pedrera
Foto: romanbabakin
Ghiduri turistice

Lucruri interesante despre Barcelona

Barcelona e un oras deschis si relaxat. Citeste mai jos unele lucruri interesante pe care, poate, nu le stiai despre orasul lui Gaudi.

In fiecare zi, in fiecare saptamana, in medie, 150.000 de oameni se plimba pe La Rambla.

Stadionul echipei FC Barcelona este cel mai mare stadion privat din lume (cu o capacitate de 100.000 de locuri) si este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din oras.

Soferii din Barcelona si in general, din Spania, sunt printre cei mai nepriceputi din lume. Potrivit ultimelor statistici, un accident se intampla in medie, la fiecare 19 secunde in zilele de luni pana joi, si la fiecare 16 secunde in zilele de vineri. E mai sigur sa mergi pe jos sau sa iei un mijloc de transport in comun.

sagrada familia
Sagrada Familia / Foto: TomasSereda

Atunci cand Gaudí a creat sculpturile de pe fatada ce infatiseaza Nasterea Domnului, apartinand Sagradei Familia, el a folosit cadavrele unor bebelusi morti, in varsta de numai 2-3 zile, pentru a pregati scena cu soldatul si infantii. Soldatul din scena respectiva are sase degete la unul dintre picioare, asta deoarece barbatul care i-a servit drept model lui Gaudí, avea si el tot sase degete

Cea mai circulata strada din Spania este Portal de L’Angel. In fiecare ora, pe aceasta artera comerciala trec in medie 3500 de oameni.

Exista doua legende spaniole legate de infiintarea orasului Barcelona. Una spune ca ea a fost infiintata de catre Hercule, cu 400 de ani inainte de constructia Romei. Potrivit celei de-a doua legende, orasul a fost infiintat de catre cartaginezul Hamilcar Barca, tatal lui Hannibal, in secolul 3 i.C. si si-a luat numele dupa marea familie Barca din Cartagina.

Antoni Gaudí nu a fost primul architect care a lucrat la Sagrada Familia. Arhitectul Francesc del Villar, a fost de fapt primul care a fost insarcinat sa realizeze proiectul catedralei, pe locatia respectiva. Dupa un an el a demisionat si Gaudí a preluat in intregime lucrarile, reamenajand tot designul.

Barcelona este orasul in care se sarbatoreste Ziua Mondiala a Cartii. La Diada de San Jordi este unul dintre cele mai mari si mai sarbatorite festivaluri din Barcelona, care are loc in data de 23 aprilie si este un omagiu adus dragostei si literaturii.

Flamenco nu este un dans traditional sau bine cunoscut in Barcelona sau in Catalania. Catalanii prefera muzica rock and roll, iar scena rock catalana a devenit faimoasa in ultimii 20 de ani.

Atunci cand Gaudí a absolvit in anul 1878, Scoala de Arhitectura din Barcelona, directorul acesteia a spus: “Onorata asistenta, ne aflam azi aici in prezenta fie a unui geniu, fie a unui nebun.”

Se spune ca locuitorii din Catalunia nu sunt foarte generosi si isi numara tot timpul banii; asa se face ca si dansul lor traditional, Sardana, implica numararea pasilor.

Daca ‘spanglish’ este un amestec intre engleza si spaniola, ‘catanyol’ este un amestec intre catalana si spaniola si se foloseste adesea in Barcelona.

Citeste si: Top 10 obiective turistice in Barcelona

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!