Ponturi Tuk

10 scuze interzise legate de calatorie

Ti-ai dorit intotdeauna sa calatoresti dar pur si simplu nu ai apucat inca sa o faci. De ce nu? Crezi ca nu iti permiti? Sau poate consideri ca nu ai timp? Nu lasa diversele obstacole sa stea in calea indeplinirii visurilor tale. Asadar oricand e cazul, lasa deoparte scuzele si calatoreste!

Scuza 1 – nu imi permit financiar

Acesta este unul dintre cele mai des intalnite pretexte pe care le invoca oamenii pentru a nu calatori. Nu trebuie insa ca atunci cand esti turist sa stai neaparat la hotel de 5 stele si sa mananci la cele mai tari restaurante. Una dintre cele mai avantajoase modalitati de cazare este prin sistemul couchsurfing.

Daca te inscrii pe acest site vei locui la localnici si astfel vei lua mult mai bine pulsul locului. Pensiunile reprezinta, de asemenea, o alegere economica de cazare, oferindu-ti si posibilitatea de a socializa cu alti turisti sau cu proprietarii. Cat despre mancare, oriunde ai calatori vei gasi cu siguranta locuri in care se manaca bine, traditional si pe bani putini.

Couch-surfing-ul, un concept modern

Iar daca tot te plangi ca nu ai bani de calatorie, incearca un exercitiu – economiseste. Intr-un an de zile este imposibil sa nu strangi suficient cat sa-ti ajunga pentru o saptamana de vacanta. Daca te gandesti bine vei gasi variante de unde sa tai din cheltuieli. Taind cate un pic din mai multe locuri ajungi la sfarsitul fiecarei luni sa ramai cu ceva in portofel si pentru o viitoare excursie.

Scuza 2 – nu am pe nimeni cu care sa merg

Nici nu ai nevoie. Faptul ca esti singur sau ca nu poti convinge niciun prieten nu inseamna ca trebuie sa te privezi de bucuria descoperirii unor locuri noi. Poti face excursii la fel de reusite si de unul singur. Iti poti aranja totul din tara, urmand ca la destinatie sa fii deschis pentru a cunoaste oameni noi.

Cu un ghid si o harta in mana vei reusi cu siguranta sa te descurci. Cel mai bun lucru atunci cand calatoresti singur este acela ca nu depinzi de nimeni, nu iti face nimeni program. Esti propriul stapan. Tu decizi unde si cand sa mergi, cand sa te trezesti, daca si unde sa mananci.

Scuza 3 – sunt prea tanar / sunt prea batran

Nu esti niciodata nici prea tanar, nici prea batran pentru a calatori. Daca esti tanar, poti alege sa faci ceva in afara tarii care sa te ajute pe viitor, care sa iti imbunatateasca cv-ul. Iar daca esti atat de tanar incat parintii se cam ingrijoreaza sa te lase singur sa calatoresti, poti merge in una din multele tabere tematice care se organizeaza si la noi.

Daca te gasesti in cealalata categorie, cei care se considera prea batrani, mai cugeta o data. Sunt o multime de oameni trecuti de prima sau chiar de a doua tinerete care nu numai ca merg in diferite excursii dar unii aleg chiar sa faca inconjurul lumii. Printre occidentali este o adevarata moda sa incepi sa vizitezi lumea odata ce ai iesit la pensie. Sigur, au si pensii care le permit acest moft. La noi, unele agentii au programe pentru seniori. Acestea se adreseaza celor trecuti de 50 ani si ofera facilitati de transport, cazare si masa.

Niciodata nu esti prea batran pentru a calatori

Scuza 4 – mi-e frica de avion

Sansele sa mori intr-un accident de avion sunt de 1 la 9,2 milioane. Chiar si in cazul in care ai alege o companie aeriana celebra pentru numarul mare de accidente, tot ai avea o sansa la 843.744. Iar daca nici matematica nu a reusit sa iti spulbere temerile, atunci tot ai variante pentru a calatori: cu masina, cu autocarul, cu trenul sau cu vasul de croaziera, daca esti adeptul excursiilor mai luxuoase.

Scuza 5 – prietena/prietenul/parintii nu sunt de acord sa plec

Este de inteles ca celor care te iubesc sa le fie dor de tine. Pe de alta parte tot ei ar trebui sa fie cei multumiti si fericiti atunci cand te vad ca iti implinesti visele. Tehnologia de astazi este atat de evoluata incat distantele sunt practic inexistente. Poti comunica cu ei oricand si la orice ora, in timp real. Astfel vor stii ca esti in siguranta, iar tu le vei putea impartasi bucuriile pe care le traiesti.

Daca au alt motiv pentru care nu sunt de acord cu plecarea ta in calatorie, ii poti invita sa participe. Daca nu pot, sau refuza, tu continua sa faci ceea ce iti doresti asigurandu-i ca totul va fi in regula. Suna regulat acasa, trimite poze, convinge-i ca planul tau este calculat in cele mai mici detalii si ca nimic nu ti-a scapat. Doar calatorind poti trai experiente fantastice si unice.

Scuza 6 – este periculos sa calatoresti

Este, din pacate, un pretext des intalnit. Contra-argumentul – nu este oare viata in ansamblu periculoasa? La fel de periculos poate fi si sa practici un sport, sa bei, sa fumezi sa mananci neanatos. Dar oare nu le fac oamenii pe toate astea? Pentru a avea o viata completa trebuie sa iti asumi si niste riscuri.

Nimeni nu spune ca nu trebuie sa iti iei si masuri de precautie. Daca te intorci la hotel beat, la 3 dimineata risti sa te intalnesti cu persoane dubioase sau risti sa nu nimeresti adresa. Daca insa iti pastrezi capul pe umeri si iti folosesti creierul nu risti nimic, decat o supervacanta.

Nu e deloc periculos sa calatoresti, atata vreme cat nu alegi locuri cu adevarat periculoase

Scuza 7 – un concediu imi submineaza cariera

Indiferent unde ai lucra ai dreptul legal la un numar de zile de concediu anual. Iar daca angajatorul refuza sa te lase in concediu, poate ca ar fi cazul sa cauti altceva. Nimeni nu functioneaza la cote maxime incontinuu si fara pauza. Asadar orice angajator ar trebui sa stie ca pentru a obtine tot ce este mai bun de la un salariat ar trebui sa ii acorde macar doua saptamani de concediu anual.

Daca reusesti la aceste doua saptamani de zile lucratoare sa adaugi si weekend-urile atunci ti-ai asigurat o vacanta suficient de lunga. Calatoriile te ajuta sa iti dezvolti latura creativa, te invata sa te adaptezi mai usor diverselor situatii si te fac mai maleabil.

Scuza 8 – am o familie

Ia-o cu tine! Poate ca e ceva mai aventuros sa pleci in calatorie cu copii, mai ales daca sunt mici. Daca planifici insa totul bine de la inceput nimic nu este imposibil. Daca copiii sunt ceva mai mari atunci calatoria le va imbogati si lor cunostintele, le va deschide mintea si le va oferi o multi de informatii pretioase pe care stand acasa nu le-ar obtine. Sigur ca va trebui sa-ti adaptezi calatoria nevoilor lor. Dar exista oriunde in lume hoteluri ce iti ofera facilitati si servicii speciale pentru cei mici.

Ia-ti familia cu tine cand calatoresti!

Scuza 9 – mi-e teama de un eventual soc cultural

Chiar si celui mai impatimit turist i se poate intampla sa sufere un soc cultural undeva pe planeta asta. Dar asta nu ar trebui sa te impiedice sa alegi drept destinatie un loc pe care inca nu l-ai cunoscut, o tara diferita de cea din care provii. Odata ce esti familiarizat cu calatoriile, poti sa alegi si destinatii mai exotice, tari cu culturi diferite de cea din care provii.

Experientele vor fi de neuitat. Nu te duce acolo cu idei preconcepute si incearca sa iei intotdeauna partea plina. Incearca sa vezi locurile si tara prin ochii unui vanator de comori. Gusta izul local si incearca lucruri pe care nu le-ai mai incercat pana atunci.

Scuza 10 – nu stiu nici o limba straina

Nici macar acesta nu trebuie sa fie un impediment. Pana la urma limbajul nonverbal este acelasi peste tot. O harta, un creion si o hartie te pot scoate din multe incurcaturi. Directiile sunt aceleasi peste tot, cu degetul se arata la fel. Nu omite sa pui totusi in bagaje si un dictionar.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!