vizita in champagne
Foto: southtownboy
Europa

O vizita in Champagne, locul unde se produce sampania

Locul unde se afla cei mai mari producatori de sampanie din lume, aceasta zona linistita poarta numele celei mai minunate bauturi acidulate, fabricate vreodata. Sau invers. Renumitele podgorii din aceasta regiune produc cei mai fini struguri din intreaga Franta si, dupa cum sustin multi, din intreaga lume.

Totusi, acest loc pitoresc, cu castelele sale medievale si satucurile care se cuibaresc in padurea virgina mediteraneana, reprezinta mult mai mult decat vinul care i-a facut faimos numele. Regiunea Champagne se spune ca este o mostra de noblete si eleganta a Frantei, a culturii sale, a artei, arhitecturii, religiei si, cel mai important, a mancarurilor si bauturii specifice acestei tari.

champagne
Champagne – o regiune in care via e regina

O vizita in tara vinului adevarat

Climatul temperat din regiunea Champagne este ideal pentru cultivarea vitei de vie, care a facut cunoscuta regiunea in intreaga lume. Orasul Epernay este principalul producator de vin si este locul de bastina al unor nume ilustre printre care Mercier, Mumm, Veuve Cliquot, precum si al faimoasei case Moët & Chandon, cea care produce sampania Dom Pérignon.

epernay
Epernay / Foto: MasterLu

Un tur prin regiune are cateva opriri pe traseu, asa ca un ghid este intodeauna un avantaj. Ai sansa sa vizitezi pivnitele unde vei invata sa recunosti si sa apreciezi aroma, savoarea si textura sampaniei. Aceste excursii reprezinta un bun mijloc de a invata cum sa selectezi, sa depozitezi si sa ai grija de productia viticola.

Arta si arhitectura

reims
Catedrala Notre Dame de Reims / Foto: TokioMarineLife

Champagne este zona in care se afla cateva dintre atractiile naturale renumite ale Frantei. O calatorie prin orasele Reims, Langres si Epernay te va introduce in unele din aceste locatii. Catedrala Notre-Dame de Reims a fost candva scaunul unora dintre marii regi ai Frantei. Acest salas magnific are o vechime de peste 800 de ani si este unul dintre cele mai elegante exemple ale arhitecturii franco-romane din secolul 11.

langres
Langres / Foto: Nachteule

Orasul istoric  Langres este inconjurat de metereze cu o lungime de 3,5 kilometri, care erau candva folosite in scop defensiv. In zilele noastre, turnurile si portile bastionului ofera o priveliste de visa asupra orasului in care se afla multe opere de arta franceze si belgiene. Casele si cladirile pe jumatate din lemn inconjoara partea veche a Muzeului Troyes, o locatie linistita apartinand acestei regiuni.

Explorarea imprejurimilor

Champagne este locul unde traiesc oameni calzi si primitori si in timp ce poate castelele private nu primesc vizitatori, exista cateva vinarii, care sunt deschise pentru public si unde este permisa si degustarea bauturilor. Modalitatea care se practica este aceea de a scrie unei astfel de podgorii, pentru a solicita o degustare formala dupa culegerea recoltei. Raurile gemene Aisne si Marne sunt binecuvantate cu ape linistite si reprezinta un loc ideal pentru pescari sau caiacisti. Indiferent ce alegi sa faci aici, Champagne ii incanta si ii farmeca pe toti turistii care ajung in aceste locuri minunate.

Citeste si: Cele mai frumoase trasee cu mașina prin Franța

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!