Africa Aventura

Kenya, optiunea perfecta pentru safari

Daca ai de gand sa vezi viata salbatica din mediul ei natural, cea mai buna optiune este sa pleci intr-un safari african. Ofertele sunt multe, optiunile aproape in majoritate excelente, asa ca e greu sa te decizi ce tara trebuie vizitata. Cu toate astea, multi spun ca o aventura safari in Kenya face toti banii.

Unul dintre locurile cele mai spectaculoase este Rezervatia Nationala Masai Mara. Aceasta este considerata a fi cel mai fascinant parc in care poate fi admirata viata in salbaticie din Kenya. Rezervatia e plina de leoparzi, lei, bivoli, rinoceri si elefanti. Aici exista si peste un milion de zebre si antilope care o traverseaza in fiecare an, venind din tinuturile uscate Serengeti ale Tanzaniei. Aceasta este cunoscuta in general ca marea migratie. Toti aici poti avea ocazia sa vizitezi si cateva sate Masai, unde sa vorbesti cu crescatorii de vite din partea locului.

Safari in Masai Mara – viata salbatica la ea acasa

Zona nordica a Kenyei este una destul de accidentata si semi-arida. Aici vei gasi Rezervatia Samburu. Aceasta este o alta zona spectaculoasa, ce adaposteste cateva specii rare de animale. Printre ele, antilopele cu gatul lung gerenuk, zebrele Grevy, girafele si strutii somalezi.

Daca vrei mai mult, poti face o excursie la Parcul National Amboseli. Zona e vestita pentru babuini, gheparzi si lei. Tot aici se gasesc numeroase turme de elefanti, care ratacesc prin savana in cautare de hrana si apa.

Elefantii se simt perfect in rezervatia Amboseli

Multe dintre expeditiile safari in Kenya includ si o vizita la Parcul National Lake Nakuru. Aici se afla o rezervatie mai mica, un adevarat sanctuar pentru rinoceri. Este locul ideal in care pot fi admirate nenumaratele specii de pasari.

Multe excursii safari te vor duce prin Nairobi, capitala cosmopolita a acestei tari. Poti vizita aici ferma lui Karen Blixen, autoarea cartii “Out of Africa”, ecranizata intr-o pelicula ce a castigat premiul Oscar.

Expeditiile safari sunt organizate in Kenya oricand in timpul anului, dar perioada cea mai buna pentru a vedea animalele in toata splendoarea lor este intre lunile mai si octombrie.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

4 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!