castelul Neuschwanstein
Castelul Neuschwanstein / Foto: Canva Photos
Festivaluri

10 dintre cele mai frumoase castele din lume

Lumea e plina de castele. Unele inca sunt locuite, in timp ce altele sunt deschise pentru public sau au fost transformate in muzee si – zonele inconjuratoare – in parcuri. In cele ce urmeaza ai 10 dintre cele mai populare castele din lume, care pot fi vizitate. Nu am inclus aici castelele de pe valea Loirei, categorie aparte, pentru care e nevoie un articol separat. (click pe sageti / Urmatorul pentru a trece in revista toate castelele):

Castillo de San Felipe de Barajas, Cartagena, Columbia

Castillo de San Felipe de Barajas
Foto: DanFlCreativo

Aceasta constructie a fost ridicata initial intre anii 1536 si 1657, de catre spanioli, pe post de fortareata. In prezent, castelul este inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO si este folosit de catre guvernul columbian drept loc de intalnire pentru delegatiile oficiale straine.

Castelul Leeds, Kent, Marea Britanie

castel leeds
Foto: RomanBabakin

Multi cred ca acest frumos castel se afla in orasul Leeds, dar el se afla de fapt in orasul Kent. A fost construit de catre Robert De Crevecoeur in anul 1119, iar in anul 1278 a fost resedinta Regelul Edward I. Constructiei i s-au adus modificari, in jurul sau ridicandu-se la acel moment porti fortificate.

Castelul Hearst, San Simeon, California, SUA

hearst castle

Aceasta constructie fantastica a fost ridicata in anul 1919, pentru William Randolph Hearst, faimosul magnat din lumea presei. Ani mai tarziu, corporatia sa a donat castelul si proprietatea inconjuratoare, statului. In prezent, el reprezinta un parc istoric extrem de popular, in care vizitatorii pot admira colectia impresionanta de arta si antichitati.

Orasul Interzis, Beijing, China

orasul interzis
Foto: chuyu

In Orasul Interzis se afla un palat imperial care a fost construit intre 1406 si 1420. Aici au locuit imparatii din dinatiile Ming si Qing. In zilele noastre, in palat exista un muzeu, iar palatul cu o suprafata de peste 700000 metri patrati este una dintre cele mai populare atractii turistice ale Chinei.

Castelul Segovia, Segovia, Spania

segovia

Acesta este un alt castel construit initial drept fortareata. De-a lungul timpului a fost folosit drept inchisoare, scoala militara si palat regal. A fost construit in anul 1120 si primii sai ocupanti au fost Regele Alfonso al VIII-lea si sotia sa, care l-au transformat dintr-o fortareata de piatra intr-un castel.

Castelul Frankenstein, Darmstadt, Germania

Frankenstein castle
Foto: Pinterest

Nimeni nu stie sigur cand a fost construit acest castel, dar sunt documente in care se mentioneaza anul 1252. Castelul a fost locul de nastere al lui Johann Konrad Dippel si se zvonea ca acesta facea experimente pe cadavre, in perioada cat a trait aici. Se crede ca acest castel si activitatile desfasurate in el, au inspirat-o pe Mary Shelley sa scrie faimoasa sa carte, Frankenstein.

Turnul Londrei, Londra, Marea Britanie

turnul londrei
Foto: DaLiu

Turnul Londrei a fost de-a lungul anilor gradina zoologica, inchisoare, palat si fortareata. A fost ridicat in anul 1078 si adaposteste bijuteriile coroanei inca din anul 1303. Turnul este administrat in prezent de catre o organizatie caritabila si este inca unul dintre cele mai vizitate obictive turistice din Marea Britanie.

Castelul Neuschwanstein, Bavaria, Germania

Neuschwanstein

Acest castel spectaculos a fost construit in anul 1869, pentru Regele Ludwig al II-lea al Bavariei. A fost deschis publicului dupa moartea sa, in anul 1886. Exteriorul castelului reprezinta una dintre cele mai fotografiate locatii din Germania.

Palatul Versailles, Versailles, Franta

versailles

Aceasta constructie magnifica a fost initial locuinta regala de vanatoare, la periferia Parisului. Louis al XIV-lea l-a transformat intr-un mare palat  dupa ce s-a mutat acolo.  Cladirea are aproximativ 700 de camere, 65 de scari si peste 2150 de ferestre.  Curtea regala si-a avut resedinta aici in anul 1682, dar a trebuit sa se mute inapoi in Paris, odata cu inceperea Revolutiei Franceze.

Castelul Windsor, Berkshire, Marea Britanie

windsor castle
Foto: Gagliardi Photography

Familia regala britanica are trei resedinte oficiale si aceasta este una dintre ele. Celelalte sunt Palatul Buckingham din Londra si Palatul Holyrood din Scotia. Castelul Windsor a fost initial o constructie din lemn, ridicata in perioada 1070-1086, de catre William Cuceritorul.

Citeste si: Top 10 cele mai frumoase castele din Romania

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Ar fi bine ca fiecare sa includa pe lista lui toate locurile pe care le-ati indicat! Merita sa te intorci in timp atunci cand esti prin preajma lor!

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!