Cadiz, Spania
Cadiz, Spania / Foto: Madzia71
Europa

5 orase europene superbe, dar mai putin vizitate

Toata lumea a auzit despre Londra, Paris, Roma, Berlin, Madrid si Barcelona, intrucat ele sunt unele dintre cele mai frumoase orase ale Europei. Dar dincolo de ele, exista zeci de alte localitati care sunt la fel de frumoase, interesante, incarcate de istorie si cultura. In cele ce urmeaza te poti delecta cu prezentarea a cinci dintre cele mai frumoase orase europene mai putin vizitate, dar foarte foarte interesante.

1. Ceský Krumlov, Republica Ceha

Ceský Krumlov orase europene mai putin vizitate
Ceský Krumlov e un orasel cehesc incantator / Foto: Rudy Balasko

Cesky Krumlov este un oras vechi, incantator, desprins parca din povesti, care a fost inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO. Aici exista in jur de 300 de cladiri medievale, care au rezistat de-a lungul timpului, iar orasul inconjoara Castelul Ceský Krumlov, ridicat in secolul 13. Pe domeniul castelului exista aproximativ 40 de palate si cladiri, alaturi de un canal cu apa, curti si gradini pline de culoare si farmec.

Arhitectura este o atractie in sine, fiind un amestec de stiluri baroc, renascentist si gotic. Exista aici nenumarate galerii de arta, baruri si muzee, fiind foarte usor sa gasesti un loc in care sa poti savura un pahar de bere adevarata, ceheasca. Caiacul si plimbatul cu barca sunt activitati extrem de populare vara, ce pot fi practicate pe fluviul Vltava, iar daca mergi ceva mai departe, poti face chiar si rafting.

2. Sofia, Bulgaria

Sofia, capitala Bulgariei / Foto: sfabisuk

Capitala Bulgariei este un oras cu o istorie ce merita explorata la pas. Unele dintre cele mai populare locatii de aici sunt Biserica Memoriala Sf. Alexandru Nevski, Biserica Bizantina si Biserica Boyana, construita in secolul 11. Orasul are numeroase parcuri, dintre care Gradina Tarului Boris este cea mai frumoasa si totodata cea mai veche. In afara Sofiei se afla excelente statiuni de schi, aflate pe Muntele Vitosha, iar in timpul verii, pe munte pot fi practicate mersul cu bicicleta si pot fi organizate diverse excursii.

3. Skopje, Macedonia

skopje
Capitala Macedoniei – un oras care imbina trecutul cu prezentul / Foto: Leonid Andronov

Skopje este inima si capitala Macedoniei. Orasul a fost practic ras de pe fata pamantului in anul 1963, in urma unui cutremur apoi a fost reconstruit, asa incat acum exista numeroase cladiri din beton, inaltate in stilul perioadei comuniste. Pe langa acestea, vei descoperi multe biserici minunate, poduri si fortarete medievale.

Podul de piatra din secolul 15 leaga  vechiul bazar de Piata Macedonia, cea vesnic aglomerata. Orasul Vechi este un minunat amestec de stiluri occidentale si orientale, fiind impanzit de moschee, biserici, bai turcesti. Aici se afla si o zona comerciala datand din secolul 15 iar intr-o eventuala vizita vei vedea si cateva muzee si statui dedicate Maicii Tereza, care a fost originara din Skopje.

4. Galway, Irlanda

galway
Galway: Irlanda la superlativ! / Foto: JByard

Galway se afla pe coasta de vest a Insulei Emerald si este unul dintre cele mai dezvoltate si populare orase din Irlanda. Orasul medieval este incarcat de istorie, fiind considerat inima culturala a natiunii irlandeze, datorita sarbatorilor si festivalurilor anuale organizate aici.

In Galway exista zeci de pub-uri si taverne in care poti intra pentru a bea o halba de bere si a asculta muzica traditionala irlandeza. Unii dintre localnici vorbesc dialectul irlandez Gaeltacht. Exista in oras doua universitati, iar cultura irlandeza razbate din parcuri, piete si de pe strazi. Unele dintre cele mai populare atractii turistice sunt Biserica Sf. Nicolae si Catedrala Galway. Vei vedea aici turnuri, castele si constructii antice..

5. Cadiz, Spania

cadiz
Cadiz, unul dintre cele mai vechi orase ale Europei / Foto: Dmitro2009

Cadiz, aflat in sudul insoritei Spanii, este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, istoria sa datand de mai bine de 3000 de ani. Pitoreasca asezare se afla intr-o peninsula, care se intinde pana la Golful Cadiz. Orasul se exploreaza pietonal, iar Orasul Vechi se afla aproape de incantatoarea coasta.

Numeroasele piete sunt pline de turisti, Plaza de Mina, construita in anul 1800, fiind una dintre cele mai frumoase. Aici se afla turnuri antice cu ceas, biserici si un teatru roman. Daca iubesti soarele, te vei bucura de plajele minunate ale orasului, printre care La Playa de la Caleta.

Citeste si: Opt dintre cele mai frumoase orașe ale Mexicului

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Ljubljana este de asemenea un oras pitoresc si minunat, mai putin cunoscut. Ma surprinde ca inca n-am gasit article despre el pana acum pe niciun site / blog de calatorie romanesc……

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!