Europa Ghiduri turistice

Turul Barcelonei in 3 zile

Barcelona este un oras bogat in cultura, istorie, peisaje incantatoare si, desigur, in Sangria, vino tinto (vin rosu) si tapas. Este greu sa faci tot ce de facut sau sa vezi tot ce e e de vazut, daca te afli aici pentru o scurta perioada de timp. Ghidul de fata te ajuta sa-ti faci sederea eficienta, sa vezi cele mai importante obiective turistice si sa ai parte de o experienta de neuitat, atat culturala cat si sociala, in numai cateva zile. Experimenteaza un amestec cosmopolit de hoteluri, restaurante, monumente, cluburi si vecinatati, care te vor face sa te simti ca si cum traiesti de ani de zile in acest oras. In numai 3 zile.

Ziua 1

Plaja Barceloneta
Plaja Barceloneta / Foto: seregalsv

O zi minunata ce ar trebui sa inceapa cu un tur familiar al orasului,  incantator si plin de surprize. Incepe cu o sedinta de bronzat de cateva ore, pe plaja Barceloneta sau fa o plimbare pe faleza inainte de a te indrepta catre Bulevardul Las Ramblas si mai sus, catre Plaça Catalunya. Din Plaça Catalunya, ia-o spre Passeig de Gracia si opreste-te in drumul tau, la Hotel Casa Fuster, locul unde se cazeaza Woody Allen de fiecare data cand vine in Barcelona. Incheie ziua cu o cina romantica si la un pret rezonabil la restaurantul Salero din cartierul Born. E bine sa faci rezervare din timp, intrucat localul e mic si se umple repede, mai ales in weekend.

Ziua 2

Trezeste-te devreme si mergi direct in Parcul Guell, alta creatie a marelui Gaudí.

Park Guell
Foto: Shutterstock.com

Cel mai repede ajungi acolo cu metroul verde din care cobori la statia Vallcarca, de unde mai mergi cam 10 minute pe jos. Daca ajungi in parc dimineata devreme, poti petrece cateva ore admirand opera lui Gaudí, inainte de a te intoarce in oras pentru o vizita la Sagrada Familia. Este o zi plina in care mergi mult pe jos si faci cunostinta cu unele dintre cele mai de seama creatii arhitecturale ale lui Gaudí. Dupa Sagrada Familia, mergi in Plaça Espanya, iar daca asta se intampla intr-o noapte de vineri sau sambata, vei avea parte de un spectacol magnific de sunet si lumina, la Fantana Magica. Dupa toate astea, poti manca ceva la La Veronica, in cartierul Raval, care serveste una dintre cele mai bune pizza din oras. Daca mai ai o farama de energie in tine, clubul de noapte Bikini este intotdeauna deschis, mai ales luni noaptea, cand majoritatea celorlalte cluburi au storurile trase.

Ziua 3

barrio gotico
Barrio Gotico, o catedrala care strajuieste un cartier impresionant

Este o zi minunata pentru a explora Cartierul Gotic (Gotico) si a face cunostinta cu ritmul de viata autentic al orasului Barcelona. Petrece mai toata ziua hoinarind pe strazile din acest cartier, aruncand o privire in magazinele de pe Calle Ferran si Avinyo, unde gasesti haine de firma si antichitati.

Cel mai bun moment al zilei pentru a face aceasta plimbare care include si Catedrala si Muzeul Picasso, este dupa-amiaza, atunci cand multe magazine sunt inchise (intre 14-17), apoi incheie seara cu un tur care sa includa si cateva gustari ‘tapas’ si care te va purta din Gotico pana in Born.

Pentru un pahar de Sangria, aseaza-te la o masa pe terasa hotelului Majestic. Aici poate veni oricine, nu e obligatoriu sa fii cazat la acest hotel si merita cu adevarat, pentru panorama spectaculoasa a orasului, care ti se va asterne in fata ochilor de la inaltime. Daca vrei distractie nocturna, Penúltimo este alegerea perfecta, in orice zi a saptamanii.

Citeste aici Ghidul complet Barcelona!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!