gravida aeroport
Foto: encrier
Cum sa In aer

Sfaturi de calatorie cu avionul pentru gravide

Sarcina este o perioada foarte speciala in viata femeilor. Calatoriile efectuate in aceasta stare pot avea unele riscuri, in special daca destinatia aleasa este una exotica. Mai jos ai cateva sfaturi de calatorie cu avionul pentru gravide. Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand iti planifici o excursie atunci cand esti insarcinata, este acela de a-ti consulta doctorul.

Daca doctorul tau iti permite sa calatoresti, nu uita sa-ti faci asigurarea medicala. Daca zbori cu avionul, exista cateva regului pe care trebuie sa le stii. Companiile aeriene permit zborul atunci cand esti insarcinata, pana in saptamana 36 de sarcina, dar asta nu e o regula, mai ales daca ai nevoie de ingrijire speciala.

calatorie cu avionul pentru gravide
Foto: Ekaterina Pokrovsky

De obicei, viitoarelor mamici li se permite sa zboare, numai daca nu au probleme medicale, cum ar fi varice la picioare. Nu-ti ramane decat sa gasesti compania aeriana care ofera conditii perfecte de zbor pentru femeile insarcinate.

Una dintre reguli este legata de umiditatea aerului. Daca zborul e lung, umiditatea trebuie crescuta. A sta prea mult pe scaun nu e recomandat; asa ca incearca sa te misti cat de cat pe durata calatoriei.

Alt aspect care trebuie sa te preocupe este cel legat de medicamente si vaccinuri. Sarcina nu e o perioada favorabila pentru a face vaccinuri sau a lua medicamente. Daca e totusi necesar, si medicul iti permite, vaccinul trebuie administrat cu atentie. Nu uita ca daca mergi in alta tara, schimbarile de clima pot cauza boli serioase, printre care si gripa. Asa ca, mai degraba incearca sa eviti totusi calatoriile in strainatate, pentru a preveni imbolnavirea. In caz ca iti asumi acest risc, informeaza-ti doctorul despre starea ta de sanatate, indiferent unde zbori, dar tine minte ca trebuie sa eviti sa iei medicamente.

Daca esti insarcinata, evita zonele expuse malariei. Aceasta boala poate provoca probleme serioase femeilor insarcinate, din cauza imunitatii lor scazute.

Evita calatoriile in lunile a doua, a treia si a patra de sarcina. Lunile “bune” pentru a te deplasa sunt a cincea si a sasea. Riscul de a contacta vreo boala sau infectie si abundenta acceselor de voma incepe din luna a saptea si dureaza pana in luna a noua a sarcinii.

Nu uita sa bei mai multa apa pe durata calatoriei. Evita sa mananci si sa bei lucruri traditionale, intrucat ele iti pot provoca probleme gastrice.

Citeste si: Cum sa-ti invingi teama de zbor

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!