lech
Lech / Foto via The Telegraph
Ski

10 fabuloase statiuni de schi exclusiviste

Daca-ti doresti sa schiezi cu adevarat intr-o statiune exclusivista si eleganta, alege una dintre variantele de mai jos. Cu siguranta nu vei regreta, iar standardele turistice de care te vei “lovi” iti vor satisface cele mai pretentioase gusturi.

Chamonix (Franta)

chamonix
Chamonix / Foto: firefly-collection.com

Chamonix se bucura de multa vreme de reputatia de a fi o statiune turistica de top, care se intinde pe multi kilometri, de-a lungul vaii aflate in umbra varfului Mont Blanc. Este un loc plin de forfota, cu multe hoteluri si restaurante, plus magazine care vand orice, de la suveniruri pana la echipamente de ultima generatie, pentru alpinism.

Vizitatori celebri: Kylie Minogue, Gavin Henson si Charlotte Church, Elin Nordegren, Orlando Bloom, Will Young, Fiona Bruce.

Unde poti sta: Hameau Albert I. Un hotel adapostit de un castel cu o vechime de 100 de ani, langa care se afla o ferma si un restaurant.

Klosters (Elvetia)

klosters
Klosters – pentru o iarna mirifica

Klosters este un orasel intim si linistit, unde spiritul Alpilor este mult mai penetrant decat in Davos, aflat in apropiere. Atractia principala este Klosters Platz – o adevarata colectie de hoteluri luxoase, in stil traditional, aflate in jurul garii.

Vizitatori celebri: Printul Charles, Printul William si Kate Middleton, Tara Palmer-Tompkinson, Arthur Conan Doyle, Katie Price.

Unde poti sta: Chesa Grischuna (telefon: 0041 81 422 2222).

Courchevel (Franta)

Courchevel
Clasicul elegantei frantuzesti: Courchevel / Foto: raeva

Courchevel a fost una dintre primele statiuni franceze, care a fost construita imediat dupa cel de-al doilea razboi mondial. Ea se intinde in suburbiile Cospillot si Nogentil, zone impanzite de case de vacanta, pana la Altiport, mica pista de decolari si aterizari a statiunii. Deasupra acestor suburbii se afla Jardin Alpin, o zona impadurita in care au fost cosntruite unele dintre cele mai renumite hoteluri din zona.

Vizitatori celebri: Victoria si David Beckham, Ian Botham, Dominic Cork, Eddie Jordan, David Coulthard, Chris Evans, Eminem, Elton John

Unde poti sta: Sivolière (www.hotel-la-sivoliere.com; telefon: 00 33 0479 080833) aflat in padurea de conifere de la marginea vestica a orasului, care se bucura de reputatia de a avea niste servicii de calitate si personal extrem de amabil, in ciuda celor cinci stele pe care le are.

Zermatt (Elvetia)

zermatt
Zermatt / Foto: alice photo

Zermatt a debutat ca o mica asezare de femieri, s-a dezvoltat in secolul 19 ca centru de alpinism, pentru a deveni apoi o statiune de iarna. Multi turisti vin insa si vara aici. Ca mai toate statiunile, Zermatt atrage diverse categorii de oameni, remarcandu-se insa prin aceea ca nu toti cei care o viziteaza sunt neaparat bogati, ci provin din toate colturile lumii si sunt persoane relativ in varsta.

Vizitatori celebri: Robbie Williams, Madonna, Nicole Kidman

Unde poti sta: Zermatterhof (telefon: 0041 27 966 6600) este un hotel traditional, unde exista si piano bar.

Aspen (SUA)

aspen
Aspen aminteste pe alocuri si acum de secolul 19

In anul 1892, Aspen era un oras prosper care se baza pe exploatarea minelor de argint si in care traiau 12000 de locuitori, apareau sase ziare si care se mandrea si cu o cladire in care functiona opera. Anul 1893 aduce insa cu el prabusirea pretului argintului, iar pana in anul 1930, populatia ajunsese la 700 de locuitori, iar frumoasele cladiri in stil victorian au cazut in paragina. Schiatul a capatat amploarea aici spre sfarsitul anilor ’30. Primul teleschi a fost deschis putin dupa cel de-al doilea razboi mondial, iar de atunci Aspen nu a mai privit niciodata inapoi.

Vizitatori celebri: Kurt Russell, Kevin Costner, Jack Nicholson, Michael Douglas, Oprah Winfrey, Bill Clinton, Johnny Depp

Unde poti sta: Jerome (hoteljerome.rockresorts.com), unde te poti intoarce cu 100 de ani in trecut: spiritul autentic victorian combinat cu luxul din zilele noastre.

Vail (SUA)

vail
Vail, Colorado / Foto: qantas.com

Vail este o statiune imensa, care se intinde de-a lungul autostrazii I-70, aflata la vest de Denver. Inconjurata de case de vacanta si berarii in stil nemtesc vei fi iertat daca vei crede ca te afli in Tirol, intentia de a crea o atmosfera tipic tiroleza, apartinandu-i fondatorului statiunii – Pete Seibert – cu mai bine de 60 de ani in urma.

Vizitatori celebri: Britney Spears, Cameron Diaz

Unde poti sta: Sonnenalp (www.sonnenalp.com). O locatie foarte eleganta, centrala si primitoare, in stil tipic bavarez. Aici poti beneficia de centru spa si piano bar.

Verbier (Elvetia)

Verbier
Verbier, o statiune elvetiana impresionanta / Foto: Pinterest

Verbier se bucura de o locatie impresionanta, de unde poti admira spectaculoasele creste ale muntilor. Este un loc la moda, lipsit de formalism, plin de viata, care atrage vizitatori de toate categoriile. Statiunea este impanzita de case de vacanta, iar majoritatea magazinelor si hotelurilor se afla in jurul Pietii Centrale si de-a lungul strazilor in panta care coboara si urca catre teleschiul de la Médran, aflat la 500 metri distanta. Zona ofera si facilitati de a petrece timpul liber si altfel decat schiind.

Vizitatori celebri: James Blunt, Roger Moore, Richard Branson, Printesele Beatrix si Eugenie

Unde poti sta: Chalet d’Adrien (telefon: 771 6200) Relais & Chateaux. O casa de vacanta cu 29 de camere, mobilate cu bun gust si dotata si cu bucatarie, aflata intr-un cadru linistit, cu privelisti incantatoare, langa teleschiul de la Savoleyres.

St Moritz (Austria)

st moritz
Foto: Wally1969

St Moritz se afla in inima vaii Engadin – langa raul En, care curge si pe teritoriul Austriei, sub numele de Inn (ca in Innsbruck). Valea este impanzita de lacuri, unul dintre acestea impartind in doua statiunea St Moritz. Pe un deal inalt aflat deasupra lacului, se afla St Moritz Dorf, statiunea principala, unde spiritul traditional al Alpilor este mult mai pregnant.  St Moritz este mai mult un oras ostentativ decat o asezare de munte. In St Moritz Dorf exista doua strazi principale, unde se afla magazine ce vand produse apartinand unor marci de renume ca Rolex, Cartier, Hermes si o mica piata centrala.

Vizitatori celebri: George Clooney, Liz Hurley, Ivana Trump, Lakshmi Mittal, Flavio Briatore

Unde poti sta: Suvretta House (www.suvrettahouse.ch), o locatie de 5 stele pentru schiori, intr-o zona izolata, avand propriul sistem de teleschi.

Lech (Austria)

lech
Lech, candva leaganul fermierilor, acum atractie pentru schiorii de lux / Foto: Wikimedia

Lech este o veche asezare de fermieri, aflata intr-o vale, care multa vreme a fost lipsita de orice fel de legatura cu lumea exterioara, pana in clipa cand a fost construita – la sfarsitul secolului 19 – soseaua Flexen Pass, care trece prin statiunea Zürs. Orasul este unul atractiv, cu hoteluri luxoase, in stil traditional, este traversat de un rau peste care sunt construite poduri si aici zapada este la ea acasa.

Vizitatori celebri: Renee Zellweger, Tom Cruise, Regina Beatrix

Unde poti sta: Arlberg (www.arlberghotel.at; telefon: 00 43 5583 21340). O locatie eleganta si rustica, despre care se spune ca este cea mai buna din Lech.

Whistler (Canada)

Whistler
Foto: TripSavvy

Whistler se afla la poalele a doi munti, Whistler si Blackcomb, la distanta de aproximativ 110 kilometri de Vancouver, pe coasta de vest a Canadei. Whistler a fost la inceput o zona de schi care se adresa localnicilor, asta in anul 1966, acum fiind cunoscuta sub numele de Whistler Creek (sau Creekside). Orasul Whistler, aflat la 10 minute de mers cu autobuzul a aparut la sfarsitul anilor ’70, iar asezarea de la poalele Muntelui Blackcomb, aflata la 10 minute de mers pe jos de Whistler, in anii ’80.

Vizitatori celebri: Justin Timberlake, Katie Holmes, Heidi Klum, Susan Sarandon si Tim Robbins

Unde poti sta: Fairmont Chateau Whistler (www.fairmont.com/whistler), o locatie bine intretinuta, luxoasa, aflata la poalele Muntelui Blackcomb.

Citeste si: Top 10 statiuni de schi din Europa

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!