Hoteluri Hoteluri cool Jurnal de bord

Hotel Citizen M. – un deliciu tehno-sic

Intr-o vizita rapida la Amsterdam am stat pentru o noapte intr-unul dintre cele mai spectaculoase hoteluri europene. Cel putin, asa l-am perceput in acea seara si sunt sigur ca acest fapt nu s-a datorat oboselii. Se numeste Citizen M si face parte dintr-un mic lant care are doar trei “copii”: doi in Amsterdam (unul in centru, celalalt exact langa aeroportul Schiphol) si al treilea la Glasgow.

Citizen M. e un boutique hotel combinat cu un techno hotel. Am ajuns seara tarziu, avand rezervare. Nu exista receptie. La intrare te asteapta computere in care iti introduci numele, apoi introduci o cartela dintr-un cos alaturat, masinaria proceseaza si-ti scuipa cartela activata. Treci prin lobby-ul elegant si pichetat de tehnologie Apple. Te duci in camera, deschizi usa si ce vezi?

O incapere dreptunghiulara, destul de ingusta si relativ lunga. La intrare e un spatiu micut in care abia daca poti sa-ti asezi geanta. In fata, stanga-dreapta, doi cilindri de sticla, cu usi glisante. Intr-unul dintre ele se afla wc-ul, in celalalt dusul. Mai in fata, pe stanga, chiuveta. Mica si patratoasa. Pe perete – un stativ pe care poti sa-ti asezi mici obiecte. In partea din spate a camerei, de la o latura la alta se intinde patul. Enorm, generos, cu saltele perfecte. In fata, pe perete, un lcd. Langa pat, un scaunel si o noptiera pe care troneaza o telecomanda. Telecomanda e regina camerei. Din ea reglezi nu doar posturile tv ci si mood-ul camerei. Mai exact, iti poti seta culorile din camera in functie de paleta de culori de pe telecomanda. Poti inchide lumina si pastra doar luminile din dus (orice culoare, de pilda, am ales sa fac un dus “mov”). Spatii de depozitare nu (prea) ai. Asa ca nu alege Citizen M. daca ai bagaje multe. Dar, precum spuneam, ai un pat fabulos. Si un program tv pigmentat, in cel mai pur stil libertin batav, inclusiv cu canale (free) pentru adulti. Si un internet wifi, gratuit si rapid.

Calatoreste cu mintea deschisa si cu o periuta de dinti“. E una dintre filosofiile unui hotel care impresioneaza orice calator. Nu vei rezista mai mult de, hai sa spunem doua zile. Pentru ca nu ai spatiu iar senzatia de claustrofobie ar putea deveni reala la un moment dat. Dar pentru una-doua nopti, Citizen M. e o incantare, de la gelul de dus din cilindrul aferent, pana la buticul cu produse marcate cu propriul brand din lobby. Preturile se invartesc undeva la 80 de euro pe noapte dar daca rezervi din timp e posibil sa ai parte de promotii.

[nggallery id=3]

Vezi un review al camerei de hotel Citizen M.

[media id=3 width=685 height=515]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Am vizitat Amsterdam acum un an si am avut placerea sa stau pentru 2 zile la Citizen M din centrul orasului. Este cu siguranta cel mai impresionant hotel pe care l-am vazut si il recomand oricarui calator deschis la nou 🙂

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!