gulas praga
Foto: Alleko
Food & Drink

Mancaruri traditionale in Praga

Capitala si totodata cel mai mare oras din Republica Ceha este Praga, una dintre cele mai populare destinatii turistice. Zona devastata de nemti in timpul celui de-al doilea razboi mondial, operatiunile de renovare si reconditionare care au avut loc dupa incheierea conflictului, au ajutat Praga sa redevina minunatul oras incarcat de cultura si istorie care era inainte de inceperea razboiului.

Pe langa arhitectura spectaculoasa, diversitatea culturala si trecutul istoric, multi turisti din intreaga lume viziteaza Praga pentru a experimenta una dintre cele mai bune bucatarii din intreaga tara. Sa ai in vedere 3 lucruri atunci cand mananci in acest oras:

– Bucataria ceha este bazata pe carne de vita si porc, servita cu garnitura de coltunasi, cartofi prajiti sau alte tipuri de cartofi

– Bacsisul variaza intre 10% si 15% din costul mancarii

– In mod traditional, masa principala a zilei in Praga este pranzul

In continuare iti prezentam cateva mancaruri traditionale in Praga, obligatoriu de testat atunci cand te afli in vizita in capitala Cehiei.

Mancaruri traditionale in Praga

Guláš – Gulasul cehesc nu este atat de picant ca omologul sau unguresc, fiind, practic, o tocanita cu carne de vita din abundenta, servita fara legume. Coltunasii Knedliky  sunt principala garnitura care se serveste cu Guláš. In plus, desi carnea de baza pentru acest fel de mancare este cea de vita, exista platouri care sunt facute cu pui sau carne de vanat, precum si variante vegetariene.

gulas cehesc
Gulas cehesc / Foto: Pinterest

Svíčková na smetaně – Considerat adesea varianta dulce a gulasului cehesc, acest fel de mancare este facut cu muschi de vita prajit in tigaie si servit cu sos de smantana indulcit cu morcovi. La toate acestea se adauga de obicei afine si putina frisca.

Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně / Foto: erecepty.eu

Smažený sýr – Acesta seamana cu bastonasele de mozzarella prajite si se serveste de regula cu cartofi prajiti, cunoscuti sub denumirea de hranolky si sos tartar, destul de picant.

Utopence
Utopence / Foto: doradcasmaku.pl

Utopence– Mai exact carnati murati, bogati in grasime si putin acri, ingramaditi pe o farfurie, care se servesc alaturi de ceapa murata si o halba de bere a casei. Este felul de mancare preferat pentru pranz, dar se poate servi si seara, pe post de gustare.

Vepřoknedlozelo
Vepřoknedlozelo / Foto: Wikimedia

Vepřoknedlozelo – Considerat mancarea de suflet a cehilor, acest fel consta in carne de porc inabusita cu coltunasi si varza murata. Nu este foarte aromata si are un continut ridicat de grasime, dar este felul de mancare favorit al localnicilor si merita incercata.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] U Zlaté Studně este un local încântător ce aparține Hotelului Golden Well din Praga (Cehia). Clădirea restaurantului datează din secolul al XVI-lea și oferă mese atât în […]

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!