Ce sa vizitezi in Andorra
Andorra la Vella, capitala statului Andorra / Foto: KarSol
Europa

Ce sa vizitezi in Andorra, perla peninsulei Iberice

La mare inaltime in Muntii Pirinei, traiesc locuitorii din Andorra. Facut sandvis intre Franta la vest si Spania la est, acest regat muntos reprezinta una dintre cele mai invidiate destinatii de vacanta si de schi. Suprafata statului Andorra este infima in comparative cu Bucurestiul, dar acest colt de lume este recunoscut pentru partiile sale de schi acoperite in permanenta de zapada proaspata, reprezentand o populara destinatie pentru petrecerea vacantei de iarna.

Schi si plimbari in Andorra

Vallnord
Schi in Vallnord / Foto: Domingues

In fiecare an, mii de schiori amatori si profesionisti iau cu asalt statiunile de schi Vallnord si Grandvalira. Cu sase partii distincte, ai nenumarate oportunitati de a alege, desi partiile Pas de la Casa si Arcalis se remarca prin faptul ca ofera cele mai frumoase privelisti ale vaii. Andorra la Vella este un centru aglomerat, comercial si turistic deopotriva, plin de forfota in timpul lunilor de iarna si de vara. In timpul sezonului de schi, e important sa faci rezervari din timp pentru autobuz si hotel.

In Andorra se poate ajunge cu autobuzul din orasele din Spania si Franta, iar cel mai apropiat aeroport este cel din Toulouse. Arinsal si Pal sunt doua puncte de intalnire a turistilor dornici sa schieze sau sa se plimbe. Majoritatea excursiilor cu teleschiurile sau cu telecabina, incep in Arsinal.

andorra la vella
Andorra la Vella, o capitala inghesuita intre Pirinei / Foto: Markvictor

Partiile din Pirinei nu sunt pentru cei slabi de inger. Exista cateva pentru incepatori, dar terenul muntos face ca urcarea sa aiba un grad de dificultate mediu spre dificil. Ruta Fonts to Pla de l’Estany este cea mai lina dintre toate, putand fi parcursa in aproximativ cinci ore, daca vremea e buna si ofera unele dintre cele mai frumoase privelisti ale vaii si ale celui mai inalt varf din Andorra, Coma Pedrosa.

Coma Pedrosa ofera o ascensiune cu grad mediu de dificultate, iar alpinistii experimentati petrec adesea suficient de mult timp aici, pentru a urca si pe Pic de Médécourbe. Raul de inaltime este ceva obisnuit in randul cataratorilor neexperimentati, iar localnicii, extrem de saritori, te pot ajuta in caz de nevoie.

Imprejurimile Andorrei

La Massana
La Massana / Foto: Martin Silva Cosentino

Indiferent ca vii aici in sezon sau in extra-sezon, frumusetea naturala a statului Andorra este intotdeauna aceeasi. Relieful montan este intrerupt numai de catre izvoarele de apa minerala si de padurile incantatoare de conifere. Daca alegi o excursie cu bicicleta, o vizita in asezarile din Andorra include La Massana, Ordino si orasul Canillo, vestit pentru Sant Joan de Caselles, o capela datand din secolul 11, adevarata minune a arhitecturii lombarde.

Andorra este impartita in parohii si fiecare parohie are o biserica sau o capela inchinata principalilor sfinti din tara. Majoritatea asezarilor de aici au biserici bine pastrate, care sunt deschise publicului in zilele libere, dupa slujba.

Citeste si: Schi in Italia: diamantele ascunse ale “Cizmei”

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!