Europa

Încântare la fiecare pas într-o vacanță în Barcelona

Sunt atât de multe și atât de minunate impresiile din Barcelona, încât nici dacă aș aduna cele mai frumoase cuvinte nu aș putea exprima exact ceea ce Barcelona poate oferi oaspeților săi.

Sagrada Familia, impozanta emblemă a orașului… La Rambla, atât de cunoscută pentru pofta ei de viață și terasele cu mancăruri apetisante… Casa Batlló, atât de atipică, dar totuși atât de perfectă… Parcul Guell, renumit pentru trio-ul gaudian “oameni-plante-animale”. Toate acestea alături de alte  obiective precum: Barri Gothic,  Arcul de Triumf, Mănăstirea Montserrat sau feericele fântâni cântătoare,  formează esența orașului ce strălucește în aceeași măsura, zi și noapte.

foto 1
Sagrada Familia, una dintre cele mai frumoase atractii turistice din Barcelona. Foto: Shutterstock

Barcelona înseamnă Gaudi, iar Gaudi înseamnă Barcelona! Sunt două elemente inseparabile deoarece de îndată ce spui Barcelona, renumita arhitectură gaudiană  îți apare la fiecare pas.

Odată ce ai ajuns în centrul orașului, veți întâlni nu numai magnifica Sagrada Familia, ci și alte atracții turistice pline de culoare și veselie: Parcul Guell, impresionanta Casa Batlló, Casa Milla ce își întâmpină oaspeții cu o atmosfera chic și o mulțime de muzee și obiective ce vin să completeze cunoștințele culturale ale acestui loc.

Prin fațada uluitoare, Casa Batlló atrage milioane de turiști anual. De îndată ce începi să admiri detaliile îndrăznețe, începi să te simți într-un film de-al lui Tom Burton, însă singurul lucru care te face să te îndoiești este faptul ca frumușelul Johnny Deep este de negăsit. Aici fiecare detaliu este unic, fiecare element de decor te impresionează, te fascinează.

foto 2
Foto: Shutterstock

Magia culorilor pastelate și strălucirea stilului gaudian sunt reprezentative pentru Parcul Guell, parc care de asemenea reprezintă unul din principalele obiective turistice din Barcelona. Către lumea utopică a parcului există două intrări, ambele desprinse parcă din povești. De îndată ce faci primii pași, desenele delicate și sofisticate vin spre încântarea turistului mut de uimire, iar elementele mozaicale te trimit cu gandul la pielea unei șopârle.

Mancarea din Barcelona? Yummy…. După o zi în care rătăcești  printre îngustele străduțe, în care admiri obiectivele urmând cu sfințenie traiectoria traseelor turistice,  seara  este o încântare să stai la terasă pe renumitul bulevard Rambla și să îți încânți papilele gustative cu faimoasa mâncare din Barcelona “tapas” sau “paella cu fructe de mare”.  Nici paharele pline cu renumita Sangria sau sofisticata băutură “Cava” nu trebuie să lipseasca din meniurile servite la restaurantele din Barcelona.

Oricât de multe impresii din Barcelona am asculta, oricât de mult am citi din ghiduri și oricât de multe poze am vedea, sentimentul pe care îl ai ajungând acolo este unic, deoarece nimic nu se compară cu sentimentele și plăcerile trăite în acest  oraș.

foto 3
Foto: Shutterstock

Acesta este doar un oraș pe care îl vei vizita într-un circuit de 10 zile în Spania. Descoperă itinerariul complet aici

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!