buenos aires
Foto: theblackfatcat
America de Sud

10 lucruri gratis de facut si facut in Buenos Aires

Te-ai aventurat pana in Buenos Aires? Ai ajuns in capitala Argentinei dar nu ai prea multi bani de cheltuit? Nu este cazul sa stai si sa-ti plangi de mila invidiindu-i pe cei care isi arunca finantele pe distractii costisitoare pentru ca Buenos Aires ofera cel putin 10 activitati interesante, gratuite si, in mod sigur, foarte placute:

Muzeul Meandering

Daca esti falit nu inseamna ca trebuie sa-ti iei gandul de la activitatile culturale. Centru cultural al Argentinei, Buenos Aires gazduieste cateva muzee incantatorare, iar partea cea mai buna este ca ca accesul in ele este gratuit. Museo Nacional de Bellas Artes are o galerie impresionanta de tablouri semnate de Monet, Renoir, dar si de artistii vizionari ai Argentinei, Sivori si Solar. Miercurea, MALBA, Muzeul de Arta Moderna din Buenos Aires ofera si el acces gratuit vizitatorilor.

Iar daca vrei sa vizitezi cat mai multe muzee din acest oras fara sa cheltui vreun ban, planuieste-ti calatoria in Argentina pentru luna noiembrie, ca sa prinzi Noaptea Muzeelor (La Noche de los Museos), in care Buenos Aires este in sarbatoare: muzeele sunt deschise pana noaptea tarziu, se organizeaza proiectii de film si concerte live in tot orasul. Noaptea Muzeelor este o explozie culturala de neratat.

Plimbari prin parc

Bosque de Palermo este un fel de Central Park din Buenos Aires, cu 200 de acri de copaci, lacuri artificiale plus alergatori aratosi. Opreste-te sa admiri trandafirii de la Rosedral sau profita de orele gratuite de aerobic in aer liber care se tin aici in fiecare week-end. Tot aici isi etaleaza “bunurile” transsexualii, noaptea; insa aceasta activitate nu este gratis.

Iara daca trandafirii (sau transsexualii) nu te-au impersionat suficient, indreapta-te spre Gradina Botanica Carlos Thays, unde te poti delecta cu privelisti inflorite si miresme imbatatoare. Plimba-te pe una dintre aleile serpuitoare si admira statuile in diferite stiluri sau pisicile fara stapan care se incalzesc la soare.

Caminito

caminito
Foto: Thiago Santos

Nici o vizita la Buenos Aires nu este completa fara o plimbare pe Caminito, strada emblematica a orasului, plina de culoare. A capatat acest aspect cu peste un secol in urma, cand era locuita de imigranti italieni, devenind muzeu in aer liber, cu expozitii de arta la tot pasul, cu dansatori stradali si muzicieni. Nu uita sa faci fotografii – vor iesi super-colorate.

Por la Calle – pasarela modei

Argentinienii iau moda la modul cel mai serios. Daca esti un pasionat de eleganta, planifica-ti calatoria la Buenos Aires in martie, cand are loc Por la Calle – circuitul anual de design, perioada in care designerii de moda isi expun creatiile in magazinele din oras. Cumparatorii, dar si cei care vor doar sa priveasca, au acces la culisele creatiei vestimentare, de bijuterii sau incaltamine, le sunt dezvaluite secretele acestor indeletniciri. DJ faimosi din intreaga lume asigura distractia la petrecerile organizate cu aceasta ocazie sau prin magazine. Daca vrei doar sa admiri frumoasele creatii sau sa ii vezi in carne si oase pe granzii industriei, nu te costa nici un ban, iar daca nu poti rezista tentatiei de a cumpara, te vei bucura sa stii ca in aceasta perioada, operele lor se vand la preturi reduse.

Festivalul de muzica Ciudad Emergente

Creatorii Festivalului de muzica Ciudad Emergente cred cu tarie ca accesul la cultura ar trebui sa fie liber. Asa ca, toarna pe gat cantitati considerabile de espresso si mate ca sa nu ratezi nici o clipa din cele patru zile de concerte rock, pop si hip-hop presarate cu cateva show-uri de moda avantgardista (doar pentru varietate). In pauza dintre concerte vizioneaza un documentar sau pune-te la punct cu ultimele aparitii in domeniul artei stradale sau a Latin digitalului.

Festivalul de tango Buenos Aires

Nici cele patru zile de petreceri nu te-au impresionat? Festivalul de tango Buenos Aires este o fiesta de tango care tine 18 zile si in care, in intregul oras sunt organizate demonstratii de tango, cursuri, milongas (dansuri), video-proiectii si competii de dans. Festivalul este organizat anual, in luna august accesul fiind liber. Gaseste-ti un partener de dans sexy dintre cei peste 400 000 de participanti si exerseaza-ti miscarile de tango. Apoi invata de la profesionisti la Campionatul Mondial de Tango.

Galeriile de Arta deschise noaptea

Iata un pont din lumea galeriilor de arta: din aprilie pana in noiembrie, in ultima vineri din luna, muzeele de arta, galeriile si centrele culturale din elegantele cartiere Barrio Norte si Recoleta isi deschid usile publicului, accesul fiind gratuit. Cam la fel ca in Noaptea Muzeelor, cu exceptia betiei obligatorii din acea noapte.

Feria de Mataderos

Feria de Mataderos este o alta portie de cultura argentiniana gratuita. Aceasta manifestare are loc in fiecare week-end din aprilie pana in decembrie si este dedicata bravilor gauchos (cowboys argentinieni). Priveste-i pe ei si famillile lor cum isi etaleaza  cu mandrie obiceiurile mostenite din generatie in generatie. Vei avea parte si de muzica live, de dansuri traditionale si de flirturi care sa te tina ocupat intreaga zi. Pont: lasa calaritul in seama gauchos, daca nu ai o polita de asigurare de sanatate foarte avantajoasa.

Ciudanza

In fiecare an, la jumatatea lunii martie, in Buenos Aires se desfasoara Ciudanza, un festival de dans in aer liber care se tine in parcuri sau in alte locuri publice din oras. Felul in care se misca dansatorii te va face sa te simti ca un pensionar lovit de artrita. Dar nu fii gelos: argentinienii invata sa danseze inainte sa invete sa mearga. Cu reprezentatii la tot pasul, te vei simti de parca viata ta s-a transformat intr-un numar vesel de dans.

Rezervatia ecologica Costanera Sur

Te-ai saturat de asfalt? Indreapta-te spre Rezervatia Ecologica Costanera Sur pentru o gura de aer curat. Vei intalni aici flamingo si egrete, iar daca te pasioneaza studiul pasarilor ai face bine sa-ti iei cu tine un binoclu. Credeai ca mergand in mijlocul naturii ai sa scapi de dans? Te-ai inselat: duminica, rezervatia gazduieste petreceri in aer liber, prezentate de DJ Omar pe ritmuri latino.

Viziteaza Buenos Aires in pasi de dans, fara sa cheltuiesti un ban si, in mod sigur, dupa aceasta experienta te vei gandi de doua ori inainte sa platesti pentru o distractie.

Citește și: Top 10 atracții turistice în Argentina

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!