seychelles praslin
Foto: Freeartist
Africa

Ce sa faci intr-o vacanta in Seychelles, clasicul paradis

Seychelles, un arhipelag magic compus din 115 insule in Oceanul Indian, cu plaje virgine cu nisip alb, este pentru multi prima alegere atunci cand vor sa evadeze departe de lumea dezlantuita. Printre lucrurile pe care le poti face aici se numara plimbarile prin junglele izolate, intalnirile de-o clipa cu pasarea paradisului sau pur si simplu, lenevirea pe plajele cu miresme de scortisoara.

Alege insula potrivita

mahe
Insula Mahe este port stindardul arhipelagului Seychelles / Foto: Lukasz Osowski

Mahe este cea mai mare insula din arhipelag, iar cea mai frumoasa plaja a sa este, cu siguranta, Anse Major, aflata in partea de nord-vest si accesibila doar daca esti dispus sa mergi pe jos. Ce inseamna asta? Din statia de autobuz, de la Bel Ombre (La Scala) mai ai de mers pe jos cam o ora printre vai umbrite de-a lungul unor roci de granit, sculptate de apa in cele mai interesante forme. Este o plimbare usoara si placuta prin nisipurile albe.

Cea mai tare experienta aici o constituie scufundarile. Stai linistit, Seychelles nu e Mamaia. Nu fura nimeni nimic de pe uscat in timp ce tu esti sub apa. Nu ca aici a secat samanta de hoti, dar toate plajele sunt pazite de politia turistica. Politisti de meserie, imbracati in uniforma, supravegheaza toate plajele stand in locuri special amenajete – sub un copac umbros.

Sunt nenumarate locuri pitoresti si o gramada de golfulete care merita investigate in amanunt, in sudul insulei. Ca sa poti ajunge la toate merita sa inchiriezi o masina. Nu uita insa, ca in aceste golfuri exista curenti puternici care te pot pacali. Prin urmare, inotul nu este indicat in aceste locuri.

Se pot face excursii in Seychelles

morne seychelles
Parcul national Morne / Foto: KarlosXII

Aproape toata insula Mahe, de la muntele Morne din nord pana la Golful Police in sud este acoperita cu vegetatie luxurianta. Stoluri de pasari tropicale si tot soiul de fructe exotice care te imbie la tot pasul umplu padurile salbatice de pe muntele Morne.

Daca vrei sa vezi toate aceste frumuseti ale insulei, cea mai buna varianta este sa iti rezervi o jumatate de zi si sa faci o excursie in Parcul National Morne din Seyshelles. Vei putea vedea broaste aproape minuscule ce se ascund in stufarisul des sau serpi absolut inofensivi ce lancezesc la soare. Daca nu ai chef de excursie ci doar vrei o plimbare, in 45 de minute poti ajunge pe vraful Morne Blanc. Aici vei avea parte de cea mai frumoasa priveliste a Oceanului Indian.

Paradisul pasarilor

pasari seychelles
Insula Praslin e un paradis al pasarilor / Foto: Creatas Images

De pe insula Mahe ai vedere directa catre alte doua insule Praslin si La Digue, cele mai mici insule de granit din arhipelag. Se afla la 40 de kilometri nord fata de Mahe. La Praslin ajungi, in 45 de minute, cu feribotul Cat Cocos (Pisica de cocos) iar in La Digue ajungi cu o barca traditionala cu doua catarge, pentru putin iz local si motiv de lauda la intoparcere. Aventura dureaza trei ore.

Odata ajuns insa pe La Digue viata devine simpla. Plajele sunt chiar mai frumoase decat cele de pe Mahe. Inchiriaza o bicicleta si pedaleaza catre Grande Anse acolo unde valuri turcoise lovesc plajele. Ar fi bine sa nu te fure de tot peisajul, exista aici o pasare cam obraznica de ciocul careia ai face bine sa te feresti.

Secretul Victoriei

port victoria
Port Victoria, capitala arhipelagului / Foto: CaraMaria

Victoria este micuta capitala a arhipeleagului Seychelles. O poti explora hoinarind, doua-trei ore. Vei descoperi o replica placata in argint, a turnului Big Ben din Londra (Little Ben) dar si Muzeul National de Istorie al insulei. Si daca e liniste, liniste sa fie. Chiar si in trafic. In orice zi, la orice ora ,nu iti bati capul cu traficul. Cu exceptia diminetilor de sambata cand lucrurile se precipita putin caci apar mici comercianti de unde iti poti face aprovizionarea cu delicatese locale sau suveniruri.

Cadburry

insula aride
Insula Aride / Foto: Africanway

Insula Aride este una dintre cele mai frumoase insule tropicale, poate si pentru faptul ca nimic de aici nu iti va aduce aminte ca esti un homo sapiens al secolului XXI. Totul s-a pastrat asa cum era inainte de a fi descoperita de oameni si evident, inainte ca mister Christopher Cadbury, un botanist englez (membru al familiei care a fondat fabrica de ciocolata) s-o cumpere pentru englezi.

Aici vei gasi mai multe specii de pasari decat in toate celelalte 40 de insule ale arhipelagului. Peste un milion de familii de pasari de mare si de uscat iti vor incanta privirea. De asemenea, vei vedea aici plante pe care nicaieri in alta parte nu le vei mai gasi. Nu exista posibilitate de cazare pe Aride dar turistii sunt adusi aici cu barca.

In rolul principal… apusul

praslin apus
Apus de soare pe insula Praslin / Foto: urf

Beau Vallon, situat la nord-vest de Mahe, este golful preferat de localnici dar si de turisti. Dar nu e cazul sa te agiti sau sa pleci de acum pentru a prinde un loc. Desi un pic mai aglomerat, locul este la fel de relaxant si de nepatat.

Gasesti aici cateva hoteluri frumoase si centre de scuba. Iar  dupa obositoarele ore de lenevit pe plaja poti gusta din mancarurile traditionale intr-unul din restaurantele nu foarte luxoase, dar ofertante ca meniu. Apoi, in loc de siesta, priveste apusul. Soarele coboara incet in ocean iar tu vei avea parte de o priveliste unica. Beau Vallon gazduieste in fiecare miercuri seara un targ ce merita sa fie vizitat.

Citeste si: 5 vacante pe insule tropicale

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!