haifa
Foto: trabantos
Asia

Ce sa faci si ce sa vizitezi in Haifa, Israel

Haifa este unul dintre marile orase din Israel, in care iti poti petrece o vacanta de vis. Are multe de oferit turistilor si se adreseaza tuturor gusturilor si intereselor.

Cei care adora plaja vor gasi locatia perfecta pe tarmurile mediteraneene ale orasului. Aceia care nu concep un itinerariu de vacanta fara privelisti spectaculoase, se vor bucura de panorama care iti taie respiratia si de gradinile splendide in care iti poti petrece o mare parte din timp. Daca iubesti istoria si arta, exista in zona o multitudine de muzee si galerii. Cu atat de multe optiuni la indemana, nu-ti face griji ca te vei plictisi atat timp cat te afli in Haifa.

haifa
Haifa e un oras superb / Foto: maratr

Pentru cei care vor sa ia o pauza de la antichitatile, locurile religioase si ofertele istorice ale Israelului, orasul Haifa li se va parea o gura de aer proaspat. Poti lenevi pe plajele cu nisip auriu cat iti pofteste inima, poti sa incerci sa practici windsurfingul sau sa explorezi comorile apelor de culoare turcoaz si poate ca nu ti-ar trece vreodata prin minte ca te afli totusi la mai putin de doua ore de condus de orasul Ierusalim, atat de incarcat de istorie.

Plajele din Haifa

Plajele din Haifa, cu vegetatia lor luxurianta aliniata de-a lungul strazilor sunt o adevarata incantare pentru cei ce ajung acolo. Poti alege dintre Bat Galim sau Carmel, daca ti-ai propus sa-ti petreci ziua inotand in apele calme. Daca esti cu copiii, e bine sa te indrepti catre Dado Zamir. In orice caz, daca vrei liniste si relaxare, te vei simti cu siguranta bine in cadrul calm din Hof Hashaket.

plaja haifa
Foto: POOH1

Daca esti pasionat de scufundari pentru a face descoperiri arheologice, plaja Shikmona este un loc ideal in care iti poti incepe calatoria subacvatica. Oricum, daca nu esti un impatimit al soarelui si al efortului fizic, iti vei dori poate sa explorezi zona intr-un mod mai confortabil, la bordul unei ambarcatiuni care te va purta prin golful extrem de pitoresc.

Grădinile Baha’i. Plimbari pe langa muntele Carmel

Daca ai timp la dispozitie pentru plimbari, ia-o pe una din cararile care inconjoara Muntele Carmel. Drumul in sine nu e ceva iesit din comun, dar imprejurimile si panorama spectaculoasa, pe care o poti admira din locurile special amenajate pe langa care vei trece, te vor face cu siguranta sa nu regreti alegerea facuta.

Iti place sa petreci mai mult timp in aer liber, atunci n-ai decat sa urmezi drumul care duce spre localitatea Ein Hod. Aceasta se afla pe versantul vestic al muntelui. Asteapta-te sa gasesti aici plantatii de maslini datand din timpuri imemorabile si o priveliste incredibila a marii. Zona este un refugiu preferat de artisti si aici exista cateva galerii de arta si ateliere de lucru, care te asteapta sa le vizitezi.

Gradinile Baha'i
Gradinile Baha’i / Foto: Leonid Andronov

Gradinile Baha’i se intind pe suprafata a 19 terase care se extind pe panta nordica a muntelui Carmel. Geometria complexului e construita in jurul unei axe care o conecteaza cu orașul Akko, care are, de asemenea, o semnificație istorica si sacra pentru Baha’i. In mijlocul gradinilor se afla templul lui Báb, locul de odihna al profetului care s-a nascut in Shiraz (Iran), in anul 1819 si care a intemeiat cultul Baha’i.

haifa
Casa Justiției, din Grădinile Baha’i / Foto: trabantos

Lucrari de arta mai exclusiviste gasesti in Gradina de sculptura. Aici se afla expuse 29 de sculpturi remarcabile din bronz si nu e foarte greu sa descoperi geniul care sta in spatele acestor creatii. Gradina ofera o priveliste minunata asupra golfului si asupra orasului Galileea.

Peisajul intregit de gradinile persane, de pajistile perfecte, de tufisurile strategic amplasate si de palmierii care se legana in bataia vantului, amplifica frumusetea locurilor, iar cu marea in fundal, aceasta experienta in Haifa iti va ramane cu siguranta pentru multa vreme in minte.

Citeste si: Top 10 cele mai frumoase atractii turistice din Israel

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Sunt pasionat de turism şi în intervalul 20.10-07.11.1980 am vizitat Statul Israel venind din Egipt, de la Cairo prin dejert am intrat prin El Arish, Tel Aviv cu construcţia cea mai mare ” Şalom “, vechiul Ierusalem, cu porţile lui, bisericile, moscheile, Mormintele, Bethlem,Ierihonul, Marea Moartă, Macheta Oraşului Vechi, Memorialul Kennedy, Hebron, Haifa cu biserica Bahai, Statuia Profetului Ilie, Nazaret, Muntele Tabor, Canna, Tiberias, Capernaum, Magdala, Muntele Măslinilor, Grădina Ghetsimani. Unele trasee le-am făcut cu pasul:Nazaret- Muntele Tabor, etc

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!