Ski

Schi in Italia: diamantele ascunse ale “Cizmei”

Daca te-ai plictisit de Austria si de partiile ei minunate, una dintre alternativele demne de luat in seama care va satisface pretentiile oricarui iubitor de schi este Italia. “Cizma” este una dintre capitalele schiului mondial iar statiunile ei nordice, incepand cu Cortina d’Ampezzo, sunt deja binecunoscute turistilor din intreaga lume. Dar Italia ascunde si alte locuri divine in care se poate schia.

Lazio

Monte Terminillo1

Desi in aceasta regiune se inregistreaza annual mai putina zapada ca in cele invecinate – Abruzzo, de pilda – Lazio ramane o destinatie de top pentru schi, beneficiind de peisaje montane extrem de frumoase si de statiuni pe masura. Precum Monte Terminillo, ale carei partii masoara peste 25 km, majoritatea dintre acestea fiind cautate de familiile cu copii mici.

Sicilia

etna

Desi probabil nu-ti va veni sa crezi, Sicilia ofera schiorilor oportunitati variate, ce se intind pe muntele Etna. Cel mai activ vulcan din Europa, cunoscut pentru eruptiile lui inopinate, se numara si printre destinatiile iubite de practicantii sporturilor de iarna care aleg pantele lui line si pentru simplul fapt ca nu sunt aglomerate. Perioada perfecta pentru schi pe muntele Etna este in lunile decembrie-februarie iar un abonament de schi pentru o zi costa in jur de 25 euro, mai ieftin ca in orice alta parte din Italia. Iar daca vrei mai multe partii, ceva mai abrupte, mergi in statiunea Nicolosi. Nu uita insa ca vremea e blanda in Sicilia, asa ca, inainte de plecare, verifica, totusi, conditiile meteo.

Calabria

calabria

O regiune populara printre schiorii din tarile nordice care viziteaza Italia. Muntii din Calabria sunt variati dar in principiu aici vei gasi multe partii perfecte pentru incepatori, incepand cu Parcul National Sila si continuand cu varurile Reventino si Mancuso.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!