Cum sa

Sfaturi pentru o calatorie cu bagaje putine

A se desala din pricina nenumaratelor valize burdusite poate fi singura modalitate in care unii oameni inteleg sa calatoreasca. Asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa urmeze acest model.

Calatoria cu bagaj usor este, in fapt, cea mai buna idee: in fond, mergi in alt loc decat acasa, deci nu trebuie sa cari jumatate din ea cu tine! Daca te numeri printre cei care se reintorc din vacanta cu jumatate din haine nepurtate, atunci chiar trebuie sa arunci o privire asupra acestor sfaturi de calatorie fara prea mult bagaj:

Haine: Mai intai pune la vedere tot ce crezi ca vei lua cu tine, apoi scapa de jumatate din ele. Mai mult ca sigur vei merge la cumparaturi in vacanta, ceea ce inseamna si mai multe lucruri de carat. Plus ca, in realitate, folosesti mai putine haine decat crezi ca ai nevoie.

Atunci cand impachetezi, mai bine faci hainele sul decat sa le pui una peste alta: asta iti va ocupa mai putin spatiu.

Daca mergi intr-un loc unde e frig, evita sa cari pulovere, haine si jachete  voluminoase. E de preferat sa combini articolele de imbracaminte, pentru a-ti fi cald; asta inseamna un volum mai mic de carat si optiuni mai multe in materie de garderoba.

Ia cu tine culori inchise si neutre. Asta te ajuta sa minimizezi activitatea de spalat, din moment ce culorile inchise ascund praful si se murdaresc mult mai greu decat cele albe si in culori deschise.

De asemenea, tine cont ca nu ai nevoie de pantofi diferiti pentru fiecare tinuta in parte; ia cu tine doar doua perechi in culori neutre, care vor merge cu orice. O pereche pentru seara si una de toata ziua (pentru vizitarea obiectivelor turistice) vor fi de ajuns.

Articole de toaleta: De cele mai multe ori, nu e nevoie sa iei cu tine prosoape. Hotelurile iti vor pune la dispozitie, iar daca mergi la cineva in vizita, gazdele vor avea in plus.

Ia cu tine articole de toaleta mici; pe cat posibil cara pungute. Nu pune in bagaj ceva doar pentru ca ti-e la indemana. Daca nu mergi intr-o locatie cu adevarat izolata si inaccesibila, farmacia locala iti va putea inlocui orice produs care se consuma.

Carti: Cartile pot fi voluminoase si grele. Daca ai asa ceva, ia cu tine un e-book reader (Amazon Kindle sau ceva asemanator). Daca vrei sa cari ghiduri de calatorie, mai bine fa o copie a paginilor care te intereseaza, decat sa cari toata cartea.

Ia cu tine cateva sacose care se impacheteaza: Multi turisti se intorc din vacanta cu mai mult bagaj decat au plecat, la adaugarea de kilograme contribuind suveniruri si alte cumparaturi. Decat sa cari o valiza mare, mai bine impacheteaza in bagajul tau cateva sacose usoare; iti vor fi de folos la intoarcere.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!