Austin
Austin / Foto: SeanPavonePhoto
Destinatii

7 destinatii de vacanta interesante

Toata lumea a aflat despre Londra, Paris, Roma si Viena, dar nu multi stiu despre Vilnius, Mendoza si Chania. Acestea din urma si multe altele reprezinta destinatii de vacanta excelente, intrucat au foarte multe de oferit. In cele ce urmeaza ai o lista cu sapte destinatii de vacanta interesante din intreaga lume, in care iti poti petrece o vacanta de neuitat.

1. Austin, Texas, SUA

austin destinatii de vacanta interesante
Austin / Foto: Jonathan Ross

Multa lume poate nu stie, dar de fapt, Austin este capitala statului Texas si nu Dallas/Fort Worth sau Houston. El a devenit rapid una dintre cele mai populare destinatii americane pentru a-ti petrece vacanta sau chiar a trai acolo, mai ales in randul tinerilor de cariera, studentilor si artistilor. Centrul orasului este o zona plina de energie si exista aici multe cartiere elegante si luxoase, care merita vazute. Cu toate acestea, Austin si-a pastrat farmecul aparte al unui mic orasel. In Austin ai intotdeauna nenumarate lucruri de facut si atractii de vazut, avand la dispozitie cursuri de golf, parcuri si trasee de parcurs. O cina servita in acest oras, viata de noapte si cumparaturile sunt toate la cele mai inalte standarde, iar scena muzicala din Austin este una dintre cele mai tari din lume.

2. Vilnius, Lituania

vilnius balon
O plimbare cu balonul deasupra orasului / Foto: Aleh Varanishcha

Vilnius este capitala Lituaniei si gazduieste nenumarate vestigii ale istoriei medievale a Europei. Orasul Vechi face parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO, iar aici se afla in jur de 2000 de structuri arhitecturale gotice, medievale, baroce si renascentiste. Toate acestea se afla in jurul primariei orasului, o constructie in stil neoclasic si al catedralei. In Vilnius exista si un Muzeu KGB, care se afla pe locul unei foste inchisori sovietice. Daca vrei sa admiri privelistea spectaculoasa a orasului, trebuie sa mergi la Castelul Gediminas, care a fost construit in secolul 13.

3. Chaweng, Thailanda

Chaweng
Plaja din Chaweng / Foto: Jakub Michankow

Acest oras vibrant se afla pe coasta de est a insulei Samui. Viata de noapte aici este cu adevarat spectaculoasa, orasul fiind impanzit de pub-uri, cluburi de noapte si baruri in care poti dansa pana la rasaritul soarelui. Din aceasta cauza, Chaweng este o destinatie populara mai ales in randul tinerilor. Acestia se strang pe plaja in timpul zilei, pentru a sta la soare, a inota si a face scufundari, iar noaptea impanzesc orasul. Frumusetea naturala a orasului si a insulei fac din aceste locuri o destinatie ideala si pentru familisti.

4. Lyon, Franta

Lyon
Lyon / Foto: Ross Helen

Lyon este unul dintre cele mai cunoscute orase din aceasta lista, fiind la randul lui inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO. Aceasta asezare pitoreasca are o istorie lunga si bogata, care se intinde pe 2000 de ani. Orasul era cunoscut sub numele de Lugdunum, pe vremea cand se afla sub controlul Imperiului Roman si a devenit un important producator de matase si totodata o locatie industriala. Aici exista numeroase atractii, printre care Templul lui Cybele, istorica Bazilica Fourvière, teatre romane si catedrala Primatiale St-Jean. Regiunea Ronului, care inconjoara acest oras este bine cunoscuta pentru delicatesele sale culinare.

5. Mendoza, Argentina

mendoza
Mendoza, in special pentru vinurile argentiniene / Foto: cnn.com

Acest oras linistit se afla in umbra Muntelui Aconcagua, cel mai inalt varf din Emisfera de Vest. Mendoza este si numele provinciei in care se afla orasul. Este un loc popular in randul pasionatilor de aventura, care vin aici pentru a participa la curse de schi, rafting, plimbari si ascensiuni montane. In aceasta regiune se produc si vinuri excelente, cunoscute in intreaga lume si exista mai mult de 1000 de podgorii pe care le poti vizita.

6. Chania, Grecia

chania lucruri de facut in Creta
Foto: Gatsi

Chania este un oras similar intrucatva cu Venetia. El se afla in partea de vest a insulei Creta si a fost condus de venetieni in timpul anilor 1400. VeI observa aici ca majoritatea arhitecturii are influente italiene. Portul Venetian este locul in care trebuie sa mergi daca vrei sa patrunzi in atmosfera orasului sau daca iti place sa stai pur si simplu si sa privesti trecatorii. Orasul vechi are multe alei inguste, pline de farmec si magazine care te asteapta sa le calci pragul. Plajele din apropiere sunt ideale pentru a te bucura de soare, de nisip si de apa.

7. San Sebastian – Donostia, Spania

tara bascilor
San Sebastian / Foto: Andrey Khrobostov

San Sebastian se afla pe malul marii, in partea de nord a Tarii Bascilor din Spania. Este o destinatie ideala pentru surfing, inot si plaja. In San Sebastian se afla cateva plaje cu nisip fin si auriu si tot el iti ofera sansa de a admira privelistile fantastice ale golfului La Concha. Locurile sunt impanzite de baruri in care poti servi gustari tapas si restaurante care au la loc de cinste in meniu, fructele de mare si in care poti incerca si preparate traditionale. Daca faci o ascensiune pe muntele Igueldo, vei putea admira privelistea fascinanta a imprejurimilor, iar pe muntele Urgell, vei gasi statuia lui Isus.

Citeste si: Opt dintre cele mai frumoase orașe ale Mexicului

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • San Sebastian este locul care mi-ar placea foarte mult sa-l pot vizita candva, insa nici Lyonului nu i-as spune “nu” daca as avea ocazia. 😀

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!