Arzachena
Arzachena / Foto: romanbabakin
Europa

5 statiuni litorale din Italia mai putin cunoscute

Una dintre caracteristicile geografice ale Italiei, care atrage vizitatori din toata lumea, este aceea ca granitele sale sunt in proportie de 84% scaldate de Marea Adriatica si de Marea Mediteraneana. In Italia exista 6800 de kilometri de plaje dintre cele mai curate si cu toate facilitatile. In fapt, singura problema este pe care dintre cele peste 200, sa o alegi.

Intrucat principalele intinderi de nisip, considerate drept cele mai populare destinatii turistice, sunt de obicei aglomerate in timpul sezonului de varf, poate vei dori sa arunci o privire si asupra a cinci statiuni litorale din Italia mai putin cunoscute, in care cu siguranta ai putea scapa de forfota si galagie:

Arzachena (Sardinia)

porto cervo
Porto Cervo, din Arzachena / Foto: lucien82

Regiunea Costa Smeralda din Sardinia este locul in care se afla o statiune litorala spectaculoasa, cunoscuta sub numele de Arzachena, destinatia de vacanta preferata de unii dintre milionarii Italiei. Este bine cunoscuta pentru plajele sale cu nisip rozaliu si tarmul stancos, dar si pentru apele atat de limpezi, incat poti admira mediul marin cu ochiul liber.

Castiglione della Pescaia (Toscana)

Castiglione della Pescaia
Castiglione della Pescaia / Foto: LSP1982

Impresionantul castel medieval care domina peisajul este principala atractie a acestei asezari litorale: Castiglione della Pescaia. Ea se afla in inima popularei regiuni Toscana si a fost candva o prospera asezare de pescari. Cu apele sale limpezi, ofertele excelente de cazare si plajele cu nisip auriu, este o destinatie extrem de populara.

Lampedusa e Linosa (Sicilia)

lampedusa
Insula Lampedusa / Foto: Michele_Ponzio

In cea mai sudica zona din peninsula Italiei, la 200 de kilometri de coasta Sicilieise afla Lampedusa e Linosa, o regiune la care turistii straini si iubitorii de natura fac referire adesea ca la un paradis idilic. Aici exista trei insule: Lampedusa, Lampione si Linosa, la care se ajunge usor cu feribotul.

Otranto (Puglia)

Otranto
Otranto, un incantator oras istoric / Foto: Rimbalzino

In provincia Lecce, de-a lungul Marii Adriatice, se afla istoricul oras Otranto, cu apele sale de culoare turcoaz, plajele curate si o atmosfera ideala de vacanta. Candva, aici era un port condus atat de greci cat si de romani. De-a lungul istoriei a mai fost condus si de aragonezi, bizantini si normanzi.

Tropea (Calabria)

Tropea
Foto: FabioSeda

Aici vei gasi un peisaj si decoruri cu adevarat impresionante, care inconjoara regiunea cunoscuta sub numele de Calabria. Turistii straini recomanda cu caldura Tropea, mai ales pentru faptul ca aici se afla unele dintre cele mai spectaculoase si nedescoperite inca, plaje din lume.

Citeste si: Top 10 locuri de vizitat în Calabria, regiunea din sudul Italiei

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!