florenta noaptea
Foto: rabbit75_ist
Europa

Viata de noapte in Florenta

Florenta este un oras care prospera si de pe urma oamenilor care fac din aceasta destinatie una deosebit de interesanta. Fiecare local are cate ceva de oferit “pasarilor de noapte”, care devin dornice de distractie, odata cu lasarea serii. Oamenii nu-si doresc lucruri nebunesti, ci doar sa se simta bine. De la pub-uri pana la locuri in care poti degusta un pahar de vin, poti intalni persoane minunate, cu care poti conversa si poti savura cocktailuri fantastice, pretexte pentru nopti fabuloase. Toate acestea alcatuiesc o experienta cu adevarat de neuitat.

Viata de noapte in Florenta
Florenta e un oras care-ti ofera o multime de posibilitati de distractie noaptea

Cafeneaua Sant’Ambrogio este un astfel de loc. Situata langa treptele bisericii Sant’Ambrogio, aceasta locatie are si terasa si ofera o selectie minunata de vinuri. In noptile fierbinti de vara, multi localnici si turisti invadeaza scarile si bancile din mica piata. Zoe este un local aflat in San Niccolo, care se adreseaza mai mult fitosilor decat grupurilor de turisti, dar oricine e binevenit aici. Un cocktail costa 9 euro si toata noaptea ti se ofera aperitive.

Ia ceva de baut si apoi porneste intr-o lunga si fascinanta plimbare de-a lungul fluviului Arno, de unde poti admira privelistea si unde te poti lasa in voia brizei racoroase dintr-o seara de vara. Negroni se afla chiar langa, iar in aceasta locatie bauturile sunt la fel de bune, iar terasa este intotdeauna plina. Daca ajungi aici in jurul orei 7 seara, ai sanse mari sa gasesti o masa libera.

Cafeneaua Sant’Ambrogio.

O locatie nocturna unde se strang oameni cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. Locul se anima la maxim noaptea si in weekend. Cafeneaua este caracterizata de simplitate si magie. Nu exista alt loc in Florenta in care sa te poti relaxa mai bine in timp ce urmaresti cu privirea oamenii, intr-o seara aglomerata. Viata de noapte in aceasta zona este intensa, iar accentul e pus pe eleganta.

Sant’Ambrogio este un loc de intalnire arhicunoscut, tinand cont de faptul ca piata se afla la intersectia a 5 strazi, intr-o zona pietonala, in care masinile sunt rare spre deloc. Selectia de vinuri aici este extrem de variata. In cafenea se poate servi pranzul, iar intre orele 19 si 22, ti se ofera tot felul de gustari. Meniul este variat si merge de minune cu un pahar de vin rosu sau alb, in functie de preferinte. Personalul si localnicii fac ca aceasta locatie sa fie una prospera, intrucat este nostima, discreta si plina de energie. Vino si fa o vizita in aceasta parte a Florentei, unde florentinii isi arata latura lor pozitiva dar unde se si lasa dusi de val.

Cafeneaua Sant’Ambrogio

Clubul BeBop.

BeBop a fost fondat in data de 26 octombrie 1981, in ideea de a-i aduce in prim plan pe artistii care i-au inspirat pe multi in orasul Florenta. Acest mic club aflat nu departe de Dom a devenit un punct de intalnire pentru multi dintre performerii de renume si iubiti de public, ai muzicii underground. Dupa 30 ani, BeBop continua sa ofere muzica live de calitate, care umple clubul de viata in fiecare noapte. Aici au loc reprezentatii live in fiecare zi a saptamanii.

Decorul clubului este inspirat de anii ’60 si faima de care s-a bucurat aceasta perioada pe scena muzicala londoneza. Petrecerea incepe la ora 19.30 si tine pana in jur de 2.00 dimineata, atunci cand trupele isi epuizeaza complet repertoriul. In fiecare noapte, aici rasuna un anumit gen de muzica. De la Beatles, pana la Vasco Rossi si Elisa, multimea e in delir la auzul acordurilor unei muzici de calitate. In BeBop se strang multi studenti din toate colturile lumii. Un loc excelent pentru a te desfasura in voie la sfarsitul unei zile pline!

BeBop, un club in care se canta muzica live

Enoteca Coquinarius

O vinoteca plina de caldura si de aromele de sezon, Coquinarius are in meniu diferite tipuri de bruschette, pe post de aperitiv, carnuri delicioase si peste. Salatele sunt si ele un punct forte, avand la baza rosii coapte, vinete, seminte de floarea soarelui, zucchini sau pere. Aceasta enoteca eleganta ofera o selectie de vinuri din Italia, California, Argentina, Austria si Chile.

Personalul este foarte amabil si plin de viata, iar locul este alegerea ideala pentru o dupa-amiaza relaxanta, in care poti citi, poti sta la taclale cu patronii sau te poti lasa prada magiei create de un pahar de vin. Vinurile sunt servite la sticla sau la pahar, intr-o atmosfera tipic italiana. Chiar daca localul se afla in centrul orasului, unde afluxul turistilor este la cote maxime, locul este plin de florentini care se bucura de orele placute ale amiezii.

Enoteca Coquinarius

Zoe

Zoe combina energia, tineretea si eleganta. Acest bar este locul de intalnire al multor italieni, el fiind deschis toata ziua, pana tarziu in noapte. Meniul este foarte bogat, incluzand paste, salate si deserturi. La ora 18.30 petrecerea incepe cu un aperitiv. La ora 20.00 deja vei vedea oameni asteptand pentru a prinde un loc, in dorinta lor de a savura mancarea delicioasa. Zoe este un loc de intalnire, in care poti flirta sau purta discutii lejere toata noaptea.

Muzica buna rasuna aici in timp ce sorbi din delicioasele cocktailuri. Pe pereti sunt expuse lucrari de arta si expozitii fotografice apartinand tinerilor artisti locali, ceea ce confera imprejurimilor un aer cu adevarat creativ. Bucura-te de o seara in oras impreuna cu prietenii, cunoaste oameni noi si lasa-te vrajit de tot ceea ce iti ofera viata de noapte in Florenta. Nimic nu se compara cu atmosfera de aici, atat timp cat esti inconjurat la tot pasul de arta, cultura si oameni interesanti.

Barul Zoe are un meniu bogat

Libraria Café la Cite

Savureaza un ceai fierbinte sau un pahar de vin in aceasta cafenea mica. Ea are carti aliniate pe pereti si un etaj intim unde poti sta si folosi conexiunea WI-FI, nu e de mirare ca acest loc este unul la moda. Aici au loc tot felul de activitati in fiecare saptamana, printre care sesiuni de jazz lunea, tango miercurea, iar in restul zilelor performante teatrale exotice si cvartete care interpreteaza muzica de jazz, rock si fusion. In timpul zilei, locatia e linistita si plina de oameni care stau in fata computerelor. Odata cu lasarea serii, Borgo San Frediano incalzeste un pic atmosfera cu muzica de exceptie care creeaza o ambianta pe masura.

Cultura si cafea in libraria Cafe le cite

Negroni

Negroni se afla chiar langa Zoe si se ridica la aceeasi valoare ca cea a competitorului sau. Este un loc plin de viata si culoare si care ii uneste pe oameni. Florentinii au fost intotdeauna capabili sa socializeze cu ceilalti. Intrucat italienii sunt o natie dornica sa se simta bine si bucuroasa de intalnirile cu alti oameni, apartinand unor culturi diferite, Negroni nu face exceptie de la regula.

Acest bar este locul in care poti sta de vorba si impartasi puncte de vedere, in care poti asculta muzica buna, poti cunoaste oameni si poti da frau liber ideilor si spiritului de aventura. Designul interior apartine arhitectului Carbone, care da un farmec contemporan, plin de culoare si caldura, acestei locatii. Negroni gazduieste adesea expozitii de arta.

Barmanii prepara cocktailuri si bauturi conform traditiei internationale, in timp ce bucatarii au grija sa pregateasca pranzul si cina, felurile de mancare fiind insotite de vinuri de exceptie si avand ingrediente specifice bucatariei mediteraneene. Barul este deschis de la ora 8 (numai duminica de la 18.30) pana la ora 2 dimineata.

Negroni, un bar elegant si plin de culoare

Sei Divino

O vinoteca intima situata in Borgo Ognissanti, aproape de cursul lin al fluviului Arno. Aperitivele incep la la ora 19 si sunt servite pana la ora 22, iar pentru 8 euro poti savura un pahar cu vin si un platou delicios de mancare. Noii proprietari au renovat interiorul, pentru a-l face mult mai spatios si mult mai intim. Momentul cel mai bun de venit aici pentru a prinde un loc este dupa cina sau la amiaza.

Terasa este de obicei plina pe timpul verii, iar in interior se intampla acelasi lucru iarna. Personalul este foarte prietenos si intotdeauna gata sa-ti recomande un vin bun. Sei Divino este locatia perfecta pentru o seara romantica in doi, sau pentru o iesire intre fete. Roaga chelnerul sa-ti recomande un vin bun si un platou cu gustari, pentru a-ti rasfata simturile.

Sei Divino, un loc al… vinului

Café Cabiria

Aflata chiar in fata fatadei bisericii Santo Spirito si deschisa in anul 1990, Café Cabiria si-a luat numele dupa celebrul film “Noptile Cabiriei”. Este locul in care florentinii adora sa se intalneasca pentru a servi pranzul sau o gustare. Cafeneaua este deschisa in fiecare zi, in timpul pranzului de la 10 pana la 14 si de la 19 la 21.30 pentru gustari.

In timpul verii, este o adevarata incantare sa stai pe terasa, acolo unde soarele la apus isi revarsa culorile asupra fatadei bisericii, iar piata se mai racoreste un pic. In weekend, locul rasuna de muzica pusa la platane de DJ si exista si ecrane TV unde poti vedea meciurile echipei favorite. Cafeneaua este folosita si de catre artistii locali, intrucat exista un spatiu expozitional unde poti admira cele mai noi lucrari ale pictorilor, sculptorilor si fotografilor din Florenta.

Cafeneaua Cabiria

Old Stove Duomo

Cafeneaua Old Stove Duomo se afla in Piazza del Duomo, acolo unde oamenii vin din toate colturile lumii sa vada Domul. Exista aici o terasa unde turistii vin sa se relaxeze dupa o zi plina. Mancarea servita este gen fast food, avand in meniu hot dog, sandvisuri si burgeri.

Atmosfera este cea a unui Irish Pub traditional. Old Stove Duomo este un loc de intalnire preferat de multi, pentru personalul prietenos si amabil. Aici se servesc numeroase marci de bere, irlandeze, belgiene, scotiene si italiene, bere imbuteliata sau la halba, Budweiser si Corona. Ca o alternativa la bere, poti incerca cidrul sau poti alege din vasta oferta de cocktailuri si vin. Intre orele 18 si 21, de duminica pana joi, poti beneficia de ofertele “Happy Hours”, pentru care se accepta si plata in dolari americani. Tot ce trebuie sa faci este sa vii aici si sa ceri chelnerului o bautura rece.

Old Stove, in fapt un Irish Pub

Oibò

Oibò este un loc minunat, care se numara printre preferintele localnicilor si turistilor, deopotriva. Vestit pentru evenimentele care au loc aici noaptea tarziu, localul ofera gustari in fiecare zi de la 18.30 pana la 21.30. Aflat chiar in Piata Santa Croce, muzica din Oibò rasuna pana departe, aproape de Via dei Benci.

Locul este populat nu numai de turisti, dar si de localnici si are cautare printre cei care vin aici imbracati elegant si dupa ultima moda. Cere un mojito cu menta proaspata sau un spritz racoritor, care sa marcheze debutul serii. Petrece-ti noaptea luand pulsul Florentei de pe terasa, in timp ce asupra ta vegheaza biserica Santa Croce.

Oibo – distractie pana tarziu, in noapte
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!