Foto & Video

Concurs HP: castigatoarea si Top 20 fotografii

Concursul HP care a avut ca premiu o imprimanta HP din gama ePrint si-a desemnat castigatoarea. Aceasta este Alexandra Jitariuc, din Dorohoi. Rememorand un pic, concursul a constat in trimiterea unei fotografii cat mai originale, impreuna cu povestea din spatele ei. Am primit peste 150 de inscrieri, multe fotografii frumoase, multe povesti memorabile. A fost un concurs interactiv, la care TukTuk a tinut extrem de mult: fiecare fotografie primita insemna cateva secunde din viata celui care a facut-o – emotie, bucurie, tristete, contemplare, zambet, entuziasm, dinamism… tot atatea senzatii pe care le-am trait si noi, privind operele voastre. Pentru care va multumim.

Am postat mai jos un Top 20 al fotografiilor trimise de voi, impreuna cu povestea lor, asa cum ne-ati scris-o. Ca orice clasament, si acesta e subiectiv. Am ales fotografiile in functie de valoarea lor artistica dar si de povestea pe care o aveau in spate. Cu speranta ca nu-i vom supara prea tare pe cei ale caror fotografii au ramas (in mod simbolic) pe dinafara lui, va invitam sa ramaneti in continuare prietenii nostri si sa participati si la viitoarele concursuri, speram la fel de frumoase ca acesta.

De asemenea, multumim prietenilor nostri de la HP pentru imprimanta HP Photosmart Plus e-All In One. Este o bijuterie pe care o recomandam tuturor celor pasionati de fotografie care doresc (si ar fi de dorit!) sa-si pastreze amintirile intr-un album si nu doar pe un hard-disk. Cu ajutorul seriei ePrint de la HP poti imprima fotografii (si orice document) de la distanta, fara a fi conectat la un computer, printr-un simplu e-mail.

Si acum, Top 20 Concurs HP:

1. Alice in Wonderland (castigatoare) – Alexandra Jitariuc (Dorohoi)

In filmul \’Filantropica\” mi-a atras atentia replica: \”Mana care nu spune o poveste, nu primeste pomana\”, asa si cu fotografia, daca ea nu transmite o poveste care sa invite Receptorul la interpretare si mai ales sa starneasca o emotie, atunci ea este ignorata.Fotografia pe care am realizat-o are o poveste simpla, a fost facuta in spatele blocului, mai exact in orasul Dorohoi, jud.Botosani.In timp ce eram la prietena mea, am vazut pe biblioteca ei niste urechi de iepuri si floarea si atunci am zis: \”Trebuie sa fac un concept gen Alice in Tara Minunilor\” , asa ca i-am spus sa ma ajute cu un ibric, haine colorate.Partea cu pisica inca nu isi gasea locul in tablou, dar in timp ce facea poza,a venit si pisica salvatoare care a devenit personaj din povestea mea.

2. Big family – Irina Olteanu (Bucuresti)

Anul trecut in septembrie, am fost ca de obicei in vacanta la mare. Cu toate ca nu am avut parte de vreme buna cam jumatate din timp, jumatatea favorabila am petrecut-o pe plaja si, bineinteles in mare. Imi place foarte mult aceast poza pentru ca este evidenta bucuria in stare pura a unui pui de om indragostit de mare.

3. Dragoste la iarba verde – Sorin Balaj (Sarmas)

Bucuria a doi nepotei de la oras veniti in vizita la sat la aer curat unde pot alerga in voie

4. Alex si crabu’ – Ioana Daniela Lazar (Bucuresti)

Ce as putea spune mai mult ? Crabii erau la putere pe diguri. Puiul meu ii indragea tare mult, dupa cum se vede. Cu toate ca vremea a fost capricioasa, mini-vacanta a fost extrem de reusita!

5. Cel mai bun prieten – Vlad Petrut (Toplita)

Aceasta fotografie am facut-o intr-un cantonament la ski, cand nu aveam ce face si am iesit pe afara, intalnindu-ma cu niste caini simpatici si foarte prietenosi care aveau chef de joaca. Este o fotografie care mie imi place foarte mult.

6. 100 de ani – Ionut Baciu (Bucuresti)

Adaptare la 100 de metri garduri – 100 de ani impreuna!!!

7. Keep your fingers crossed – Simona Leasa (Bucuresti)

Fotografia a fost facuta anul trecut in Turcia la un festival international de folclor pentru copii din Fethyie. In cadrul festivalului s-a tinut si un concurs de dans, la care fiecare grup (inclusiv al nostru) si-a prezentat cel mai frumos moment, in cea mai buna formula si cu cele mai viu-colorate costume. Dupa concurs a urmat jurizarea, care a tinut in jur de 20 de minute lasandu-i pe micutii artisti sa arda de nerabdare, sa simta fluturasi de emotie in stomac si sa spere totusi la locul I. Atunci cand prezentatorul a urcat pe scena, in mana cu o bucata de hartie ce avea sa trezeasca bucurii si tristeti, sa implineasca vise si sa spulbere sperante, dansatorii s-au asezat cu mic cu mare in bataia directa a soarelui asteptand rezultatele. Dupa traditia fiecarei tari, unii au strans pumnii, altii au incrucisat degetele si cate si mai cate obiceiuri menite sa poarte noroc. Frumoasa indonezianca, protagonista fotografiei mele, impreuna cu prietena ei isi incrucisaza degetele sperand ca efortul lor sa fie rasplatit pe masura.

8. Elliot, un beagle – Speranta Micsa (Bucuresti)

Elliot! Poza este facuta in curte la noi, asteptand recompesa. Il pozam de fie care data cand il prindem intr o postura mai haioasa. De cand a venit la noi in familie beagle-ul este cel mai rasfatat dar si incapatanat catel care-l am. Am mai multe poze cu el decat cu copiii. E un catel super destept si ascultator atata timp cat il mituiesti cu o recompesa. E aproape ca un copil, intr un cuvant este un bandit, dar il iubim cu totii.

9. Apus de soare in cartier – Andreea Drilea (Iasi)

Am iesit spre seara la cumparaturi. Mereu port aparatul de fotografiat cu mine. Cand dau sa trec strada ma uit spre inaltul cerului si vad o fascinatie de culori pe cer. Am scos repede aparatul si am reusit sa prind magia culorilor cerului intr-o fotografie.

10. Conflict – Gyulai Lehel Jozsef (Miercurea Ciuc)

Foarte viteazul si agresivul cocos al mamei mele mi-a atacat sotia prin curte. Tipete, fugareli… apoi a aparut Rex, foxterrierul nostru care a luat atitudine. Acest moment am reusit sa-l imortalizez \”per sempre\”

11. Un cer auriu – Sebastian Rebreanu (Cluj Napoca)

Buna, ma numesc Sasha , am 2 anisori si fac parte din rasa Labrador Retriver. Era o seara de vara calduroasa si afara soarele tocmai apunea printre blocurile din departare. Eu imi faceam rondul pe balconul din spatele blocului, balcon pe care in fiecare seara admiram linistita apusul. Pe balconul opus, din fata blocului in fiecare dimineata ma uitam cum rasare acelasi soare simpatic, dar asta este alta poveste. Inainte cu cateva minute sa apuna soarele de tot, in aceea seara de August, cerul a prins o culoare auriu-rozalie minunata. Era prima data in cei doi anisori ai mei cand am vazut cerul schimbandu-si culoarea din albastru puternic si senin intr-un roz fermecator cu o nuanta aprinsa de culoarea aurului. Nu am stat sa ma gandesc de doua ori, doream o poza amintire cu acel cer. Tata era in casa, se uita la televizor. Am latrat de doua ori si i-am atras atentia, cand a iesit pe balcon pe chipul lui s-a vazut acelasi sentiment de mirare ca si al meu. A intrat dupa aparatul de fotografiat, mi-a spus sa stau nemiscata sa ma prinda in cadru si a apasat pe buton. In toata graba asta a uitat sa scoata blitul de la aparat, a uitat ca mie nu prea imi place blitul, de asta am si inchis ochisorii in poza, insa a reusit sa ma prinda destul de bine, exact cum mi-am dorit, cu culorile vi si nemaintalnite ale cerului din aceea seara de August.
Acum imi face placere sa revad poza si ma uit la ea de cate ori am ocazia De atunci nu am mai vazut cerul luminat asa frumos. Ma uit in fiecare seara la apusul soarelui simpatic si asteptand sa apara din nou acele culori mirifice.

12. Tintar – Cristina Oana (Alexandria)

Eram in concediu in Vama Veche anul trecut. Era cald, era miercuri, stateam la umbra la Stuf si beam o bere cu Mihai. Eram acolo de vreo patru zile, eram cam prajiti si cam extenuati de caldura. Ne-am gandit ce putem face ca sa ne mai revenim si sa ne mai distram putin la umbra si langa o bere rece. Asa ca ne-a venit idea sa jucam ceva, dar nu aveam absolut nimic la noi: carti de jos, pix, foaie… asa ca ne-am folosit imaginatia si am facut jocul din copilarie: tintar (sau moara, cum il stim unii dintre noi). Am cautat pe plaja un carton (nu a fost greu deloc, plaja nu era chiar curata), am luat un pix de la bar si pentru piese am cautat scoici albe si pietre negre. Am desenat pe carton tabla de joc, am pus piesele in gramajoare si am inceput sa ne jucam. Nu am jucat mai mult de doua jocuri ca deja lumea a inceput sa vina la noi la masa si sa joace cu noi. Unii isi aduceau aminte de cand jucau cand erau mai mici, si ca nu au mai jucat de mult si erau fericiti, altii erau curiosi si invatau atunci sa joace. Unii din noi am inceput sa desenam pe tabla, fiecare isi lasa o mica amprenta. Asa ca, in timpul unui joc am facut o poza, sa nu uitam niciodata ca numai oamenii prosti se plictisesc.
Tabla am lasat-o la Stuf impreuna cu piesele intr-o punguta, daca cineva mai vrea sa joace intr-o zi calduroasa de vara pe plaja in Vama!

13. Gravitatie – Vasile Tusinean (Cluj Napoca)

Baiatul meu este pasionat de skate si am surprins cateva poze in lupta lui cu gravitatia.

14. My red bike – Adrian Pintilie (Bucuresti)

Fotografia a fost facuta in ziua in care cumnatul meu a castigat o bicicleta si eram putin invidios pe el dar nu voiam sa o arat foarte tare si cu atat mai putin sa o surprind in fotografie, deci m-am intors cu spatele la aparat. Se vede invidia pe mine, nu?

15. Curiosul din Bretania – Dorin Duca (Cluj Napoca)

Fotografia este realizata in Bretania, Franta, anul trecut pe coasta Oceanului Atlantic. Povestea incepe asa: Pe una din stradutele orasului meu natal Cluj-Napoca ma plimbam relaxat cand la un moment dat doi francezi foarte simpatici ma intreaba intr-o engleza ciudata unde pot gasi o galerie de arta prin oras. I-am plimbat prin toate galeriile pe care le stiam si dupa aceea am iesit la o bere, unde am aflat ca ei sunt intr-un eurotrip si ca au ajuns in Transilvania de unde vor sa porneasca inapoi spre Franta. Au pornit la drum cu cateva conserve si biscuiti intr-o masinutza de patru locuri. Mi-au propus si mie sa merg cu ei daca tot eram in vacanta si dupa mai multe beri, framantari (ce le voi spune alor mei? ca plec cu niste necunoscuti intr-un eurotrip? )am acceptat. Iar dimineata am pornit la drum cu ei prin Ungaria, Austria, Italia si apoi Franta pana in nord vest in Bretania, unde am realizat aceasta fotografie langa ocean. Alor mei le-am spus ca merg in Bucuresti la pregatire pentru examenul de admitere la facultate ce urma dupa vacanta, nici pana in ziua de astazi nu stiu unde am fost eu plecat aproape o luna. Dar peste toate, eu zic ca a fost cea mai minunata nesabuinta pe care am facut-o.

16. Dealurile Resitei – Radu Sergiu (Resita)

Fotografia a fost realizată pe un deal deasupra orașului Reșița (județul Caraș-Severin), mai exact la stema fabricii UCMR. De sus se putea vedea o mare parte din oraș, însa toată atenția mi-a fost atrasă de modul în care dealurile se îmbinau, formând un tablou superb. Cu cât te depărtai de zona orașului, dealurile erau tot mai frumoase. Din cauza vremii nu am putut să înaintez, dar când căldura va ajunge pe aceste meleaguri intenționez să revizitez acest loc de poveste.

17. Iarna la mare – Petru Barbu (Mangalia)

Chiar daca se intampla mai rar, atunci cand se intampla, gerul si o furtuna pe Marea Neagra pot crea adevarate opere de arta de o frumusete pe care sincer nu stiu cum as putea sa o descriu: cel mai bine e sa vedem o descriere fotografica sau video.

18. Podul fericirii – Vlad Valentin (Bucuresti)

Nu este povestea mea, dar cu siguranta este povestea multor persoane care au trecut de nenumarate ori pe acel pod. O poza care te duce cu gandul la calm, liniste si multa fericire.

19. De vis, pe Omu – Ana Maria Ion (Bucuresti)

Poza este facuta pe Vf. Omu, in jurul orei 8 dimineata. Eu cred ca nu exista ceva mai frumos decat muntele.

20. Peripetii in Muntenegru – Ovidiu Lazar

Am facut o mica excursie in Muntenegru cu prietenii. Am prins o seara superba in oras, este o cetate mica, cu drumuri si case inguste de nu incap mai mult de 3 persoane pe stradute. In cetate era un targ de unde ne-am cumparat toti pistoale cu bile si mingiute cu lumini care cand le arunci in sus se coloreazza.
Cum ne jucam noi pac-pac prin spatele zidurilor exact care le vedeti, am tras din greseala cu un pistol intr-un geam. Desigur imediat a iesit un mos crispat (nu era spart sau ceva) care era imbracat exact ca in filme : pijama lunga, si caciulita gen coif pe cap si slapi.
In mana avea un baston din lemn gros, si numai ce-l vedem cum incepe sa dea cu el dupa noi. Nu mai puteam de ras dar trebuia sa fugim toti altfel de astepta o ciomageala buna, si nici nu intelegi ce zice in limba lui sarba sau ce-o fi, nici nu poti sa opresti un politist sa le zici ca din greseala ai tras cu o bila in geamul vecinului lui. Asa ca alergand, ne opream sa radem, alergam, ne mai opream 2 sec, ne gasea iarasi, o lua mosulache pe scurtaturi de nici nu-l vedeai cum iti iese in fata cu ditamai bastonul si daca nu te fereai cum trebuie… o incasai…. Am simtit mirosul de lemn si naftalina de cateva ori cand vedeam bastonul trecand la 2cm de fata mea. In fine, am scapat de mosulache intr-o petrecere RAVE. Nu ai trait pana nu ai vazut un mos imbracat in pijamale inconjurat de sarboaice (faine fetele) imbracate sumar incercand sa ajunga la tine. Dupa alergatura ne-am dezbracat toti si am sarit in apa sa facem o baita la lumina lunii, (in ritmuri de O-zone si Dragostea din tei – aparent mare hit peste hotare). Prin apa simteai pestii care inoata pe langa tine. Sa nu uit ca la 3 km de zona in care faceam baie era muntele (se vad luminile in poza cum duc la cetate) iar in varf de munte era o furtuna groaznica care brazda cerul cu fulgere. Un sarut, o balaceala, dupa o alergatura buna, mai o saritura in apa…superb.
Poza este cand ne intorceam spre casa, m-am oprit, am proptit de o balustrada camera si cu expunere mai lunga un pic am facut cadrul.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!