cheltuieli vacanta
Foto: jenifoto
Cum sa

4 greseli legate de cheltuielile de vacanta

Pregatirea si cercetarea prealabila pot ajuta mult la imbunatatirea experientei pe care urmeaza sa o ai in vacanta. Majoritatea oamenilor vor cauta din timp hoteluri, isi vor planifica transferurile in avans si isi vor face rezervare la biletele de avion cu mult timp inainte, pentru a beneficia de cele mai bune preturi. Cu toate acestea, sunt inca multi cei care lasa totul pe ultima suta de metri.

cheltuielile de vacanta

Fie ca sunt naivi, fie ca nu sunt tocmai priceputi in ale planificarii, multi turisti inca fac greseli legate de bugetul alocat vacantei si dau gres in a-si stabili din timp necesitatile pe durata calatoriei. Citeste cele ce urmeaza si asigura-te ca nu vei face si tu la fel.

Nu astepta sa ajungi in aeroport pentru a schimba bani

In timp ce oamenii inteligenti stiu ca aeroporturile nu ofera cele mai bune cursuri valutare, multi naivi continua sa schimbe bani in aceste locatii. Schimbarea banilor in ultima clipa, la coborarea din avion, se face la cele mai proaste cursuri. Nu e solutia ideala, dar chiar si transferul banilor online pentru a fi ridicati in aeroport, poate insemna o economie. Cel mai bine ar fi sa-ti acorzi timp pentru a gasi cele mai bune cursuri de schimb sau sa-ti comanzi online un card valutar preplatit. Aceste carduri se bucura de o popularitate in crestere, intrucat combina ratele de schimb avantajoase, disponibile online, cu un mijloc sigur de pastrare a banilor atunci cand calatoresti in strainatate.

Sa nu cazi in capcana comisioanelor de 0% la care se face atata reclama

Multi furnizori de bani de calatorie, folosesc sintagma “comision 0%” pentru a atrage clientii. O fi si adevarat? Taxele ascunse sunt de obicei incluse in rata de schimb, care este adesea mult mai mica decat cea disponibila online. Verifica ratele de schimb in comparatie cu cele online, ca sa vezi daca faci sau nu o afacere buna. Intrucat firmele online sunt mai putine decat cele care dispun de case de schimb si magazine, economiile pe care le fac acestea sunt de regula transferate clientilor sub forma unor rate de schimb foarte competitive.

Plateste intotdeauna in moneda locala

Unii comercianti si unele restaurante iti pot oferi din cand in cand posibilitatea de a plati in alta valuta. A vedea pretul pe care il platesti in moneda ta nationala, poate parea convenabil si tentant, dar totul se plateste pe lumea asta. Comerciantul a aplicat propria sa rata de schimb, care este foarte probabil sa fie considerabil mai mare decat in mod normal. Prin urmare, plateste intotdeauna in moneda locala, pentru a evita aceste rate de schimb umflate.

Nu uita sa te targuiesti

In unele parti ale lumii, precum Africa de Nord si Asia, negocierea e la ordinea zilei. Turistii fara experienta in acest domeniu sau cei mai conservatori pot fi circumspecti atunci cand vine vorba despre targuiala, dar asta te ajuta sa economisesti niste bani (multi!) si sa obtii un pret apropiat de cel de care beneficiaza localnicii. Stai relaxat si fii prietenos cu negustorii si, in felul asta, vei face de multe ori niste afaceri bune.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!