Europa

Top 10 atracții turistice în Israel

Pentru o țară relativ mică din punct de vedere al suprafeței, Israel are un potențial turistic extraordinar. Aproape oriunde ai călători în această țară din Orientul Mijlociu, vei întâlni situri istorice religioase, menționate în Biblie. Vei da peste antice ruine romane dar și peste ruine care își au originea acum multe mii de ani. Iar dacă lucrurile vechi nu te încântă foarte tare, e bine de știut că în Israel sunt câteva plaje excelente, posibilități de distracție și există o sofisticată scenă culturală. Uite mai jos doar 10 dintre atracțiile turistice din Israel.

10 Caesarea

Caesarea (Foto: israellycool.com)

Caesarea e un loc atât vechi cât și nou. A fost fondat de Herod cel Mare, în onoarea lui Cezar Augustul, care i-a dăruit orașul. În 1952, Caesarea a devenit unicul oraș din Israel guvernat de o corporație privată. În parcul de antichități vei găsi ruinele constructiilor facute pe timpul lui Herod. Vestigiile continua, pe masura ce inaintezi prin centrul vechi. Asta in caz ca nu vrei sa fii spectator la o cursa de cai, pe hipodromul din apropiere. Orașul nou are un aspect modern si ofera inclusiv posibilitatea de a face plaja, de a juca golf sau de a lua parte la festivalul de jazz care se desfasoara aici in fiecare an.

9 Haifa

Gr[dinile Bah’ai din Haifa (Israel)
Aflat la Marea Mediterană, Haifa este al treilea oraș ca mărime din Israel și se mândrește cu Baha’i World Center, cea mai mare atracție turistică a lui, care include templul Bab și frumoasele grădini Baha’i. Orașul este port și are un aspect în bună măsură industrial dar oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului. Printre alte obiective de interes se numără Muzeul Israelian al Științei, Tehnologiei și Spațiului – extrem de vizitat dar artele sunt și ele la mare preț, cu Ein Hod, gazdă a aproape 100 de artiști și artizani. Haifa are, de asemenea, câteva plaje frumoase, fiind un loc căutat inclusiv de către surferi și marinari.

8 Nazareth

Nazareth
Foto: chiniquy.files.wordpress.com

Nazareth este cel mai mare oraș din Galileea, cunoscut drept capitala arabă a țării, deoarece majoritatea locuitorilor lui sunt cetățeni israelieni de religie arabă. Localitatea este totodată un loc de pelerinaj pentru creștini deoarece conform Bibliei a fost locul în care Iosif și Maria l-au crescut pe Isus. Totodată, acest oraș antic este cel în care îngerul Gabriel a apărut pentru a-i spune Mariei că urmează să-i dea naștere lui Isus. Acesta este motivul pentru care Nazareth a primit supranumele de ”leagăn al creștinătății”. Centrul vechi adăpostește Biserica Bunei Vestiri, cea mai mare biserică catolică din Orientul Mijlociu. Fă-ți timp pentru a te plimba pe străzile pitorești și pentru a vizita colorata piață locală.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!