vacanta fericita
Foto: yarruta
Cum sa

Cum sa ai o vacanta lipsita de griji

Vrei sa ai o vacanta sigura si lipsita de griji? Asigura-te ca respecti 10 reguli de baza. Apoi vei avea cu siguranta parte de cateva zile fericite, in care sa uiti de toate problemele de acasa.

vacanta lipsita de griji

1. Verifica ultimele noutati legate de destinatia ta. De exemplu, daca mergi in New Orleans in lunile august sau septembrie, vei dori poate sa fii la curent cu informatiile de pe canalul meteo, in caz de uragane. Daca mergi in Kansas in luna martie, neparat vei dori sa verifici stirile locale si prognoza meteo, pentru a te asigura ca nu se indreapta vreo tornada spre tine, in timp ce conduci spre destinatie. La fel, daca mergi in Bucovina in septembrie, cu siguranta vei verifica starea vremii.

2. Mergi intr-o croaziera? Zbori pana la destinatie? Iei trenul? Daca da, incheie o asigurare turistica. Exista mai multe feluri de astfel de asigurari, in functie de mijlocul de transport si destinatia finala. Asigurarea de calatorie iti poate acoperi orice cheltuiala de spitalizare in timp ce esti in vacanta, precum si evaluarea medicala si ranile pe care le poti capata de pe urma practicarii a diverse activitati.

3. Calatoresti in strainatate? Daca da, inregistreaza-ti informatiile la ambasada tarii tale. Este vorba despre informatii personale cum ar fi numele, numarul de telefon si adresa, precum si detaliile calatoriei.

4. Respecta toate legile din zona in care calatoresti. Diferite tari au diferite legi, despre care ai vrea poate sa afli mai multe inainte de plecare. De pilda, reguli legate de felul in care te imbraci.

5. Ia cu tine copiile documentelor de identificare, cum ar fi actul de identitate, permisul de conducere, pasaportul si polita de asigurare. Pe durata calatoriei, sa ai la tine actele in original, copiile separat si inca o copie acasa intr-un loc sigur.

6. Daca mergi in vacanta in strainatate, fii sigur ca stii si intelegi reglementarile locale privind intrarea in tara respectiva. In unele tari, daca ai viza, nu inseamna ca ai si siguranta ca intri pe teritoriul ei.

7. Tot pentru strainatate e valabila si recomandarea de a-ti face orice vaccin e necesar in tara pe care urmeaza sa o vizitezi.

8. Verifica de doua ori ca pasaportul tau sa aiba cel putin sase luni pana expira.

9. Fii sigur ca exista o copie a actelor tale in posesia celor de acasa.

10. Intotdeauna este o idee buna sa ai cunostinta despre zona pe care urmeaza sa o vizitezi. Studiaz-o in prealabil pentru a-ti face o idee despre oameni, despre cultura si obiceiurile locului. Ultimul lucru pe care ai vrea sa il faci atunci cand calatoresti in strainatate sau oriunde in alta parte este sa aduci vreo ofensa vreunui localnic.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!