, chiar si in timpul unei vacante tumultoase. Ce ne-a placut aici este faptul ca totul este foarte ieftin, gasesti feluri de mancare traditionale absolut delicioase, vinul rosu este genial, oriunde ai alege sa-l bei si orasul este aproape complet lipsit de turisti.

Cand sa mergi
In octombrie, cand s-a terminat deja culesul viilor si tot peisajul capata o culoare ruginie.

Cum ajungi  
Poti ajunge din Bilbao fie cu trenul, fie cu autobuzul. Iti recomandam autobuzele ALSA, pentru ca fac drumul in acelasi timp in care il parcurge si trenul, dar biletul este doar un sfert din pret si ai si wifi. http://www.alsa.es/en

Ce sa nu ratezi
Un tur al podgoriilor si o vizita la Bodegas Franco-Espanolas, locul pe care l-a apreciat pana si Ernest Hemingway.

Huesca

Huesca
Mergi in Huesca la sarbatoarea orasului, care are loc in a doua saptmana din august / Foto: Adrian Wojcik

Huesca se afla la nord de Zaragoza, foarte aproape de Muntii Pirinei si este un orasel total ignorat de turisti, ceea ce este grozav. Aici are loc anual unul dintre cele mai prestigioase competitii din lume, Festivalul International de Scurtmetraj, un bun prilej de a ajunge, daca esti pasionat de filme. Strabate orasul la pas, opreste-te la un pahar de vin si viziteaza Museo de Huesca. Intrarea este gratuita si aici vei gasi de la arta preistorica pana la tablouri de Goya. Catedrala gotica din oras este un alt reper care merita luat in calcul.

Cand sa mergi
In orice perioada a anului este senzational. Daca vrei sa participi la sabatoarea orasului, aceasta are loc undeva intre 9 si 15 august.

Cum ajungi  
Cu trenul sau cu autobuzul din Zaragoza.

Ce sa nu ratezi
Urca in turnul catedralei gotice despre care ti-am spus, pentru o privliste minunata a orasului si a Pirineilor care se vad in departare.

Consuegra

Consuegra
Consuegra este chiar locul in care Don Quijote s-a luptat cu morile de vant / Foto: Freeartist

Iti mai amintesti de celebrul Don Quijote si de lupta lui cu morile de vant, nu-i asa? Ei bine, el este cel care a facut cunoascut acest loc, pentru ca orasul Consuegra este locul cu cele mai multe si mai bine conservate mori de vant din Spania. Este asezat pe niste dealuri, iar cerul de un albastru ireal si morile de vant care se vad de departe  alcatuiesc un peisaj de neuitat. Este un loc grozav pe care il poti vizita, si, in ciuda aparentei sale faime, nu este deloc cunoscut de turisti. Tot in zona se afla un castel care dateaza din secolul al X-lea, care a avut rol de fortareata şi pe care il poti vizita.

Cand sa mergi
Oricand, dar nu vara, pentru ca temperaturile pot fi insuportabile in acea perioada.

Cum ajungi  
Cu autobuzul, din Toledo, pentru ca ai curse foarte dese in fiecare zi.

Ce sa nu ratezi
Mergi pe urmele lui Don Quijote intre Consuegra si Belmonte. Si nu trebuie sa faci asta calare pe un cal, ci doar sa participi la tururi special organizate in acest scop.

Burgos

Burgos
Burgos este un loc plin de istorie, cu monumente aflate pe lista UNESCO / Foto: juanmces

Burgos este un oras situat in nordul Spaniei, totodata capitala istorica a regiunii Castilla y Leon. Un loc plin de istorie, cu monumente aflate pe lista UNESCO, dar si vestit pentru specialitatile gastronomice pe care le vei gasi doar aici. Incearca faimosii morcilla de burgos (un fel de carnati facuti din sange, ceapa, orez si mirodenii) si nu te lasa pacalit de aparente: sunt deliciosi! Beraria Morito este cel mai grozav loc in care poti gusta morcilla in Burgos. Si ca sa te convingi cat este de importanta mancarea in acest oras, trebuie sa-ti spunem ca Burgos a fost aleasa Capitala gastronomiei spaniole in 2013.

Cand sa mergi
Toamna si vara sunt anotimpurile cele mai potrivite pentru a vizita Burgos.

Cum ajungi  
Exista aeroport in Burgos si zboruri zilnice din Barcelona. Totusi, varianta cea mai simpla este cu autobuzul, din Bilbao

Ce sa nu ratezi
Museo de la Evolucion Humana si catedrala gotica din oras, unde este ingropat legendarul erou spaniol El Cid.

Citeste si: Top 10 locuri de vizitat în Țara Bascilor, Spania

Booking.com

About the author

Travel Girl

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!