san juan
San Juan / Foto: Martin Wheeler
Destinatii

8 destinatii ideale de vacanta pentru studenti

Atunci cand vin vacanta de primavara si mai ales cea de vara, studentii scapa de scoala si sunt gata sa exploreze lumea. In cele ce urmeaza, ai o lista cu cele mai populare destinatii de vacanta pentru studenti. E drept, pentru studentii din intreaga lume, nu neaparat pentru cei din Romania.

1. San Juan, Puerto Rico

puerto rico
Puerto Rico, o destinatie relativ ieftina pentru studenti / Foto: MedioImages/Photidisc

Puerto Rico ofera multe pentru banii pe care ii cheltui aici si nu este un oras atat de aglomerat in comparatie cu alte destinatii de petrecere a unei vacante primavara. Aceasta locatie este cunoscuta drept Insula Desfatarii, locul unde ti se ofera mancare excelenta si unde vremea e perfecta. Daca esti student si nu dispui de multi bani, te vei putea bucura de activitatile organizate pe plaja, precum si de viata de noapte electrizanta. Cazarea nu e foarte scumpa, iar berea e ieftina.

2. Plaja Panama City, Florida, SUA

Pe plaja Panama City distractia nu se termina niciodata

Plaja Panama City  este de obicei un loc aglomerat pentru studenti, mai ales in timpul vacantei de primavara. Aici exista nenumarate oferte pentru cazare, destul de permisive ca pret. Este locatia ideala pentru inot, ski jet si parasailing. Poti incerca chiar sa inoti alaturi de delfini. Pe plaja Panama City distractia nu se termina niciodata.

3. Thailanda

Thailanda, intotdeauna o alternativa ieftina de vacanta. Daca iti permiti biletul de avion…

Una dintre cele mai bune modalitati pentru studenti de a explora viata in misterioasa Thailanda, este voluntariatul in cadrul unei serii de activitati printre care construirea de case sau ingrijirea copiilor. Asta iti va oferi sansa de a te implica in viata culturala si religioasa a tarii. Unele locuri iti ofera pachete combinate de vacanta, in care poti amesteca activitatile de voluntariat cu aventurile in aer liber, cum ar fi raftingul cu plute din bambus, plimbarile cu elefanti si caiacul.

4. Montreal, Quebec, Canada

Montreal, un oras studentesc in care studentii nu ezita sa iasa pe strazi pentru a protesta

Studentii vor fi incantati sa afle ca varsta legala de la care pot consuma alcool in Montreal este 18 ani si ca aici exista in jur de 300 de cluburi de noapte in care isi pot petrece timpul liber. Montreal este al doilea oras ca marime al Canadei si este un loc incarcat de istorie si cultura. Cazarea nu costa mult; iar oferta de hosteluri este variata. In timpul iernii, exista locatii ideale pentru schi. Vei putea simti in Montreal influentele europene, intrucat este al doilea oras ca marime din lume, in care se vorbeste limba franceza.

5. Australia

Desi e greu de ajuns la celalalt capat al lumii, in Australia studentii pot descoperi extrem de multe lucruri interesante, unele la preturi… studentesti

Atunci cand vizitezi Australia, nu uita ca anotimpurile sunt usor pe dos fata de acolo de unde vii tu. Atunci cand in nord este iarna, in sud este vara si invers. Continentul este impanzit de deserturi, regiuni izolate si plaje. Viata salbatica aici este printre cele mai interesante din lume. Ai sansa sa vezi, in habitatul lor natural, ursuleti koala si canguri, in frumoasele parcuri nationale si in paduri.

6. Europa

Europa a fost si va fi intotdeauna o destinatie favorita in randul studentilor. Ai sansa sa explorezi tari incantatoare si sa le intelegi istoria, cultura si traditiile. Calatoriile cu rucsacul in spate sunt cu siguranta modalitatea cea mai buna de a colinda pe batranul continent. Oriunde ai merge in Europa este o incantare, fie ca te indrepti spre est sau spre vest. Preturile biletelor de avion catre principalele orase sunt rezonabile, iar hostelurile sunt peste tot.

7. Islanda

Nu preturile recomanda Islanda ci frumusetea extraordinara a naturii

Lunile de vara in Islanda sunt ideale pentru a vizita aceasta tara, intrucat vremea e tocmai buna pentru excursii. Dar ai grija ca acesta este cel mai aglomerat sezon, iar noptile de vara aici nu sunt tocmai ca in alte parti. Islanda este locatia ideala pentru cei carora le plac activitatile in aer liber. Poti face plimbari pe ghetari si ascensiuni montane. In majoritatea oraselor exista piscine cu apa calda, asta daca vrei sa oferi muschilor tai o relaxare binemeritata.

8.  Cascada Niagara, Ontario, Canada

Niagara, o minune a naturii

Ofertele de cazare la Cascada Niagara sunt variate si poti alege si pachete de excursii, mai ales in perioada cuprinsa intre lunile septembrie si mai. Te poti plimba pe oriunde, poti merge intr-unul din multele restaurante de aici, iar atractiile turistice sunt nesfarsite. In parcul tematic Marineland, poti admira balene ucigase si delfini. Ai la dispozitie si cazinouri, cateva muzee interesante, iar peisajele de o frumusete ireala abia te asteapta sa le descoperi.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!