Europa

10 dintre cele mai frumoase sate din Franța

Riquewihr
Riquewihr / Foto: Xantana

Satele din Franța au un șarm incontestabil. Și chiar dacă mai bine de 150 dintre ele se bat anual pe titlul de „cel mai frumos sat din Franța”, promovându-se ca atare, în realitate sunt mii de localități din diverse regiuni ale Hexagonului care ar putea oricând să aspire la glorie. Poți vedea acest lucru dacă optezi pentru o vacanță în care pur și simplu să colinzi zonele rurale franceze, trecând din sat în sat, pentru a le savura atmosfera aparte. În ceea ce ne privește, am făcut o selecție cu 10 dintre cele mai frumoase sate din Franța, încercând să redăm o mică parte din farmecul acestora, drept inspirație pentru un viitor „road trip”:

1. Moustiers Sainte-Marie, în Alpes-de-Haute-Provence

Moustiers Sainte-Marie cele mai frumoase sate din Franța
Moustiers Sainte-Marie / Foto: Robin Ferali

Pentru a avea parte de șarmul provensal amplasat într-un decor „dramatic”, caută pe hartă Moustiers Sainte-Marie, o localitate înghesuită între două pante stâncoase, în inima Parcului Natural Verdon. Este punctul perfect de plecare în explorarea Marelui Canion al Europei sau în vizitarea întinselor câmpuri cu lavandă din Valensole, dar, totodată, satul merită colindat el însuși.

O plimbare pe străzile înguste și pietruite, mărginite de case tradiționale, în culori pastelate, cu acoperișuri roșii te va face să treci pe lângă magazine cu ceramică, pe lângă biserici medievale autentice și pe lângă localuri gourmet amplasate în piațete micuțe și însorite.

Moustiers Sainte-Marie
Moustiers Sainte-Marie / Foto: Leonid Sorokin
Moustiers Sainte-Marie
Moustiers Sainte-Marie / Foto: Flavio Vallenari
Moustiers Sainte-Marie
Moustiers Sainte-Marie / Foto: janoka82

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

answear.ro

Urmărește-ne pe Facebook!