America de Sud Top 10

Top 10 atractii turistice in Argentina

Peninsula Valdes
Peninsula Valdes

Argentina este cea mai mare tara din America de Sud, vestita pentru tango, pampas si consumul de carne. Mai putin stiut este faptul ca cel mai mare varf muntos din cele doua Americi, Aconcagua, se afla la granita de vest a Argentinei, iar cel mai sudic oras din lume, Ushuaia, este si el gazduit tot de aceasta tara. Probabil cel mai evident motiv pentru care merita sa vizitezi Argentina, este orasul Buenos Aires, una dintre cele mai fascinante capitale din America Latina. Aici poti rataci la nesfarsit pe strazi, poti asista la meciuri de fotbal, merge la cumparaturi sau pur si simplu te poti bucura de atmosfera unica. In afara orasului, intinderile nesfarsite de pamant si viata salbatica care le populeaza, reprezinta adevaratele atractii turistice din Argentina.

10 Tinuturile mlastinoase Ibera

Ibera este a doua mlastina din lume ca marime, dupa Pantanal din Brazilia. Un adevarat paradis pentru iubitorii naturii, aici traieste cea mai bogata fauna din toata Argentina. Pasari, caimani, capybaras, cerbi, maimute, lupi si armadillos, pot fi vazuti de catre cei care vin aici cu piciorul, in saua calului sau la bordul ambarcatiunilor.

Mlastinile din Ibera
Mlastinile din Ibera

9 Ushuaia

Aflat in zona Canalului Beagle, Ushuaia este cunoscut ca fiind cel mai sudic oras din intreaga lume. In trecut, aici exista o baza a misionarilor, o inchisoare si o baza navala, dar in prezent el este o atractie turistica importanta din Argentina, aici functionand numeroase cazinouri, hoteluri si restaurante. De aici se pleaca cel mai adesea in circuitele turistice sau de schi si in croazierele catre Antarctica.

Viile din Mendoza
Viile din Mendoza

8 Regiunea viticola Mendoza

Ushuaia
Ushuaia

Regiunea viticola Mendoza este considerata punctul cel mai fierbinte al industriei viticole din Argentina. Situate in partea de est a muntilor Anzi, podgoriile se afla la unele dintre cele mai inalte altitudini din lume. Orasul Mendoza este locul in care te poti caza daca planifici un tur al acestei regiuni. Agentiile de turism de aici organizeaza activitati precum rafting sau schi si numeroase excursii in muntii Anzi.

 

Cascada Iguacu
Cascada Iguacu

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!