Kiev
Kiev / Foto: Leonid Andronov
Europa

Atractii turistice in Kiev

Orasul Kiev este capitala Ucrainei si cel mai mare oras din aceasta tara, aflat in partea nord-centrala, pe malul fluviului Nipru. La recensamantul populatiei din anul 2001, aici traiau 2.611.300 locuitori. Kiev este un important centru industrial, stiintific si educational din Europa de Est. Aici s-au dezvoltat multe ramuri ale industriei, institutii de invatamant superior si tot aici s-au pastrat de-a lungul timpului numeroase marturii istorice, faimoase in intreaga lume. Orasul are o infrastructura extinsa si o retea dezvoltata a transportului public, care include si metroul din Kiev. In anul 2004, Kiev a fost clasificat drept oras Beta, oras global. Iar in iunie va fi una dintre gazdele campionatului european de fotbal, Euro 2012.

Piata Independentei din Kiev

In Kiev nu te poti plictisi niciodata, pentru ca ai atatea de facut. Incepe cu atractiile obligatoriu de vazut, treci apoi la muzee si alte obiective turistice, inscrie-te la cateva tururi, practica activitati in aer liber si du-te si dincolo de cararea batatorita, pentru a descoperi nestemate ascunse ochilor celor mai multi turisti. Acorda-ti timp doar pentru a-ti trage din cand in cand sufletul.

 Muzeul miniaturilor

Acest muzeu parc se afla pe malul Niprului, in Hydropark. Aici pot fi gasite in jur de 50 de miniaturi ale unor biserici, cladiri istorice si institutii guvernamentale din orasul Kiev. Locatia este unica in felul sau, intrucat aici poti vedea intr-un singur loc, cele mai tari atractii turistice ale capitalei Ucrainei.

tunelul iubirii kiev
Tunelul iubirii / Foto: Jana Janina

Biserica muzeu Sf. Andrei

Un monument arhitectural unic, in stil baroc, construit in secolul 18, pe baza proiectului arhitectului rus de origine italiana, Francesco Bartholomew Rastrelli. Conturul rafinat al acestei constructii se inalta grandios catre cer, incorporand in mod armonios in cadru, privelistea fluviului Nipru. Interiorul se remarca prin iconostasele impodobite, elementele decorative din gips, sculpturile si panzele pictate.

Biserica Sf. Chiril

Este unul dintre cele mai cunoscute monumente arhitecturale si de arta, construite in secolul 12. De o valoare inestimabila sunt frescele pictate, a caror executie este cu adevarat maiastra. In prezent, cei ce vin aici au sansa de a admira o suprafata de nu mai putin de 800 metri patrati, pe care se intind aceste opere de arta.  

Compozitia artistica pictata in secolul 19 de catre artistul M. Vrubel este si ea cunoscuta in intreaga lume. Aceasta capodopera este extrem de expresiva si bogata in culori si iese in evidenta prin expresia artistica rafinata a icoanei executate de maestrul rus. O alta creatie apartinand geniului lui Vrubel este icoana “Madona cu pruncul”. In Biserica Sf. Chiril se oficiaza si in prezent slujbe religioase.

Kiev este orasul cupolelor aurii

Galeria Gapchinska

Aceasta expozitie minunata de pictura iti va aduce aminte de copilarie. Ingerasi incantatori cu obraji roz sunt infatisati in situatii posibile de viata. Fiecare pictura se remarca prin sentimentul artistic si amuzant totodata, care razbate dincolo de ea. Galeria Gapchinska trebuie vizitata atat de parinti cat si de copii, dar si de cei pasionati de arta sentimentala.

Catedrala Sf. Mihail

Biserica a fost distrusa in anii ’30 de catre bolsevici si reconstruita in anii ’90. Ea este incojurata de un mic parc si de multe alte atractii turistice – muzee, o clopotnita, o fantana a dorintelor si un monument ridicat in memoria victimelor infometarii.

sf mihail kiev
Biserica Sf. Mihail / Foto: D_Gosha

Arena Dance Club

Clubul Arena Dance este cel mai cunoscut club de noapte din oras. Aici toata lumea se simte ca la ea acasa. Mancarea este delicioasa, bauturile scumpe, iar serviciile impecabile iti sunt oferite pana la venirea zorilor. Clubul Arena este locul de intalnire al oamenilor frumosi si bogati. Ringul de dans atrage ca un magnet iubitorii muzicii de calitate, aici declansandu-se o nebunie generala.

Atmosfera este una de buna dispozitie, iar flirtul este la el acasa. Aproape in fiecare weekend, in Club Arena vei vedea staruri internationale precum Felix da Housecat, 50 Cent, David Guetta, Tiesto, Cris Willis sau Ida Corr. Aici iti poti pierde usor capul, printre luminile orbitoare, zgomotul si trupurile care se unduiesc in toate partile. Dar tocmai din cauza asta oamenilor le plac petrecerile nebunesti din Clubul Arena Dance.

Clubul Favorit VIP Sport

Clubul Favorit VIP reprezinta o oaza de confort si stil, unde poti beneficia de serviciile oferite de un centru de fitness, unul de spa, un salon de coafura, un magazin si o cafenea. In Clubul Favorit VIP, domina o atmosfera plina de confort si ospitalitate. Relaxarea e la ea acasa, toata lumea e prietenoasa si gata sa te ajute.  Motto-ul acestei locatii este apropierea de fiecare client in parte.

Biserica Andreevskaja

Biserica Andreevskaja este un loc incarcat de istorie, ridicat in onoarea apostolului Andrei. Este o constructie interesanta care merita intr-adevar vazuta.

Citeste si: Ce să vizitezi în Kiev, orasul celor 1000 de cupole aurii

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!