Europa

Croaziera in Insulele Canare – o aventura in Atlantic

Insulele Canare! Un grup de insule desprinse din Paradis, aflate în Oceanul Atlantic, cu climă blândă tot timpul anului, cu plaje splendide și ape cristaline. Sapte insule mari (Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife, Las Palmas, La Gomera și El Hierro), plus alte câteva mici (Alegranza, Graciosa, Montana Clara etc), fiecare având peisaje și caracteristici surprinzător de diferite. Toate cu origini vulcanice (grecii și romanii le numeau Insulele Fericirii), cu o populație originară denumită generic guanches (oameni înalți, cu piele albă) și toate aflate sub tutela aceleiași țări, încă din 1496, atunci când corăbiile lui Cristofor Colum s-au oprit aici în drumul spre descoperirea Lumii Noi: Spania.

Pentru că tentația de a descoperi și tu Insulele Canare e enormă, Agetur a lansat un program special, o croazieră de 13 zile în Canare, pe parcursul căreia te vei simți ca un Columb modern, pornit să exploreze apele Atlanticului. Excursia începe cu clasica Londra, pe care o poți explora în prima zi pe cont propriu, făcând un tur pietonal sau luând un autobuz turistic care să-ți dezvăluie frumusețile nobile. Vei pleca în croazieră din portul Southampton, loc din care a plecat și Titanicul în 1912, însă nu te îngrijora – de această dată căpitanul va fi atent la drum. Îmbarcarea se face pe vasul de croazieră Independence of the Seas iar primele două zile le vei petrece pe mare, la bordul acestui oraș plutitor care oferă ”cetățenilor” lui o sumedenie de activități.

Primul port în care vei acosta este Funchal, capitala insulei portugheze Madeira, oraș superb pe care-l poți vizita într-un tur interesant, pentru a admira frumoasele grădini publice, grădina botanică fondată în 1960, biserica în care este îngropat ultimul împărat austro-ungar dar care va include și o degustare de vinuri – celebrele vinuri de Madeira, cu savoarea lor incontestabilă.

Peisaj tipic
Funchal, capitala insulei Madeira

Seara te vei îmbarca și vei pleca spre Tenerife, prima insulă din grupul Canarelor, poate și cea mai cunoscută, dominată de vulcanul Teide, cu ai săi 3718 metri, cel mai înalt munte din Spania și totodată din Oceanul Atlantic. Vei face un tur al insulei și vei descoperi rapid câteva lucruri interesante despre ea. De pildă că are un steag asemănător cu cel al Scoției, că aici au avut loc filmările pentru producția Clash of the Titans, din 2010, sau că William Shakespeare era un mare iubitor al vinurilor de Tenerife, motiv pentru care a menționat numele insulei în două din piesele sale.

Tenerife, cea mai mare dintre Insulele Canare (Foto: via http://sailingforever.com)
Tenerife, cea mai mare dintre Insulele Canare (Foto: via http://sailingforever.com)

După Tenerife urmează Las Palmas. Las Palmas e a treia insulă a arhipelagului, având o capitală (Las Palmas de Gran Canaria) aristocratică și, surprinzător, deținătoare a ”titlului” de cel mai mare port din Europa ca suprafață. Poți vizita în Las Palmas Catedrala Gotică Santa Ana, Museo de Arte Sacro, Casa de Colon. În sudul insulei se află anticul oraș Telde, unde se află și cea mai veche biserică din Las Palmas. În mijlocul insulei vei vedea muntele vulcanic Pico de las Nieves (1950 m) iar la sud frumoasele plaje Playa del Ingles și Maspalomas.

Las Palmas
Las Palmas

Următoarea zi e rezervată insulei Lanzarote, a patra ca mărime, care oferă peisaje incredibil de frumoase, în ciuda lipsei vegetației. Se spune, de altfel, că locuitorii din Lanzarote își pictează ușile și ferestrele cu verde pentru a compensa lipsa frunzelor. Primii locuitori din Lanzarote s-au numit moja, erau originari din Africa și s-au stabilit aici în secolul 5 î.H. De fapt, Lanzarote e considerată cea mai veche insulă din grupul Canarelor, având circa 180 milioane de ani de când s-a format. Ai posibilitatea să vizitezi Parcul Național de Timanfaya, cu peisajele sale vulcanice, dar și Munții de Foc. La restaurantul parcului, denumit sugestiv El Diablo, vei experimenta mâncarea gătită la căldura vulcanului. Poți comanda tapas sau cartofi mojo – aceștia îți vor fi serviți umpluți cu sosuri roșii și verzi.

Lanzarote
Lanzarote

Te îmbarci din nou pentru a petrece timp de calitate pe mare și pentru a ajunge în orașul spaniol Vigo, din Galicia, urbe ce datează încă de pe vremea romanilor, a cărei principală legendă vorbește despre un convoi spaniol capturat de britanici în 1702 și scufundat în golful Vigo, motiv pentru care, se spune, tone de aur se află și acum în adâncurile mării de aici. Din Vigo poți opta pentru o excursie care să te familiarizeze cu Galicia, frumoasa regiune spaniolă despre care a cântat inclusiv Julio Iglesias.

Vigo, port in Galicia
Vigo, port in Galicia

Urmeaza o noua zi pe mare, inapoi spre Anglia, acolo unde vei vizita nu doar Southampton ci și frumosul oraș Brighton, perla estivală a britanicilor, loc în care prințul George al IV-lea a cerut să I se construiască un palat în 1815, o minunăție orientală cu dragoni pe tavane și candelabre în formă de copac.

Mai multe detalii legate de croaziera în Insulele Canare, inclusiv legate de preț și excursiile opționale, poți afla pe site-ul Agetur, aici.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!