America de Nord

Destinatii exotice: Bahamas

Exista doua lucruri de netagaduit despre Bahamas. Primul este acela ca lantul de insule reprezinta idealul vacantelor de lux la nivel mondial, prin imprejurimile absolut incantatoare. Al doilea este faptul ca aici totul are un pret, de obicei extraordinar de mare, care face ca insula sa fie exclusiv domeniul bogatiei si luxului.

Datorita locatiei insulelor (la est de Florida si la nord de Cuba), exista putine variatii sezoniere ale climatului, cu toate ca se poate vorbi de un varf de sezon distinct, din luna decembrie pana in aprilie. In aceasta perioada preturile sunt foarte mari si poate fi dificil sa faci rezervare la hotel sau la restaurant. Invers, in extra-sezon, unele hoteluri mici se inchid, in vreme ce preturile scad considerabil.

Pentru aceia care nu detin o proprietate pe insula si care nu-si pot permite sa insiste pe langa vreo celebritate pentru a le pune casa la dispozitie cateva saptamani, principala optiune de cazare sunt hotelurile din statiuni. Acestea se bucura de o popularitate in crestere, desi sunt situate pe locuri codase in industria hoteliera si nu prea exista asemanari intre ele si locatiile cu descrieri similare de pe plajele europene. Daca te numeri printre turistii care isi propun sa exploreze insula cu un buget minim, esti sfatuit sa tii cont de faptul ca exista foarte putine locatii ieftine disponibile. Hostelurile sunt putine si sunt situate destul de departe de zonele fierbinti, dar oricum, cele cateva care exista sunt intotdeauna pline.

Principala activitate pentru majoritatea vizitatorilor este relaxarea pe plaja, cu gandul la cei care au ramas acasa, in vant si ploaie. Unii oameni cred ca asta e singurul lucru care face o vacanta perfecta, dar sunt si alte optiuni disponibile. Apele limpezi precum cristalul sunt ideale pentru a invata sa navighezi, existand multe scoli care ofera initiere in ambarcatiuni de dimensiuni mici. Circuitele cu caiacul stau la dispozitia turistilor, permitandu-le acestora sa vasleasca spre habitate marine diverse si sa admire flora si fauna acestora.

bahamas
Foto: fallbrook

Insulele au servit multi ani refugiu pentru piratii care se intorceau din raiduri si se adaposteau de Marina Regala. Exista multe locatii interesante in spiritul traditiei piratilor, pe care turistii le pot explora, precum  si multe restaurante tematice. Multi dintre cei care vin aici sunt entuziasmati de povestile cu pirati si profita de existenta scolilor de scufundari imprastiate in jurul insulelor, pentru a merge in cautarea comorilor acestora. Daca nu gasesc ce cauta, cu siguranta nu rateaza fantasticele peisaje subacvatice.

nassau
Nassau / Foto: Ricks Moulton

Din ce in ce mai populare sunt vizitele in Bahamas care  nu includ pachete de vacanta de lux, ci sunt parte a unei croaziere. Majoritatea liniilor de croaziera au rute care trec prin locatii variate din arhipelag, in timp ce unele dintre croazierele mai lungi inchiriaza insule intregi destinate exclusiv pasagerilor lor.

Citește și: Top 10 locuri de vizitat în Filipine

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!