Primăvară în Japonia
News Stiri TukTuk

Primăvară magică în Japonia, de Sărbătoarea Cireșilor Înfloriți

Japonia este una dintre cele mai fascinante destinații de vacanță din lume, un loc al contrastelor și al diversității de climă și relief. În aceeași perioadă, în munții din nordul țării poate fi ninsoare, în timp ce în insulele tropicale din sud este cald și apele sunt ideale pentru înot. Primăvara în Japonia este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri și una dintre cele mai inspirate perioade pentru o vacanță de neuitat.

Și cum cele mai impresionante vacanțe trebuie planificate din timp și cu atenție la detalii, Europa Travel îți face o invitație de nerefuzat, care vine la pachet cu o reducere impresionantă pentru early booking, de a petrece un concediu minunat în Japonia în primăvara anului 2019. Rezervi un circuit de 11 zile, cu doar 2049 euro.

Sezonul Cireșilor Înfloriți în Japonia

tokyo

Vei descoperi în această vacanță în Țara Soarelui Răsare ce semnificație deosebită acordă localnicii acestui fenomen, al înfloririi cireșilor. Pentru ei, aceasta simbolizează viața, tranziția și nobilimea și este atât de importantă încât organizează chiar și petreceri de „vizionare” a cireșilor înfloriți, cunoscute sub numele de „haniami”.

În Japonia, primăvara durează din martie și până în mai, însă florile de cireș, cunoscute ca „sakura”, se găsesc în adevărata lor splendoare timp de numai o săptămână. După ce au înflorit complet, petalele încep să se scuture grațios din copaci, iar despre flori se spune că ar fi cele mai frumoase în această etapă finală, când formează un covor maiestuos colorat în alb și roz.

Topul celor mai interesante orașe din Japonia

Pentru a surprinde cel mai bine atmosfera și cultura bogată a Japoniei, cel mai simplu ar fi să începi prin vizitarea capitalei, Tokyo, care este și cea mai populată metropolă a lumii. Chiar dacă cele mai mari părți ale orașului au fost distruse de în marele cutremur Kanto din anul 1923 și în raidurile aeriene din 1945, astăzi orașul este o metropolă înfloritoare. Cu oportunități inepuizabile de shopping, divertisment, cultură și gastronomie, orașul nu duce lipsă de atracții istorice.

Asakusa
Templul Asakusa

Cele mai multe dintre ele se găsesc în cartierul Asakusa, unde vei putea admira magnifice temple și grădini, și să nu te surprindă că în ciuda zonelor ultra dezvoltate vei găsi aici și numeroase spații verzi atractive, chiar în centrul orașului. Te poți plimba la pas pentru a descoperi  Templul Asakusa Kannon sau grădina Palatului Imperial din Tokyo și, pentru un bonus de culoare și de experiență de neuitat, te poți bucura de o croazieră minunată pe râul Sumida, pentru o nouă perspectivă asupra cartierului Asakusa.

Kinkakuji
Kinkakuji, Pavilionul de Aur din Kyoto

Un oraș la fel de interesant pe care îl vei descoperi în circuitul propus de Europa Travel este Kyoto, fostă capitală a Japoniei și reședință a împăratului între anii 794 și 1868. Unul dintre cele mai mari zece orașe ale țării, de-a lungul secolelor Kyoto a fost distrus de multe războaie și incendii, însă datorită valorii istorice excepționale, orașul a fost eliminat din lista orașelor vizate pentru bomba atomică și a scăpat de distrugere în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

fushimi inari kyoto
Fushimi Inari, din Kyoto

Străbate la pas zonele turistice ale orașului și descoperă o multitudine de temple și altare cu o mare însemnătate istorică, ce supraviețuiesc și astăzi în mijlocul unei destinații cosmopolite și pline de viață. Printre cele mai importante atracții din Kyoto se numără Templul Kiyomizu, Templul Kinkakuji, Castelul Nijo și altarul Fushimi Inari.

Descoperă Osaka, a doua zonă metropolitană din Japonia după Tokyo, care a fost timp de mai multe secole puterea economică a regiunii Kansai. În secolul XVI, Toyotomi Hideyoshi a ales Osaka drept locație pentru castelul său, cel mai mare castel construit în Japonia medievală. O atracție spectaculoasă a orașului este și Umeda Sky, o construcție extravagantă care iese în evidență de oriunde ai privi-o.

osaka castel
Castelul din Osaka

Situat la mai puțin de o oră distanță de orașele Kyoto și Osaka, Nara, cunoscut odinioară drept Heijo, pe vremea când era prima capitală permanentă a Japoniei, în jurul anului 700. Datorită trecutului său important, Nara rămâne plină de comori istorice, inclusiv unele dintre cele mai vechi și mai mari temple din Japonia.

nara
Celebrele căprioare din Nara

Dintre acestea se remarcă Templul Todaiji, care găzduiește cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha din lume, Altarul Kasuga și spectaculosul Parc de Căprioare, deschis în anul 1880, care astăzi găzduiește un număr impresionant de peste 1200 de exemplare care cutreieră liber.

Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!