Lourdes
Foto: Andrey Khrobostov
Europa

O vizita in Lourdes

Daca Lourdes este bine cunoscut in randul milioanelor de pelerini, orasul este adesea trecut cu vederea de catre turistii obisnuiti. Dar nu trebuie sa crezi in aparitiile Fecioarei Maria sau sa fii o persoana religioasa, pentru a te bucura de o excursie in acest orasel din sud-vestul Frantei.

Daca nu cunosti istoria religioasa a orasului Lourdes, atunci afla ca in anul 1858, Sfanta Fecioara a aparut de cateva ori in fata unei tinere pe nume Bernadette (mai tarziu, Sfanta Bernadette). Biserica spune ca in fapt ea a vazut-o pe Fecioara Maria si a primit mesaje de la ea in anul 1862, iar restul este istorie. Complexul religios de aici include insa un loc grandios de rugaciune si devotiune, unde se afla o grota, biserici, locuri de adunare si unde se organizeaza numeroase evenimente pentru credinciosi.

Fecioara Maria a facut cunoscut oraselul Lourdes in intreaga lume

De ce o vizita in Lourdes?

Oamenii nu cauta secretul care sa le permita sa patrunda aici, ci vor sa aprecieze arhitectura si sa asiste la acest adevarat fenomen, asa cum este considerat orasul Lourdes. Locurile acestea reprezinta o cultura in sine si inca una care joaca un rol important in vasta cultura a Frantei.

Cu aceste lucruri in minte, arunca o privire mai indeaproape asupra orasului Lourdes pentru a te putea decide daca vei dori sa il incluzi in viitorul tau itinerariu de vacanta in sud-vestul Frantei.

catedrala lourdes
In mod cert, catedrala e principala atractie a orasului / Foto: Nikada

Unde se afla orasul Lourdes si ce este in apropierea sa?

Lourdes este aproape de Spania, dar separata de aceasta tara prin lantul muntos al Pirineilor. Acestea fiind zise, cu un pic de imaginatie, poti face oricand o excursie in aceste orase din apropiere, precum Toulouse, Bordeaux, Biarritz, Perpingnan sau San Sebastian.

Ce poti face in Lourdes?

Desigur, principala atractie este Sanctuarul. Aici se organizeaza tururi, care sunt recomandate daca vrei sa intelegi cultura si istoria, dar si religia Frantei. Crezi ca toate astea nu sunt pentru tine? Ei bine…ai fost vreodata in Vatican? Ai vazut Hagia Sophia din Istanbul? Notre Dame din Paris? Daca da, atunci trebuie sa incluzi obligatoriu pe lista ta bazilica Rosary si biserica ucrainiana bizantina din Lourdes.

Lourdes
Turistii pot descoperi frumusetea acestui orasel linistit din sudul Frantei / Foto: md-foto

Si tot aici vei gasi un fort din secolul 8, folosit de catre Carol cel Mare, care in orice alt oras din lume ar reprezenta o atractie turistica majora. Si daca tot te afli in Pirinei, poti sa admiri cele trei piscuri muntoase din zona (daca esti mai lenes, poti lua funicularul pana la Grand Jer).

Desigur, orasul Lourdes este interesant doar si pentru faptul ca poti vedea cum viziunea de demult a unei fetite de 14 ani, a transformat acest loc in ceea ce este el astazi. O plimbare pe malul raului  Gave de Pau este intotdeauna o incantare, plus ca poti casca gura la trecatori.

Cand e cel mai bine sa vii in Lourdes?

Din punct de vedere climateric, luna mai este cea mai ploioasa, iar decembrie este cea mai rece, dar ianuarie nu e tocmai o alegere proasta, plus ca este si cea mai uscata perioada a anului. Verile aici sunt caldute si placute.

In ce priveste evenimentele organizate aici, totul depinde de Sanctuarul din Lourdes. In general, din luna aprilie pana in octombrie este sezonul de varf, asta pentru ca in extra-sezon unele hoteluri sunt inchise.

Citește și: 10 dintre cele mai frumoase sate din Franța

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!