Techno Tuk

Cele mai bune 10 aplicatii Android pentru calatorie

Daca ai un telefon cu sistemul de operare Android si nevoia de a-l butona pe parcursul calatoriei devine din ce in ce mai mare, n-ar fi rau sa o faci cu folos. Iata care sunt cele mai bune 10 aplicatii (gratuite) din Android Market, perfecte pentru a le descarca in telefon inainte de plecare.

1. Tripit

Pentru cei care folosesc serviciile online de organizare a itinerariului, pentru cei care vor sa aiba informatii in permanenta despre zboruri, adresele hotelurilor si chiar vremea locala.

2. Google Maps

O aplicatie pe care o intalnesti pe multe smartphone-uri, inclusive pe iPhone, si care a devenit indispensabila. Seteaz-o pentru a obtine locatia curenta, apoi foloseste-o pentru a ajunge la adresa la care trebuie sa ajungi. Daca ai Google Maps aproape ca nu mai ai nevoie de un GPS.

3. Skype

Indiferent in ce parte a lumii te afli, vei avea prietenii si familia (care la randul lor folosesc Skype) la distanta de un click. Si asta fara sa folosesti telefonul. Gaseste un hotspot free si vorbeste cat vrei. Skype pe telefon e chiar mai bun decat varianta de PC.

4. GeoQuiz

In tren sau in avion, daca drumul devine plictisitor, GeoQuiz iti va face orele mai scurte. E o aplicatie-quiz din care ai multe de invatat, inclusiv despre tarile si locurile pe care urmeaza sa le vizitezi.

5. Wikitude

Iti ofera posibilitatea sa vezi lumea prin intermediul camerei foto a telefonului tau. Wikitude e un ghid de calatorie de tip “augmented reality”, care foloseste Wikipedia si alt content generat de useri, prin intermediul camerei foto, dandu-ti informatii legate de mediul in care te afli.

6. Hotels near me

Foloseste GPS-ul din telefonul tau cu Android pentru a consulta o data de baze ce cuprinde peste 60.000 de hoteluri din intreaga lume. Apoi ti le listeaza pe cele din apropierea locului in care te afli. Fiecare hotel are rating, adresa, telefon si review-uri facute de turistii care au poposit acolo.

7. Layar Reality Browser

E similar cu Wikitude, in fapt, o alta aplicatie de tip augmented reality, care afiseaza informatii legate de imaginile pe care le “vede” camera foto a telefonului. Poti adauga diverse “straturi” peste imagine, precum informatii din Twitter, Wikipedia, Yelp, etc.

8. Where

O aplicatie ca un briceag elvetian al aplicatiilor GPS. Folosindu-ti locatia, Where iti ofera informatii in timp real despre benzinarii, predictii meteo, filme ce ruleaza in apropiere, restaurante recomandate, conditii de trafic si stiri locale. De asemenea, prin intermediul aplicatiei, ai acces la Pagini Galbene si Yelp. E ca un mic ghid de calatorie la purtator. Absolut esentiala.

9. Star translate

Nu vorbesti limba franceza? Nici o problema. Te ajuta Star translate. Aceasta aplicatie functioneaza atat ca translator cat si ca dictionar, bazandu-se pe Google Translate. Adica te vei putea descurca in peste 50 de limbi. Star translate are inclusiv un icon care, odata apasat iti va citi textul. Foarte cool.

Informatii de la alti participanti la trafic despre accidentele de pe traseu sau despre alte evenimente rutiere. Daca esti la volan, te ajuta sa eviti zonele de trafic aglomerat sau pe cele in care se lucreaza.
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!