Destinatii

Cele mai frumoase gradini botanice din Europa

Poate ca unii nu sunt de acord, dar noi credem ca gradinile botanice nu sunt numai pentru bunicutele care isi consuma plimbarile de dupa-amiaza prin mijlocul plantelor de tot felul. Oricine se poate delecta cu frumusetile pe care le ascund aceste parcuri. In plus, gradinile botanice servesc multor scopuri pe toata perioada anului. Indiferent de varsta pe care o ai, plimbarea printr-o gradina botanica va fi prilej de desfatare a ochiului si de relaxare. Iar daca fotografia eun hobby pentru tine, aici poti surprinde unele dintre cele mai frumoase si mai interesante instantanee.

Daca iti place natura, intr-un astfel de loc ai sanse mari sa gasesti specii interesante si rare, pe care nu le-ai fi putut vedea decat calatorind zeci sau mii de kilometrii. In plus, poti afla si informatii interesante despre fiecare exemplar in parte. Dar o gradina botanica poate fi si decorul perfect pentru o intalnire romantica intre indragostiti. In fine, daca nu esti nimic dintre toate acestea, ci pur si simplu iti place frumosul nu rata macar o plimbare.

Gata cu vorba. In cele ce urmeaza va prezentam unele dintre cele mai frumoase gradini botanice din Europa.

Gradina Botanica din Anvers

Gradina botanica din Anvers

Aici gasesti specii rare de plante exotice. Este un loc ideal pentru a fugi de zgomotul orasului. Tot in Anvers mai poti vizita si o alta gradina. In spatele spitalului Sf. Elizabeth Gasthuis gasesti o oaza de liniste si oxigen in care te poti relaxa dupa o sesiune intensa de shopping in magazinele din centru.

Jevremovac din Belgrad

Jevremovac
Jevremovac din Belgrad / Foto: itinari.com

Este un pic diferita fata de ceea ce se intelege in mod normal printr-o gradina botanica. Peisajul este ceva mai salbatic si nu atat de „ordonat” ca in alte gradini de acelasi fel. Asta nu inseamna insa ca locul nu este la fel de plin de plante exotice si de specii rare. Perioada cea mai imbietoare pentru ochi este luna octombrie, cand totul se coloreaza in rosu, portocaliu si maro.

Gradina botanica din Berlin

Gradina botanica din Berlin

Merita mentionata pentru ca aici se gaseste cea mai mare sera din lume, Tropenhaus. Un alt atu este acela ca in aceasta gradina cresc nu mai putin de 23.000 de specii de plante din intreaga lume. Iar daca te numeri printre cei dornici sa se si informeze, vei putea vizita si Muzeul Botanic. Vei beneficia de o multime de informatii despre exemplarele gazduite aici.

Gradina Botanica din Bucuresti

Gradina botanica Dimitrie Brandza
Gradina botanica Dimitrie Brandza, din Bucuresti / Foto: Wikimedia

Avem si noi cu ce ne mandri. Specialistii spun ca la Bucuresti orice turist poate gasi o gradina botanica ceva mai salbatica, cu vegetatie luxurianta. Aleile ofera prilej de relaxare indiferent de anotimp. Si chiar daca alegi sa te plimbi iarna, cand zapada este asternuta tot vei beneficia de un peisaj pitoresc, de basm.

Gradina Botanica Regala, Marea Britanie

Royal Botanical Garden, din Edinburgh

Si-a imbogatit colectia de copaci, plante si flori incepand inca din anul 1670 si astfel a capatat un renume mondial. Pe langa florile frumoase si plantele parca mai verzi decat oriunde, locul ofera si una dintre cele mai spectuloase privelisti asupra orasului Edinburgh.

Palmengarten, Frankurt

Gradina botanica din Frankfurt

Nu se poate spune ca vreuna dintre gradinile prezentate este mai frumoase decat alta. Fiecare este speciala in felul ei. La Frankurt nu trebuie sa ratezi crizantemele si paunii. Asadar programeaza-ti vizita in timpul toamnei. Vei avea parte de o experienta de vis.

Gradina Botanica din Hamburg

Este speciala prin mirosurile deosebite pe care le vei simti aici. Pare ca in aceasta gradina s-au adunat toate parfumurile lumii. Vei mirosi chiar si o specie de floare cu iz de ciocolata, Spotter Kyra. Orice vizitator va afla o multime de lucruri citind panourile informative dar si pipaind sau mirosind exemplare rare de flori.

Gradina Botanica din Oslo

Gradina botanica din Oslo

Aici gradina botanica este impartita in mai multe gradini botezate diferit: „Gradina bunicii”, „Gradina de trandafiri”, „Gradina alpina”. Printre ele te vei delecta cu imaginea catorva mici lacuri sau iazuri artistic decorate cu plante si pietre.

Gradina Botanica din Varsovia

Gradina Botanica din Varsovia ofera privirii chiar si specii de pesti exotici. Cu iazuri si sere pline de cactusi, copaci si plante tropicale acest loc te imbie tot anul.

Aici se incheie lista noastra. Concluzia este una singura – fie ca esti turist fie locuitor intr-un oras ce beneficiaza de o gradina botanica, nu ocoli acest loc. Vei descoperi cu placere ca aici iti poti incarca bateriile, poti gasi liniste si relaxare, departe de agitatia cotidiana.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!