Hoteluri Hoteluri diverse

Cele mai inalte hoteluri din lume

Alcatuirea unei liste cu cele mai inalte hoteluri din lume nu e un lucru usor: trebuie tinut cont de impactul urias al acestora, de cei peste 300 de metri inaltime pe care ii au si de facilitatile oferite la cele mai inalte si exorbitante standarde. Iata care ar fi cele mai inalte hoteluri din lume:

Ritz-Carlton (Hong Kong)484 metri

Este cel mai inalt hotel din lume si a fost deschis in luna martie. Stai la fereastra cu un binoclu decent si vei putea sa vezi ce-ti face pisica de acasa. Exageram, desigur, dar a spune ca privelistile care se astern in fata ochilor din acest hotel de 5 stele sunt impresionante este un adevar rostit numai pe jumatate. Barul numit simbolic Ozone te asteapta la etajul 118. Aici poti oti servi masa intr-un decor feeric, iar pentru o experienta unica, e musai sa faci o baie in piscina imensa aflata in complexul sportiv de la ultimul etaj. N-ai avut ameteli niciodata? O sa ai acum.

Ritz Carlton din Hong Kong – cel mai inalt hotel din lume

Rose Rayhaan by Rotana (Dubai) – 333 metri

Rose Tower, campionul Dubaiului

Ai nevoie de o inaltime corespunzatoare pentru a atinge cerul in Dubai (zgarie norii sunt sinonim cu cel mai populat oras din Emiratele Arabe Unite), dar Rose Tower este suficient de inalt pentru a  putea fi identificat. fiind totodata un punct de reper in peisajul magnific de pe Sheikh Zayed Road. Structura sa mareata de 72 de etaje include o selectie excelenta de restaurante, baruri si facilitati impresionante de praticare a sportului. Probabil nu este cea mai buna alegere daca esti speriat de inaltimi – politica anti-alcool a hotelului exclude optiunea unei betii rapide care sa te calmeze.

Burj Al Arab (Dubai) – 321 metri

Proiectat sa semene cu o panza de corabie si iluminat noaptea printr-o adevarata coregrafie de lumini, hotelul Burj Al Arab este un obiectiv turistic in sine. Si ar fi fost chiar daca nu ar fi avut aceasta inaltime. Nu arata impresionant numai la exterior: hotelul de 7 stele este unul dintre cele mai luxoase din lume, iar personalul este instruit la cele mai inalte standarde. Atractiile principale  sunt barul Skybar si luxosul restaurant acvariu. Nu sunt multe locuri in lume in care poti servi un cocktail printre nori, urmat de o cina subacvatica.

Burj al Arab, hotelul cu panza in vant

Jumeirah Emirates Towers (Dubai) – 309 metri

Facand parte din aceeasi familie a hotelului Burj Al Arab, acest hotel de 5 stele destinat afacerilor se invecineaza cu o cladire de birouri inalta de 350 metri. Desi nu este chiar asemanator cu vecinul sau mai tanar si mai inalt, se ridica totusi la 309 metri si dispune de facilitati impresionante pentru intalniri de afaceri precum si de o piscina descoperita, 15 restaurante si baruri, un centru spa si unul de sanatate. Tot aici, un intreg etaj este dedicat intimitatii si confortului femeilor, fiind dotat printre altele cu frigidere cosmetice si mese pentru yoga.

Jumeirah, un hotel mereu cu capul in nori

Address Downtown (Dubai) – 306 metri

In centrul Dubaiului se ridica impresionantul hotel de 5 stele, cu 63 de etaje, 196 de camere si 626 de angajati, ale carui dotari includ 7 restaurante si saloane, un centru spa, un salon de coafura si bucatarie exotica. Hotelul dispune si de o piscina, cu cascade pe 5 nivele, de unde se pot vedea Burj Khalifa si The Dubai Fountain, care se afla chiar la intrarea in hotel, precum si Dubai Mall – cel mai mare centru de cumparaturi si distractie din lume.

Address Downtown, o alta perla a Dubaiului

Baiyoke Tower II (Bangkok) – 304 metri

Acest hotel de 4 stele, cu 673 de camere, strapunge cerul orasului Bangkok. Observatorul deschis publicului la etajul 77 ofera o priveliste spectaculoasa a metropolei thailandeze si chiar dincolo de oras, pana la Golful Thailandez fiind dotata cu harti, puncte multimedia computerizate si telescoape. La etajul 83 al hotelului exista un bar luxos, Roof Top Bar & Music Lounge, iar la etajul 84 plafonul se invarte la 360º. In prezent, aceasta este cea mai inalta cladire din Thailanda, dar in anul 2014 ea va  ceda suprematia lui Ocean 1 Tower din Pattaya, care va fi gata pana atunci.

Thailanda are cu ce se lauda: Baiyoke Tower II

State Tower (Bangkok) – 247 metri

Un hotel inalt cu idei marete – asa poate fi descrisa aceasta cladire cu 357 camere spatioase si in care tematica este decadenta luxurianta. Situat pe malul raului Chao Phraya, fiecare camera ofera privelisti fascinante asupra apei si asupra orasului. Printre facilitatile oferite de acest hotel se numara  o sala de gimnastica ultra-dotata, un centru de afaceri la cel mai inalt nivel tehnologic si o piscina in aer liber, aflata la etajul Mozu, cu jacuzzi si langa care se afla o cafenea ce ofera cele mai bune specialitati ale bucatariei indiene si libaneze precum si pizza facuta in cuptor cu lemne, toate intr-o atmosfera vibranta.

O alta bijuterie a Bangkok-ului: State Tower

Grand Lisboa Hotel (Macao) – 258 metri

Grand Lisboa Hotel, bijuteria din Macao

Situat in Central Business District, Hotelul Grand Lisboa este un punct de reper vestit in Macao. Hotelul are 430 de camere si apartamente si este un adevarat paradis gastronomic – complexul sau extins de 15 restaurante include 3 locatii exclusiviste. Grand Lisboa reprezinta o atractie si pentru impatimitii jocurilor de noroc, dispunand de un cazino cu 268 mese de joc si 786 slot machines. Cei care adora relaxarea oferita de o baie buna, pot profita de dotarile din camere, printre care bai turcesti cu aburi, dusuri cu diametrul de 60 de cm, jacuzzi si televizoare incastrate in oglinda.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!