bungee jumping
Foto: katjaaa
Aventura

Top 10 locuri in care sa faci bungee jumping

Bungee jumping este o activitate relativ noua, plina de adrenalina. Si chiar daca aruncatul in gol, legat de o sfoara, este sigur, trebuie totusi sa dai dovada de mult curaj pentru a-l incerca. Saltul in gol de la inaltimi greu de imaginat si la viteze care iti pot frange gatul se adreseaza unor persoane cu adevarat speciale si cu mult sange rece. Daca esti pasionat de asa ceva, ai mai jos cele mai bune locatii din lume unde poti incerca acest sport extrem.

1. Edmonton, Alberta, Canada

edmonton mall
Foto: Pinterest

O locatie unica pentru practicarea bungee jumping, intrucat nu trebuie sa-ti faci probleme in ce priveste vantul si alte conditii meteo, ea fiind localizata in interiorul popularului mall, West Edmonton. Pana acum, este singurul loc unde bungee jumping-ul se poate practica in interior.

2. Podul Bloukrans, Africa de Sud, Africa

Bloukrans
Podul Bloukrans, cel mai inalt loc din lume unde poti sari cu coarda / Foto: Fabian Plock

Acesta este cel mai inalt pod de pe care poti sari si cea mai mare constructie cu o singura trecere, in forma de arc, din lume. Podul Bloukrans este de asemenea recunoscut ca fiind cea mai inalta locatie pentru bungee jumping de pe glob, cei care se incumeta sa sara aici, putand sa o faca de la o inaltime de 216 metri.

3. Auckland, Noua Zeelanda

Auckland
Foto: Stuff.co.nz

Frumosul oras Auckland a gazduit primul salt bungee-jumping de pe un pod aflat intr-un port. Exista mai multe optiuni pentru sarituri, printre care una in care atingi apa inainte de a fi aruncat inapoi in sus.

4. Cascada Victoria, Zimbabwe, Africa

victoria falls bridge
Foto: civitatis.com

Faimosul pod de la Cascada Victoria din Africa ar putea fi foarte bine cea mai populara locatie de bungee-jumping din lume. Saritorii se arunca de pe pod catre Fluviul Zambezi aflat dedesubt, de la o inaltime de aproximativ 111 metri. Peisajul este si el fantastic.

5. San Jose, Costa Rica

san jose bungee
Foto: extrevity.com

Aici se afla un pod numit Tropical Bungee, la 56 kilometri vest de capitala San Jose. Este unul dintre cele mai inalte poduri pentru bungee jumping din lume, cu o inaltime de aproximativ 81 metri.

6. Sunshine Coast, Queensland, Australia

Sunshine Coast
Foto: mygui.com.au

Acest peisaj mirific este gazda unei catapulte numite Bungee Bullet. Pe scurt, este vorba despre reversul sariturii de bungee jumping, avand in vedere ca esti aruncat in aer la o inaltime de 46 metri, in doar o secunda.

7. Podul Bhote Khosi, Nepal

Bhote Koshi bridge
Foto: Steve Hicks / Wikimedia

Aici este locatia uneia dintre cele mai pitoresti si inalte sarituri de bungee jumping din lume. Daca vrei sa incerci ceva la inaltime mai mica, poti alege un salt in care esti legat cu cabluri de un pod adiacent, totul intr-un cadru mirific.

8. Podul Kawarau, Queenstown, Noua Zeelanda

Kawarau
Foto: Martin Vlnas

Aceasta populara locatie se afla in South Island din Noua Zeelanda si este prima din lume, amenajata pentru bungee-jumping. Are numai 43 de metri inaltime, ceea ce face ca aici sa fie locul ideal daca incerci un salt pentru prima oara.

9. Valea Verzasca, Elvetia

verzasca
Foto: scris

Aceasta zona de bungee-jumping din Valea Verzasca a devenit populara in anul 1995, dupa ce a aparut in filmul din seria James Bond, ‘Golden Eye.’ Pelicula debuteaza cu un cascador sarind in vale, iar restul e deja istorie.

10. Turnul Eiffel, Paris, Franta

In anul 1987, unul dintre fondatorii oficiali ai bungee-jumping-ului, A.J. Hackett, a sarit de pe Turnul Eiffel in timpul unei demonstratii. Cu toate acestea, e foarte putin probabil ca vor mai fi executate multe salturi de acest fel de pe faimosul simbol al Parisului, deci aceasta a zecea optiune e mai degraba una fantezista.

Citeste si: Cele mai inspaimantatoare roller-coastere din lume

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!