SanDisk Extreme Portable
Ponturi Tuk Techno Tuk

SanDisk Extreme Portable, SSD-ul destinat călătorilor

Mulți dintre noi suntem călători. Iar din această postură, unul dintre lucrurile pe care le facem cel mai des este să fotografiem și să filmăm locurile prin care trecem. Orice călător care se respectă face mii de fotografii și filmează zeci de minute, urmând ca, mai târziu, să-și posteze „creațiile” pe bloguri și pe rețelele sociale, încântându-i și inspirându-i pe cei care, la rândul lor, călătoresc. Nu altfel stau lucrurile cu TukTuk.ro.

De fiecare dată când plec undeva, iau cu mine un întreg arsenal tehnologic, pe care-l folosesc la filmat și la fotografiat. Am „în stoc” o mulțime de terrabiți adunați din anii de călătorii, pe care i-am depozitat pe câteva hard-disk-uri externe (din păcate, HDD-uri, nu SSD-uri), însă de multe ori una dintre problemele pe care le-am avut în trecut era legată de descărcarea fișierelor și stocarea lor. Uneori, cardurile de memorie se dovedeau neîncăpătoare. În această situație, ajutorul – unul nu doar mobil, ci și securizat – vine din partea SSD-urilor portabile. Iar una dintre cele mai bune variante este SanDisk Extreme Portable. Am avut ocazia să testez varianta lui de 500 GB.

SanDisk Extreme

Mai mic, mai vioi, mai rapid, mai durabil

În ultimii ani am încercat să „micșorez” toate gadgeturile pe care le folosesc în călătorii, căutând și cumpărând variante ale aparatelor foto-video mici, robuste și de calitate. Poate că un hard-disk nu e întotdeauna cel mai sexy gadget de călătorie, dar după ce l-am scos din cutie pe admirabilul SanDisk Extreme Portable (și am transferat câteva fișiere video pe el), pot spune cu mâna pe inimă două lucruri:

  • Are dimensiunile unei cărți de vizită și e ușor ca un fulg de pinguin
  • E rapid (la viteza de transfer) ca un jaguar care a ieșit la ora de sport în junglă

Dar acestea sunt doar primele lucruri constatabile, fiindcă micuțul e în egală măsură de robust, fiind rezistent la apă și la praf (are standardul IP55) și, în bună măsură la șocuri, rezistând la impact dacă e scăpat de la o înălțime de maxim 2 metri.

SanDisk Extreme Portable are o carcasă de aluminiu, fiind dotat cu o ramă de cauciuc de jur împrejur, spatele fiind placat cu silicon. Siliconul adaugă, de altfel, o protecție suplimentară, dar oferă, în același timp, un plus de confort și siguranță când e pus în buzunar, dar și un look mai cool. SSD-ul portabil dispune, de asemenea, de o „ureche”, în așa fel încât poate fi agățat cu o „carabină” de rucsac sau de orice alt suport, pentru a-l avea la îndemână.

Dincolo de caracteristicile fizice, SanDisk Extreme Portable m-a impresionat prin viteza cu care se „mișcă”. Am copiat fișiere video de dimensiuni totale de până la 50 GB, iar timpul de așteptare a fost de ordinul secundelor. Conform detaliilor oferite de producător, device-ul asigură viteze de transfer de până la 550MB/secundă. Iar aici este momentul în care, o spun cu mâna pe inimă, un hard portabil SSD nu se compară cu unul HDD. Dacă am face o comparație, ne-am gândi la o cursă în care participanții sunt iepurele și broasca țestoasă.

SanDisk Extreme

SSD-ul portabil dispune de o interfață USB 3.1, de generația a doua. Un conector USB de tip C, în cutie găsindu-se și un adaptor ce poate fi atașat cu ușurință și folosit pentru port-urile tip A. Este compatibil atât cu dispozitivele cu sistem de operare Windows, cât și cu cele cu iOS. Și, lucru interesant, odată cu el primești o copie a soft-ului SecureAccess 3.02 de la SanDisk, care-ți dă posibilitatea să creezi un director protejat cu parolă, unde-ți poți depozita fișiere private utilizând o criptare de 128biți.

Eu am testat varianta de 500 GB, însă device-ul se găsește în trei variante, celelalte două având capacități de 1TB și 2TB, toate dispunând de aceleași caracteristici și fiind prevăzute cu certificare IP55. Pentru mai multe detalii și specificații, vă invit să accesați

SanDisk Extreme, un device pentru călători

Datorită dimensiunii extrem de reduse (50 x 96.2mm) e foarte clar de la bun început că SSD-ul portabil SanDisk Extreme e destinat în special celor ce călătoresc mult, în scopuri turistice sau de business, oferindu-le acestora o mulțime de beneficii, de la protejarea datelor la posibilitatea de transfer a fotografiilor și fișierelor video în siguranță și cu rapiditate.

Am ajuns la concluzia că în momentul în care vrei să-ți cumperi un SSD portabil pentru o călătorie care nu se încadrează în tipicul turistic clasic, cea mai bună bună soluție nu este să optezi pentru unul ieftin, ci să studiezi un pic caracteristicile oferite de fiecare. Iar SanDisk Extreme Portable are toate calitățile pentru a deveni companionul de călătorie perfect, fiindcă face față la apă, praf și șocuri, e mic, robust și rapid. Iar dacă te gândești că poți apela la o soluție în cloud, în loc de un SSD portabil, ia în calcul că nu întotdeauna ai acces la internet sau că, de multe ori, conexiunea îți poate juca feste.

Cei interesați să achiziționeze SSD-ul portabil SanDisk Extreme o pot face de .

Booking.com

About the author

Eddie Tone

O experiență de peste 25 de ani în jurnalism, timp în care a fost la conducerea unor reviste de succes, precum FHM și Playboy, dar a activat și în presa de sport. O pasiune fără limite pentru călătorii și pentru descoperirea de locuri noi, despre care să povestească lumii. Mai nou, ghid licențiat, pentru a purta prietenii și cunoștințele spre zări îndepărtate. Șoferul de TukTuk te așteaptă să urci la bord!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!