Sri Lanka – descoperă Perla Orientului

0
Aprilie, cea mai bună perioadă!
De la1,090 Euro
Aprilie, cea mai bună perioadă!
De la1,090 Euro
Numele complet*
Adresa de email*
Mesajul tau*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Salveaza-l ca favorit

Adding item to wishlist requires an account

1914
10 nopți / 11 zile
Perioada disponibila: Oricand
Bucuresti
Colombo

Sri Lanka este una dintre cele mai frumoase destinații din lume. Micuța insulă din sudul Indiei are de toate: plaje superbe, munți înalți, păduri tropicale, faună sălbatică, peisaje de excepție. Sri Lanka este, practic, înconjurată de nisip, o imagine din spațiu arătând-o limitată de un inel alb. Un loc ideal pentru sporturi acvatice, snorkeling, scuba diving, kiting, surfing dar și pentru drumeții pe cărări de munte, printre plantații de ceai, întru descoperirea unei culturi influențate de-a lungul timpului de indieni, portughezi, olandezi și, desigur, britanici (Sri Lanka a fost colonie britanică până în 1948).

Mulți au tendința de a compara Sri Lanka cu vecina de la nord, însă diferențele față de India sunt majore iar de acest lucru îți dai imediat seama în momentul în care ajungi acolo. O țară mică, având o istorie bogată, pe care te invităm s-o descoperi într-un tur privat al cărui program bogat îl ai mai jos. Vei descoperi Sri Lanka din punct de vedere cultural, spiritual, gastronomic, îi vei admira natura, peisajele, te vei relaxa la plajă și vei interacționa cu localnicii. Descoperă „perla Orientului”, într-o călătorie de 11 zile de care-ți vei aminti toată viața!

10 nopți / 11 zile. Demipensiune. Cazare hoteluri 4 stele.
La cerere, se poate oferi cazare în hoteluri de clasă mai mică sau mai mare.
Citește cu atenție, mai jos, pentru a vedea ce este inclus în tur.

 

Programul turului, pe zile
[WPSM_AC_SH id=35818]

Preț: 1090 euro / persoană

(plus prețul biletului de avion)

Ce este inclus în prețul turului:

10 nopți cazare în cameră dublă, la hoteluri de 4 stele, conform programului

Demipensiune – mic dejun și cină la toate cazările

Transfer de la / la aeroport, la sosire și plecare

Tururile din program și transferurile aferente pentru cele 11 zile petrecute in Sri Lanka

Combustibil

Șofer vorbitor de limba engleză

Aer condiționat în mașină

TVA, Taxe, bacșiș

Ce nu este inclus în prețul turului:

Biletul de avion București – Colombo

Biletele de intrare la diverse obiective turistice (cca 60-70 euro)

Taxa de viză

Dacă dorești cameră single, scrie-ne pentru a-ți comunica prețul (evident, ceva mai mare).

Tururi Sri Lanka

Biletele de avion pentru Sri Lanka sunt achiziționate direct de către fiecare participant la tur. TukTuk.ro poate juca rol de consultant în privința biletelor de avion, în funcție de perioada de călătorie și poate oferi sugestii, atunci când există oferte ale diverselor companii aeriene care zboară pe ruta București – Colombo.

Recomandăm să nu plecați la niciun drum fără a avea o asigurare medicală de călătorie valabilă pentru țara în care vă deplasați.

Pentru a face acest tur de Sri Lanka nu este nevoie să aștepți pentru a se completa un număr de persoane. Poți pleca singur sau însoțit, tot ceea ce trebuie să faci este să ne contactezi, să ne comunici numărul de persoane și datele de călătorie, în detaliu (zborul companiei aeriene).

Informații de călătorie în Sri Lanka

Viza de Sri Lanka

Conform MAE, cetăţenii români au nevoie de viză pentru a intra în Sri Lanka, iar pașaportul trebuie să fie valabil cel puțin 6 luni la data intrării în această țară.

Vizele de intrare în Sri Lanka se pot obține de la misiunile diplomatice ale statului Sri Lanka din străinătate, la sosire în porturile și aeroporturile internaționale ale țării, precum și on-line.

Viza turistică de scurtă şedere se poate obţine on-line, accesând site-ul www.eta.gov.lk şi completând formularul tip cu câteva zile înainte. Taxa de viză se achită folosind mijloace electronice de plată. Viza turistică (cu 1 sau multiple intrări) este valabilă pentru o perioadă de maxim 30 de zile, cu posibilitatea de a fi prelungită la Departamentul pentru Imigrări din Colombo.

Viza de intrare se poate obține și la sosirea pe Aeroportul Internațional Bandaranaike din Colombo.

Viza turistică valabilă 30 de zile costă 35 USD (online) și 40 USD (pe aeroport). Pentru copiii sub 12 ani nu se percepe taxă de viză.

Moneda locală în Sri Lanka este rupia sri lankeză Rs (1 Rs = 100 cenți). Bancnotele sunt de 5000, 2000, 1000, 500, 100, 50, 20 și 10 rupii. E bine să ai la tine bancnote mici când călătorești, pentru a cumpăra apă, fructe, etc. Bancnotele mari sunt mai greu de schimbat la comercianții mici.

Rupiile de Sri Lanka

Băncile sunt deschise de la 9 la 13, de luni până vineri. Unele bănci din orașe se închid la ora 15 iar altele sunt deschise sâmbăta. ATM-urile sunt prezente în orașe și în marile hoteluri. Majoritatea hotelurilor, restaurantelor și magazinelor acceptă cărți de credit.

Ora în Sri Lanka: ora României + 3 ore și jumătate.

Electricitate: 230 v / 50 Hz. Prize de tip D, M și G, recomandabil să-ți iei un adaptor din țară.

Limba: Sri Lanka are două limbi oficiale – Sinhala și Tamil. Majoritatea locuitorilor vorbesc engleza (fie și stricată) iar semnele de circulație sunt și în limba engleză.

Restricții. Există unele restricții importante legate de fotografie în privința imaginii lui Buddha. Când vizitezi temple sau situri religioase nu trebuie să fotografiezi ostentativ sau într-o manieră care ar fi privită ca lipsă de respect. De pildă, e interzis să te pozezi cu spatele la statui care-l reprezintă pe Buddha.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Sri Lanka. Sri Lanka e o destinație care se poate vizita pe perioada întregului an dar pentru cei care caută soare și plajă, cea mai bună perioadă este din noiembrie în aprilie. Ținuturile cntrale sunt răcoroase și relativ uscate, din ianuarie în aprilie. Vârful sezonului este de la jumătatea lui decembrie până la jumătatea lui ianuarie și în lunile martie-aprilie, cu un alt vârf în iulie și august, când sunt o mulțime de festivaluri și sărbători de-a lungul întregii țări.

COLOMBO WEATHER

Este Sri Lanka o țară sigură? Sri Lanka e o țară foarte sigură, agresiunile asupra turiștilor fiind rare. Totuși, nu ete recomandabil să călătorești singur, în special după lăsarea întunericului. Dacă ți s-a furat ceva de valoare, raportează Poliției locale.

Închiriatul unei mașini în Sri Lanka. Spre deosebire de alte țări, în Sri Lanka nu poți pur și simplu să închiriezi o mașină și să-ți faci propriul program turistic, fiindcă ai nevoie, ca turist, de un permis de conducere special, care se adaugă celui internațional. În plus, în Sri Lanka se șofează pe partea stângă. Sugestia este să închiriezi o mașină cu tot cu șofer. Majoritatea tururilor, precum cel oferit în această pagină, se fac cu mașini închiriate, cu șoferi profesioniști care cunosc foarte bine drumurile și traseele turistice.

Atenționări. Deși lucrurile stau mai bine ca în India în privința curățeniei, ele sunt departe de standardele europene. Nu consuma apă de la robinet, evită băuturile cu gheață și atenție cu ce apă speli fructele și legumele, atenție și la salate. Bea doar apă îmbuteliată, produsă de companii serioase. Mâncarea stradală diferă mult de la loc la loc. Există o mare varietate de băuturi răcoritoare. Se bea multă apă de cocos, foarte bună și sigură. În zilele cu lună plină nu se vinde alcool.

Vaccinuri. Nu sunt vaccinuri obligatorii doar recomandări, de regulă clasice: febră tifoidă, poliomelită, tetanos, hepatita A și B etc. Există un oarecare risc de malarie, ca în orice zonă tropicală în care sunt țânțari, așa că e recomandabil să iei cu tine creme de protecție împotriva țânțarilor tropicali.