chamonix schi
Chamonix / Foto: Oks_Mlt
Ski

O vacanta perfecta la schi

Chiar daca ai avut “nesansa” sa te nasti pe plaiurile mioritice, asta nu inseamna ca nu poti ajunge intr-una din aceste statiuni montane de vis. Dimpotriva: din ce in ce mai multi romani se indreapta iarna catre statiunile de schi din Europa. Acolo unde, la preturi comparabile cu cele din Romania, isi pot pune in practica pasiunea pentru alunecatul pe zapada in conditii mult mai bune decat cele din Carpati.

Bogatia culturala: Innsbruck, Austria

Innsbruck
Innsbruck, un oras facut pentru iarna

Orice destinatie de schi care a gazduit Jocurile Olimpice de Iarna (asa cum a facut-o Innsbruck in anii 1964 si 1976), are cu siguranta pedigree, dar in aceasta statiune sunt mult mai multe de facut decat a hoinari prin imprejurimi pe schiuri. Innsbruck ofera kilometri intregi de partie pentru diferite nivele, plus ca 25 din asezarile care il inconjoara sunt usor accesibile cu autobuzul.

In afara de partii, orasul in sine merita vizitat.  Capitala provinciei Tirol, se mandreste cu o arhitectura incantatoare si targuri de Craciun minunate, cand vechiul oras sau Marktplatz, se umple de lumina.  Oricine se simte in stare sa se aventureze in imprejurimi pe jos, nu pe schiuri, poate admira la pas frumusetea peisajului care se desfasoara in fata ochilor, de-a lungul celor 96 de kilometri de poteci care inconjoara orasul.

E timpul pentru petrecere: St Anton, Austria

 St. Anton
Schi pa paine in St. Anton

Destinatia perfecta pentru cei care vor sa petreaca la fel de mult timp ca pe partii si in baruri, St Anton a devenit alegerea perfecta pentru schiorii care vor sa arda lumanarea la ambele capete. Exista aici un numar impresionant de baruri si cluburi, printre care si Krazy Kangeruh si Mooserwirt.

Nu trebuie sa astepti pana la caderea serii pentru ca petrecerea sa inceapa; aici distractia isi face debutul la orele amiezii si nu se opreste pana la lasarea zorilor. Daca noptile pierdute incep sa-si spuna cuvantul si ai nevoie de putin ajutor pentru a traversa partia la orele diminetii, o plimbare cu sania trasa de cai prin fermecatoarea vale Ferwall, poate fi tonicul perfect  (sari insa peste gin).

Schi extrem: Chamonix, Franta

Chamonix
Chamonix, pentru schiori cu experienta

Reputatia statiunii Chamonix ca fiind una de top la nivel mondial este pe deplin justificata. Cele cinci statiuni Brevent, Flegere, Grands Montets/Argentiere, Les Houches si Le Tour, au fiecare propriile caracteristici, iar schiorii experimentati aflati in cautare de coborari si curbe pline de adrenalina, nu vor fi dezamagiti.

Patrulele de salvamontisti din linistitul Chamonix, te lasa in mare masura sa schiezi peste tot pe unde vrei, asa ca, odata ce te-ai urcat in teleschi alaturi de ceilalti pasionati ai sporturilor pe zapada, daca vrei si te simti increzator sa te aventurezi mai departe singur, nu va trece mult pana vei avea intinderea ametitoare de zapada la picioarele tale. Daca vrei sa experimentezi totul, fara a risca sa ramai inzapezit peste munte, atunci poti apela la serviciile unui ghid.

Schiatul pentru meditatie: Bardonecchia, Italia

Bardonecchia
Bardonecchia, alegerea perfecta pentru schiorii linistiti

Statiunea de schi Bardonecchia din Italia este locatia perfecta pentru cei care se afla in cautarea unei experiente mai relaxante. Partiile se adreseaza deopotriva incepatorilor si intermediarilor, dar Bardonecchia se dovedeste a fi o gazda perfecta. Inchiriaza o masina si lasa-te furat de incantatorul peisaj, stiind in orice clipa ca daca vrei sa te intorci, provocarea schiatului si apoi o seara linistita de contemplare, te asteapta.  In timpul saptamanii rar vezi cozi la teleschi, dar ai grija, in weekend statiunea atrage multi turisti din Torino.

Distractia oferita de zapada: St Moritz, Elvetia

st moritz
Eleganta elvetiana in St. Moritz

St Moritz este o statiune care “vorbeste” atat despre peisaj cat si despre practicarea sporturilor pe zapada. Extravagant si glamouros, St Moritz ofera multe atractii pe care nu le vei gasi intr-o statiune obisnuita. Daca schiatul devina o rutina, testeaza-ti abilitatile la o partida relaxanta de golf pe zapada. Sau poate ti-ai dorit intotodeauna sa joci cricket sau chiar polo in omat.

Ai grija sa-ti pui destul de des schiurile in picioare, altfel vei uita de ce ai venit aici. Nu trece pe langa varietatea iesita din comun a delicioaselor feluri de mancare si nu uita nici de festivalurile muzicale care se organizeaza in mod frecvent aici.

Citeste si: 10 destinatii europene perfecte pentru schiori

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!