Valea Hârtibaciului
Romania

Descoperă Valea Hârtibaciului și originile cărnii de vită Premium Angus

Situată în inima Transilvaniei, la câțiva kilometri de Sibiu, Valea Hârtibaciului rămâne unul dintre cele mai fermecătoare locuri din România. O destinație care își surprinde vizitatorii cu peisaje spectaculoase și produse locale autentice, precum carnea de vită Premium Angus. Indiferent de sezon, această vale își dezvăluie frumusețea, fie că este acoperită în verde vibrant sau în zăpadă strălucitoare.

Comori ascunse, în Valea Hârtibaciului

Valea Hârtibaciului
Valea Hârtibaciului

Cu o istorie îndelungată și o cultură bogată, Valea Hârtibaciului este un adevărat paradis pentru iubitorii de natură și tradiție dar și de gastronomie. Micii gospodari sunt liant pentru întregi vecinătăți cu produsele lor gustoase, ce le reflectă pasiunea și priceperea.

Una dintre comorile ascunse ale acestei regiuni este ferma Karpaten Meat Group din Marpod, locul care găzduiește și se îngrijește de aproximativ 8000 de vite Angus, în cea mai mare fermă de bovine de carne Angus din România. Într-un mediu natural protejat de proiectul Natura 2000, animalele sunt crescute exclusiv pe pășune, într-un sistem complet integrat, cu respect față de natură și nevoile acestora, dar și cu o atenție crescută asupra ameliorării rasei, înspre o îmbunătățire a caracteristicilor acesteia la viitoare generații.

Scopul din spatele acestei atenții crescute asupra modului de producție este sustenabilitatea și reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Ferma se conformează cerințelor tot mai exigente ale consumatorilor din întreaga Europă, care pun accent pe calitatea produselor în detrimentul costului. Amplasată într-un cadru idilic, ferma funcționează conform celor mai stricte standarde în fiecare etapă a producției, în conformitate cu sistemul de calitate Qualitätssicherungssystem inițiat de Bunăstare Animală din Germania. Apreciem tot mai mult hrana pe care o consumăm și suntem conștienți de modul în care este produsă și de impactul asupra mediului înconjurător.

Din 2015 grupul Karpaten Meat a devenit un important producător de carne de calitate atât pentru România cât și pentru piața europeană, calitatea cărnii fiind recunoscută la concursuri internaționale, precum World Steak Challenge în 2019. Piese celebre pentru steak de vită, precum tomahawk, picanha, vrăbioară, antricot, dar și alte tipuri de cane de vită, precum delicioșii burgeri, sunt produse acum în România. Începând cu anul 2023, este una dintre puținele companii românești care integrează în proporție de 100%, lanțul de producție agro- zootehnic.

Valea Hârtibaciului – locul de origine al cărnii de vită Premium Angus

Valea Hârtibaciului (6)
Valea Hârtibaciului

Valea Hârtibaciului și ferma Karpaten Meat Group sunt două destinații care se completează perfect, oferind vizitatorilor o experiență autentică și memorabilă. Aici, natura, tradiția și inovația se împletesc pentru a crea cea mai bună carne de vită, cea Premium Angus. Gustul autentic al Transilvaniei poate ajunge pe mesele consumatorilor din întreaga țară prin magazinul online www.premiumangus.ro/shop , unde o varietate de pachete predefinite oferă o gamă largă de opțiuni. Pentru cei care doresc să își construiască propria selecție, însă, există și varianta pachetului personalizat, care oferă libertate de alegere a oricărei piese din shop.

De-a lungul timpului, Karpaten Meat Group a avut numeroși vizitatori din România, Germania, Elveția, America, Irlanda, Scoția, Anglia, sau alte țări, curioși să descopere unicitatea fermei și modul de implementare a principiilor care îi stau la bază. Totodată, an de an, ferma a desfășurat programe de  ghidare a studenților din întreaga țară, de la facultăți de specialitate, care au venit să învețe modul de acest sistem.

Ferma își deschide porțile pentru a-i invita pe vizitatori să descopere frumusețea tărâmului său pitoresc, să întâlnească animalele crescute cu grijă și să înțeleagă procesul meticulos care stă la baza obținerii cărnii de vită Premium Angus. De la pășunile luxuriante la produsul finit, fiecare etapă este gestionată cu atenție pentru a asigura un produs final de cea mai înaltă calitate.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!