plaja massua sardinia
Plaja Massua / Foto: elisalocci
Europa

Cele mai frumoase plaje din Sardinia

Intre Insulele Baleare si Italia, in Marea Tireniana, dar si in sudul insulei Corsica, se afla Sardinia. Sardinia este una dintre cele mai populare destinatii insulare din Italia impreuna cu Sicilia. Fiind o insula, atractia principala pentru turisti o reprezinta plajele sale minunate. Cele mai frumoase si populare intinderi de nisip din Sardinia sunt impartite dupa cum urmeaza:

  • Est  – Olbia pana la Muravera
  • Nord si Nord –Est  Stintino pana la Budoni
  • Sud  – Chia pana la Pula
  • Vest Alghero pana la Cagliari

Lista de mai jos iti prezinta cele mai frumoase plaje din Sardinia, pe care nu trebuie sa le ocolesti atunci cand iti planifici o vacanta aici.

Pleci în vacanță în această frumoasă insulă? Ai aici cele mai bune hoteluri din Sardinia!

Plaja Bidderosa din Sardinia

Plaja Bidderosa
Plaja Bidderosa Foto: gliontani.it

Cinci golfuri distincte impanzite de arbori de eucalipt, ienupar si pini, dar si plajele insorite, cu nisip alb, fac din aceasta locatie una dintre cele mai populare plaje din Sardinia. Apele calde ale Mediteranei inunda golfurile atunci cand mareea este la cel mai inalt nivel, dar cand valurile sunt mici, aceasta zona este una izolata si linistita, ideala pentru a te relaxa pe toata durata unei zile.

Plaja Cala Luna din Sardinia

Plaja Cala Luna
Plaja Cala Luna / Foto: Rodolfo Baldussi

Intr-o zi insorita, apele Marii Mediterane sunt un adevarat caleidoscop de culori, de la turcoaz stralucitor pana la albastru ultramarin, pe masura ce soarele apune. Numele acestei plaje vine de la forma sa de semiluna. Cala Luna se afla pe coasta de vest, langa Dorgali.

Plaja Cala Mariolu din Sardinia

Plaja Cala Mariolu
Plaja Cala Mariolu / Foto: AlKane

Localnicii spun ca aceasta plaja este scaldata de cele mai limpezi ape din insula. Aflata langa Golful Orosei, in localitatea Punta Ispuligi, Cala Mariolu este locul in care digurile din stanca sunt acoperite cu arbusti mediteraneeni, in timp ce pietrisul de culoare trandafirie impanzeste tarmul, linia de coasta fiind mult mai accentuata aici decat in alte zone din Sardinia.

Plaja Costa Verde Sardinia

Plaja Costa Verde
Plaja Costa Verde / Foto: sardegnaturismo.it

Aflata pe coasta de vest a insulei, aceasta zona iti ofera raspunsul la intrebarea de ce sunt plajele din Sardinia atat de populare. Linia imaculata a tarmului este impanzita de mici asezari, al caror farmec aparte, impreuna cu speciile rare de animale care traiesc aici, atrag multi vizitatori in zona.

Coasta de Smarald

Costa Smeralda
Costa Smeralda / Foto: engelvoelkers.com

Cunoscuta drept “Costa Smeralda” – in aceasta regiune se afla unele dintre cele mai frumoase si impresionante plaje din Sardinia (si poate din intreaga lume). Apele curate atrag turistii dornici sa stea in cele mai luxoase hoteluri si vile. Tot aici se organizeaza cateva competii pentru iahturi, locul fiind recunoscut un paradis la nivel mondial pentru pasionatii de ambarcatiuni de lux.

Farmecul marii albastre, plajele cu nisip alb si multitudinea de activitati ce pot fi practicate aici, fac din orice vacanta petrecuta in Sardinia, fie ca vii singur sau cu familia, o experienta de neuitat.

Citeste si: Top 15 atracții turistice din Sardinia

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!