Asia Oferte travel Stiri TukTuk

Circuit plin de arome și culori, în India. 10 zile de aventură

Una dintre cele mai interesante vacanțe de care te poți bucura într-o viață este aceea în India, care îți oferă o perspectivă inedită asupra unei culturi deosebite și atracții de top ale lumii. De la munți falnici la insule tropicale și plaje spectaculoase, jungle, monumente și temple, situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, India este cu adevărat uimitoare.

Desăvârșitul Taj Mahal din Agra atrage în fiecare an milioane de vizitatori din întreaga lume, iar fortificațiile și palatele strălucitoare completează zile de poveste. Europa Travel îți propune să te îmbarci la această aventură de neuitat, într-un circuit complex de 10 zile prin orașele de top ale Indiei.

Splendide atracții în New Delhi

Zilele 2-3. New Delhi. Cel mai potrivit loc din care să începi explorarea tărâmului fermecător al Indiei este din capitala New Delhi, parte a metropolei Delhi. Inaugurat în anul 1931 de britanici pentru a devenit capitală imperială, mutând capitala Indiei britanice de la Calcutta, „noul” Delhi este un oraș modern și sediul guvernului, în timp ce Old Delhi este considerat a fi sufletul zonei metropolitane. Caracterizat printr-un amestec îmbelșugat de tradiție și modernitate, New Delhi este un oraș plin de viață, ce te așteaptă cu numeroase monumente magnifice, spectacole de artă și o bucătărie excelentă, cu delicatese din toate părțile Indiei.

qutub minar
Qutub Minar

Vizitează faimosul monument Qutub Minar, cel mai înalt minaret al Indiei, din vârful căruia te poți bucura de priveliști impresionante asupra împrejurimilor. Decorat cu sculpturi complicate din istorie, împreună cu inscripții din Coran, turnul este construit dintr-o serie de tipuri diferite de piatră. Primele trei etaje sunt făcute din gresie roșie, în timp ce al patrulea și al cincilea sunt din marmură și gresie.

India Gate, care aduce puțin cu faimosul Arc de Triumf din Paris, este un arc de piatră magnific, construit ca memorial pentru soldații indieni uciși în Primul Război Mondial. Zidurile sale sunt inscripționate cu peste 90.000 de nume de soldați, iar sub structura masivă, arde o flacără veșnică. Rashtrapati Bhavan, reședința oficială prezidențială, este una dintre cele mai grandioase clădiri din New Delhi, un amestec eclectic de stiluri arhitecturale care găzduiește 340 de camere bogat decorate.

new delhi circuit în india
New Delhi (Foto: thousandwonders.net)

Europa Travel îți propune o excursie opțională la Akshardham Temple, cel mai mare complex de temple hinduse din lume, și la Templul Lotusului, primul templu Bahai din Asia, un monument cu o arhitectură deosebită. Mausoleul  lui Humayun, un lider al dinastiei mogole, datează din Evul Mediu și a servit drept model pentru ceea ce urma să fie grandiosul templu Taj Mahal.

Jaipur, orașul roz

Ziua 4. Jaipur. O vizită specială de care te vei bucura în acest circuit este aceea la Jaipur, supranumit și „Orașul Roz” datorită culorii zidurilor și a clădirilor din vechiul oraș. Cele mai populare atracții de aici includ vechile palate și forturile care se mândresc cu o arhitectură elaborată, o amintire strălucitoare a vechiului patrimoniu regal.

jaipur circuit în india
Palatul vânturilor, din Jaipur

Vizitează Hawa Mahal, cunoscut și ca „Palatul Vânturilor”, o clădire de cinci etaje, curbată, construită în așa fel încât să semene cu coroana zeului hindus Krishna. Fațada din gresie roz este împodobită cu sute de balcoane și ferestre, de unde doamnele puteau privi spre stradă fără a fi observate, în timp ce interiorul este impresionant la primele ore ale zilei, când soarele strălucește prin vitralii.

Un alt loc care nu trebuie ratat în Jaipur este Fortul Amber, amplasat pe stâncoasele și pitoreștile dealuri Aravalli, o clădire de o frumusețe inegalabilă, dominată de gresia roșie și marmura albă. În timp ce zidurile înalte formidabile și-au apărat locuitorii de atacurile inamice, clădirea principală a cetății a servit oamenilor săi cu toată extravaganța.

fort amber
Fortul Amber, din Jaipur

Fundalul pitoresc al lacului Maota și priveliștile panoramice ale răsăritului și apusului soarelui contribuie la frumusețea veșnică a acestui palat. Picturile murale complexe, frescele și utilizarea pietrelor prețioase și bijuteriilor în aceste picturi se adaugă la frumusețea lui atemporală. O experiență de care te vei bucura ca un copil în această zonă este plimbarea cu elefanții la poalele dealului, de la intrarea în fort.

Agra și fabulosul Taj Mahal

Zilele 5-6. Agra. Una dintre cele mai populare destinații turistice ale Indiei, Agra deține un loc important în istorie deoarece găzduiește mai multe minuni arhitecturale din epoca Munghal. Fiecare sit are propria poveste și impresionează prin exterior și interior deopotrivă, însă niciunul nu se ridică la faima Taj Mahalului.

Taj Mahal
Taj Mahal

Vizitat de turiști din toate colțurile lumii, această splendoare din marmură albă este exemplul perfect al complexității și strălucirii arhitecturii persane. Construit de împăratul Shah Jahan, în memoria iubitei sale soții, Mumtaz Mahal, astăzi, Taj Mahal este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Acesta continuă să dețină aceeași atracție magică, fiind vizitat de aproximativ opt milioane de turiști pe an. Vizionarea Taj Mahal se poate face, de obicei, de la răsărit până la apus, cu excepția zilei de vineri. Vizionarea pe timp de noapte a Taj Mahal este permisă numai în cinci nopți ale lunii: în noaptea lunii pline și cu două zile înainte și două zile după.

Chiar dacă nu este la fel de impresionant ca Taj Mahalul, în Agra nu trebuie să ratezi Fortul Agra, una dintre cele mai bune fortărețe Munghal din India, frumos amplasat pe malul râului Yamuna. Această construcție cu fațada roșie din gresie și marmură emană putere și grandoare. Fortul Agra, ridicat inițial de către împăratul Akber în 1565 ca o structură militară, a fost ulterior transformat într-un palat de către nepotul său, împăratul Shah Jahan.

Zilele 7-8. Varanasi. Considerat a fi unul dintre cele șapte orașe sfinte pentru hinduși, Varanasi, capitala statului Kashi, te așteaptă să te bucuri de o experiență de neuitat, cu temple colosale și numeroase atracții pline de spiritualitate. Conform mitologiei indiene, acesta este socotit a fi cel mai sfânt loc de pe pământ și chiar centrul universului, locul unde omul se poate conecta cu divinitatea.

Varanasi
Varanasi

Vizitează faimoasele ghaturi, importante locuri de pelerinaj unde poți simți cu adevărat încărcătura spirituală budistă, ascultând murmurul rugăciunilor și meditația lor. Fie că este vorba despre Assi Ghat sau Dashashwamedh Ghat, sentimentul pe care ți-l lasă aceste locuri pline de viață, de haos și de agitație este unul de transcendență spirituală. O plimbare cu barca pe râul Gange este ideală pentru a trăi această experiență desăvârșită, de care numai în India poți avea parte.

Ziua 9. New Delhi. Aventura în India nu se poate încheia și fără o incursiune în vechiul oraș, bogat în istorie, moschei splendide, forturi și monumente. Descoperă una dintre cele mai faimoase atracții, Red Fort, considerat a fi un simbol al luptei Indiei pentru libertate. Te vei putea bucura, odată cu lăsarea serii, de un spectacol minunat de sunet și lumină despre istoria fortului, care te poartă cu gândul la epoca antică.

O vizită la Gandhi Smriti te va conduce exact în locul în care Mahatma Gandhi, „Tatăl Națiunii”, a fost asasinat la 30 ianuarie 1948. El a trăit în această casă timp de 144 de zile până în momentul morții sale. Camera în care a dormit a fost păstrată exact cum a fost lăsată, iar locul de rugăciune în care a ținut în fiecare seară o adunare este deschisă publicului. Sunt expuse și numeroase fotografii, sculpturi, picturi și inscripții. De asemenea, poți vizita și memorialul său la Raj Ghat.

Chandni Chowk
Nebunia de pe Chandni Chowk (Foto: adventurousgopal.wordpress.com)

Pe Chandni Chowk, strada principală a vechiului Delhi, te așteaptă un contrast șocant față de străzile largi și ordonate din New Delhi. Autovehiculele, căruțele trase de mână, pietonii și animalele ocupă tot spațiul. Este haotic și aglomerat, dar și captivant. Fiind una dintre cele mai vechi și mai aglomerate piețe din India, străduțele înguste sunt pline de tarabe cu bijuterii ieftine, țesături și electronice. Pentru cei mai aventuroși, Chandni Chowk este un loc excelent pentru a degusta câteva din mâncărurile stradale din Delhi, care te îmbie cu cele mai diverse arome.

Circuite exotice 2018India: Triunghiul de aur si VaranasiTarif: 849 euro/persoană, 8 nopți de cazare la hoteluri de 4* cu mic dejun și cină, transport cu avionul, plimbare cu barca pe Fluviul Gange în Varanasi, ghizi locali, asistență turistică în limba română. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!