sao paulo
Foto: f11
America de Sud

Ce sa vezi si ce sa faci in Sao Paulo, cel mai bogat oras brazilian

Sao Paulo este cel mai mare oras din Brazilia cu o populatie care se ridica deja la 11 milioane de locuitori, in timp ce zona metropolitana a ajuns sa aiba 20 de milioane de suflete. Este capitala statului sud-estic cu acelasi nume. Pentru turisti, reprezinta centru de interes al distractiei cu o experienta culturala intensa si o viata de noapte extrem de activa.

sao paulo Ce sa vezi si ce sa faci in Sao Paulo
Foto: Canva Photos

In plus, Sao Paulo este unul dintre orasele cele mai bogate din emisfera sudica. Daca alegi acest oras drept destinatie de vacanta, nu vei duce lipsa de activitati. Uite ce sa vezi si ce sa faci in Sao Paulo.

Bulevardul Paulista

bulevardul paulista
Bulevardul Paulista / Foto: Ilso Frazao

Cine-si mai aminteste serialul Bulevardul Paulista, din anii 80? Paulista este artera pe care o vezi cel mai des in cartile postale reprezentative pentru oras. Totodata, bulevardul Paulista reprezinta cel mai mare centru cultural al orasului Sao Paulo dar si cel mai mare centru de afaceri. Bulevardul, impreuna cu alte cateva stradute care il imprejmuiesc, precum Strada Alameda Santos si Strada Augusta este intesat de galerii de arta, librarii, cafenele, restaurante, hoteluri, teatre si cinematografed, pub-uri si mall-uri.

Parcul Ibirapuera

Ibirapuera park
Parcul Ibirapuera / Foto: miglagoa

Este unul dintre cele mai populare parcuri din oras. Localnicii vin in Ibirapuera in special dimineata si in orele tarzii ale dupa-amiezei pentru ca aici gasesc cea mai mare zona dedicata activitatilor sportive in aer liber. Tot in acest parc vei gasi si numeroase zone si centre in care se tin concerte si conferinte. De asemenea, trei dintre cele mai importante muzee din oras sunt adapostite aici. Plimbandu-te pe alei vei descoperi si una dintre cele mai spectaculoase si mai frumoase gradini japoneze.

Muzeul de Arta din Sao Paulo

art museum sao paulo
Muzeul de Artă din Sao Paulo / Foto: archdaily.com

Vei fi surprins sa gasesti aici una dintre cele mai faimoase colectii de arta europeana impresionista. Lucrari ale lui Bonnard, Degas, Modigliani si Renor se odihnesc pe peretii galeriilor. In fiecare duminica turistii si localnicii sunt invitati la un targ de antichitati. Poti vedea si cumpara haine trasnite si unicat, masti, stampe vechi, alte obiecte de decor.

Universitatea din Sao Paulo

Cea mai mare universitate din Brazilia si a treia ca marime din America Latina. Zona „orasului universitar” reprezinta campusul principal. Aceasta universitate de stat este deschisa oricui vrea sa urmeze cursurile sale. Muzeul Antropologic si Muzeul de Arta Contemporana se gasesc, de asemenea, in campusul universitatii.

Cartierul Liberdade

liberdade sao paulo
Coloratul cartier chinezesc Liberdade / Foto: diegograndi

Cartierul chinezesc al orasului cuprinde numeroase elemente reprezentative pentru Asia dar si obiecte de arta. Spre deosebire de alte astfel de locuri, cei care au pus bazele acestui „oras” au fost emigrantii japonezi. In decadele nu foarte indepartate, comunitatile de chinezi, coreeni si japonezi au transformat districtul intr-unul mult mai viu si mai colorat.

Partea de nord

Este unica si extrem de diferita fata de tot ce vezi in restul orasului. Vei simti aici farmecul trecut al orasului dar vei vedea si unul dintre cele mai mari centre de targuri si expozitii de pe continentul sud american – Expo Center Norte.

Citeste si: 10 lucruri pe care le poti face in Rio de Janeiro pe bani putini

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!