orase cu castele
Castelul din Edinburgh / Foto: cdivizia
Aventura

5 orase cu castele din Europa, de vizitat o data-n viata

Europa este, pe alocuri, o aglomeratie de castele si gradini regale intinse, unde aerul e aristocratic si mobilierul impresionant. Pentru iubitorii acestora, batranul continent poseda o colectie de comori de palate istorice si castele nepretuite. Fiecare dintre ele are o poveste de spus si secole intregi de istorie in spate. Fanii istoriei pot cheltui sume extravagante pentru cazarea in hotelul din incinta unui castel, sederea aici permitandu-le sa faca o incursiune in vietile altetelor sale regale. Iata care sunt cele mai incantatoare orase cu castele din Europa, pentru cei care-si doresc sa exploreze tainele unor asemenea contructii:

Paris

versailles
Castelul Versailles / Foto: Artush

Lumea cunoaste aceasta capitala drept Orasul Indragostitilor, care atrage cupluri din intreaga lume cu romantismul sau. Punctele sale de reper printre care Turnul Eiffel, Muzeul Luvru si bulevardul Champs Elysees i-au adus faima la nivel mondial. Pentru a fi martor al grandorii castelelor sale si a te imbata cu farmecul gradinilor regale, trebuie sa te aventurezi la periferia Parisului. Unul dintre cele mai vestite castele din lume – Versailles – este la numai 30 de minute cu trenul de centrul orasului. Castelul Breteuil este la 30 kilometri de Paris, fiind renumit pentru gradinile sale intinse.

Dublin

castelul dublin orase cu castele
Castelul Dublin / Foto: GJohnson2

Acoperite de verdeata si pajisti, suburbiile orasului Dublin sunt impanzite de castele regale, multe dintre ele aflandu-se la mica distanta cu masina de forfota din centru. Castelul Dublin, care era pe vremuri scaunul fortificat al guvernarii britanice, este acum o cladire medievala impozanta, deschisa publicului. Rasfata-te cazandu-te la hotelurile extravagante ale castelului, cum ar fi Castelul Clontarf si Castelul Malahide. Hotelurile din Dublin sunt relativ scumpe, dar de cele mai multe ori primesti si calitate in schimbul banilor.

Munchen

Neuschwanstein
Castelul Neuschwanstein / Foto: Dmitry

Desi in orasul Munchen nu este niciun castel, acesta e situat la numai cativa kilometri de cateva dintre castelele vestite ale lumii, unul dintre ele fiind desprins parca din povesti: Neuschwanstein. A fost sursa de inspiratie pentru castelul Frumoasei Adormite din povestile lui Disney si e deseori platou de filmare pentru multe alte pelicule. Alte palate regale minunate din apropiere sunt Linderhof si Herrenchiemsee.

Londra

windsor
Castelul Windsor / Foto: Alamar Photography

Capitala este plina pana la refuz de minunatii istorice, muzee reprezentand adevarate capodopere si oameni in pas cu moda. Chiar si in centrul orasului vei fi orbit de-a dreptul de monumente datand de secole si de castele aristocrate. Turnul Londrei si Palatul Buckingham primesc anual milioane de vizitatori, atragand multimea cu colectia inestimabila de bijuterii apartinand casei regale britanice. La 30 de minute cu trenul de centrul orasului Londra se afla fantasticul Castel Windsor care radiaza stralucire cu labirintul sau de camere si podete.

Edinburgh

castelul edinburgh
Foto: Catuncia

Principala atractie a orasului, Castelul Edinburgh, este probabil cel mai cunoscut castel din lume. Asezata pe o stanca deasupra intregului oras, fortareata castelului ofera o panorama impresionanta a imprejurimilor. Daca-l vizitezi, nu rata bijuteriile Coroanei Scotiene, Capela St Margaret si Piatra Destinului – toate acestea jucand un rol important de-a lungul monarhiei scotiene. Pentru mai multa actiune, mergi in Stirling, aflat in apropiere, unde vei face o vizita la castelul cu acelasi nume.

Citeste si: Top 10 cele mai frumoase castele din Romania

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!