WTF

Vrei sa te casatoresti in Las Vegas?

Se pare ca orice fetita se viseaza mireasa in Las Vegas. Ok, ok, poate nu e chiar adevarat dar daca ne gandim ca in fiecare an, in orasul pierzaniei,sunt incheiate in jur de 120 000 de casatorii, lucru ce transforma Vegasul in orasul American in care se oficiaza cele mai multe casatorii, vom constata ca acesta a devenit un fel de vis marital pentru femeile din intreaga lume. Sau o fi vorba de barbati?

Las Vegas si-a castigat reputatia de capitala nuptiala prin faptul ca aici lucrurile se intampla repede, ieftin si usor. In majoritatea hotelurilor mari exista capele unde se oficiaza casatorii, existand si multe altele de sine statatoare pe bulevardul Las Vegas Strip. Cam 50 in total. Poti beneficia de o nunta traditionala in majoritatea acestor locuri, dar orasul a devenit mult mai faimos pentru nuntile bizare si tematice, prezentate in multe spectacole.

Lucruri de baza pentru casatoria in Las Vegas

Biroul de casatorii din Las Vegas este situat “downtown” si este deschis de la 8 dimineata pana la miezul noptii in fiecare zi a anului. Candva era deschis 24 de ore din 24 in fiecare zi, dar programul acesta nu mai e valabil. Taxa de casatorie este de 55 dolari.

Conditii:

  • Cuplul trebuie sa fie alcatuit dintr-un barbat si o femeie. (cu o singura exceptie, vezi mai jos)
  • Varsta: 18 ani sau peste, iar gradul de rudenie nu mai apropiat de veri de gradul II.
  • Ambii parteneri trebuie sa aibe statutul social de persoane singure si sa aiba asupra lor un act de identitate.
  • Pentru cetatenii americani este necesar numarul asigurarii sociale.

Nu sunt necesare analize medicale si nici perioada de asteptare, toate acestea facand casatoriile pe loc oficiate in Las Vegas, atat de faimoase.

Aplicatia pentru casatorie poate fi completata si online, dar trebuie listata la imprimanta si adusa de ambii parteneri in ziua casatoriei.

Biroul Licentelor de Casatorie: Strada S.Third nr.200, et. 1, Las Vegas, NV 89155-1603, Telefon: 702-455-4415

Nunti tematice

Asa cum am spus deja, Las Vegas a devenit cunoscut si pentru nuntile sale tematice ciudate. Marea majoritate a nuntilor din oras sunt traditionale, dar cele tematice castiga popularitate si pot fi foarte amuzante daca toti cei implicati sunt de acord cu ele. Cu siguranta ai vazut prin filme asemenea petreceri:

Nuntile cu tematica Elvis

Love me tender!

“Regele” insusi s-a casatorit cu Priscilla in Las Vegas, la Hotel Aladdin in anul 1967, iar nuntile cu aceasta tematica sunt cele mai populare din categoria celor iesite din comun. Numai in cateva capele, printre care cea de la Hotel Aladdin si Graceland Wedding, casatoriile sunt oficiate de unul dintre multii imitatori ai lui Elvis din oras. De aici, nenumarate variatiuni pe aceeasi tema. Poti fi insotit pe culoar de catre Elvis, sau poti beneficia de o nunta tematica Blue Hawaii, cu un pastor Elvis. Fara limita, baby!

Nuntile “Star Trek”

Engage!

Conventionalul Hotel Hilton din Las Vegas ofera patru nunti tematice Star Trek, care beneficiaza de decoruri elaborate si costume bizare. Toate pachetele nuptiale, mai putin cele mai ieftine, au incluse in pret bilete la atractiile Klingon Encounter oferite de hotel, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji nici in ce priveste luna de miere!

Nuntile pe gondola

Hotelul Venetian apeleaza la gondolieri care canta, si ofera si pachete nuptiale in care cuplul, un martor si pastorul participa la ceremonie in timp ce navigheaza pe unul din “canale”.

Nuntile pe corabii de pirati

Vrei o nunta de pirati? Se rezolva!

Asemanatoare cu cele de mai sus, dar canalele si gondolele sunt inlocuite la Hotelul Venetian de o corabie de pirati de pe Insula Comorilor.

Nuntile pentru gay

Ei bine, asta nu reprezinta o tema, dar se oficiaza si ceremonii pentru cupluri de acelasi sex DOAR la Capela Gay din Las Vegas, care este singura specializata in astfel de evenimente.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • hmmmm….cine nu vrea sa se casatoreasca in Las Vegas?:) chiar imi plac aceste nunti in Vegas pentru ca sunt romantice, rapizi, ieftine si se pare ca aici nu sunt necesare nici analize medicale si nici nu astepti prea mult. Totusi preferatele mele sunt nuntile cu tematica Elvis si anume faptul ca poti fi casatorit de unul dintre multii imitatori ai lui Elvis Presley.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!